Uskoro nova Agatha Christie

najave

21.11.2017.

Uskoro nova Agatha Christie

"Reboot" i "remake" vreme očigledno je zagospodarilo Holivudom. Valjda u nedostatku novih ideja, čak i eminentni autori sve češće se odlučuju da snime "svoju" verziju nekog filmskog klasika, što je dugotrajno gledano prilično obezoružavajuće za istinske ljubitelje filma.

Nova "Agatha" - Murder on the Orient Express - tako se još nije ni ohladila, a uprkos ne baš pohvalnim recenzijama mnoštva filmskih kritičara (ali i zaradi od svetske distribucije koja se procenjuje na oko 150 miliona dolara), holivudski moguli najavili su snimanje novog filma po jednom njenom kriminalističkom romanu. Odnosno, snimanje novog "remake-a".

Pod okriljem Twentieth Century Fox uskoro treba da počne snimanje filma "Death on the Nile", i, kako stvari sada stoje, tu se priča neće zaustaviti. Jer, hvala Bogu, Hercule Poirot ima baš dosta doživljaja...

 Scenario za ovaj film piše Michael Green, koji je adaptirao i onaj za Murder on the Orient Express. Iako nema zvanično potvrde, očekuje se i da reditelj, a i brkati Poirot ponovo bude Kenneth Branagh.

Roman Death on the Nile prvi put je objavljen 1937. godine, i govori o čuvenom detektivu koji se na odmoru u Egiptu susreće s misterioznom ljubavnom trouglom i naravno - ubistvom, Istoimeni film Murder on the Orient Express, snimljen je 1978. godine, a u njemu su glumili Bette Davis, Mia Farrow, Jane BirkinMaggie Smith, Angela LansburyDavid Niven,.. dok je u ulozi slavnog detektiva Peter Ustinov

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!