Film o sovjetskoj rock zvezdi

najave

17.11.2017.

Film o sovjetskoj rock zvezdi

Nakon uspeha i provokacije koju je ostvario s svojim aktuelnim filmskim hitom, ruski reditelj Alexey Uchitel sprema novi film.

Melodrama Matilda izazvala je brojne reakcije javnosti i pre nego što je doživela svoju premijeru. Postavilo se čak i pitanje da li će ova kontroverzna istorijska saga u čijem je središtu poslednji ruski car Nikolaj Drugi uopšte biti prikazivana u Rusiji. Ipak, prevagnuo je zdrav razum, tako da se film našao u nesmetanoj distribuciji i u ovoj zemlji. Premijera u Rusiji bila je u oktobru i još uvek se prikazuje uz veliku gledanost. A, zabeležen je veliki uspeh i u ostalim zemljama gde je za sada distribuiran - baltičkim zemljama, kao i u onim nemačkog govornog područja, Bugarskoj, Koreji, Tajvanu, zemljama Beneluksa, Ex-Jugoslavije...

Takav uspeh uslovio je da Uchitel ima "pune ruke posla", najavljujući nove filmske projekte. Prvi od njih biće film o sovjetskoj rock zvezdi po imenu Viktor Tsoi.  Ovaj muzičar bio je velika zvezda 1980-tih godina, vođa benda "Kino", a poginuo je 15.8.1990. u saobraćajnoj nesreći.

Takođe, Uchitel najavljuje i veliki spektakl, film u čijem će središtu biti čuveni ruski kompozitor Dmitri Shostakovich

Sudeći po onom šta je uradio s Matilda, uspeh kod oba projekta je zagarantovan. Jedva čekamo...

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!