Clooney u Catch-22

najave

17.11.2017.

Clooney u Catch-22

Još jedan kultni film, nastao po još "kultnijem" romanu, doživeće svoju noviju verziju. Ovaj put u pitanju je šestodelna TV serija, u kojoj je George Clooney glumiti, ali biti i reditelj, a njen naziv je Catch-22!

Dvostruki "Oskarovac" prihvatio se izazovnog posla da za televiziju adaptira poznati satirično-ratni roman Joseph Heller. Scenaristi ovog poduhvata biće Luke Davies (Lion) i David Michod (War Machine), dok su producenti Paramount Television i Anonymous Content. 

Roman Catch-22 je originalno prenesen na film 1970. godine, kao Catch-22, takođe od strane Paramount. Reditelj je bio Mike Nichols, a glumili su: Alan Arkin, Martin Balsam, Richard Benjamin i Bob Newhart. Tri godine kasnije snimljena je i pilot-epizoda za istoimenu seriju, u kojoj je glavnu ulogu imao Richard Dreyfuss.

Da podsetimo - radnja romana smeštena je u Italiju, za vreme Drugog svetskog rata. Glavni lik je Yossarian, član posade američkog bombardera, koji se trudi da pronađe bilo koji način da se mrdne iz rata i konačno otputuje kući. U tome može da mu pomogne, ali i odmogne, paradoksalni član 22 u kome piše da se samo "mentalno bolesni avijatičari mogu poslati kući, no onaj ko se tako izjasni ne može zatražiti povratak, jer bi to značilo da je zapravo zdrav"!

Clooney će glumiti ulogu pukovnika Cathcarta, koju je u filmskoj verziji glumio Martin Balsam. Biće to povratak poznatog glumca u svet TV serija, nakon uloge koju je ostvario u NBC nagrađivanoj seriji ER.

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    19.11.2017. 03:03
    Voleo sam originalnu verziju, mlađanog Arkina, cinizam...gledaće se i Clooney, naravno. :) Nedostajaće Nichols, no šta da se radi.