Uskoro novi Jarmusch

najave

21.11.2017.

Uskoro novi Jarmusch

Jedan od najzanimljivijih, najprovokativnijih, ali i najkvalitetnijih holivudskih reditelja sadašnjice najavio je novi projekat. Istina, stidljivo, ali nema sumnje da se u bliskoj budućnosti očekuje realizacija novog filma koji će potpisati - Jim Jarmusch!

Reditelj koji je potpisao brojne sada već "klasike", bilo da su u pitanju prošlogodišnji Paterson i Gimme Danger, nešto raniji radovi poput , recimo Only Lovers Left Alive, ili oni baš "stariji" poput Night on Earth ili Down by Law, trebalo bi da se uskoro "dohvati" snimanja nastavka svog isto tako kultnog hita iz 1999. godine - Ghost Dog: The Way of the Samurai!

Iako nema detaljnijeg pojašnjenja u vezi projekta, s sigurnošću se može reći da će u njemu jednu, a možda i glavnu (žensku?) ulogu igrati Tilda Swinton. Nema čak ni potvrde da će u glavnoj ulozi ponovo biti Forest Whitaker, ali ni tog da će u pitanju biti igrani film, a ne TV serija. U svakom slučaju, ostaje nam da čekamo. Šta god da bude, sigurno je da će Jarmusch sve prijatno iznenaditi, kako to samo on ume. 

 • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • puppet_master
  eXtreme member
  20.12.2017. 13:59
  Unapred se radujem. Posebno umirujuće mi deluju njegovi filmovi, oduvek su.
 • beogradski
  eXtreme member
  22.11.2017. 16:18
  Black Raven, raduje me to sto si procitao da ce Forest Whitaker verovatno ponoviti svoju ulogu i u nastavku. Isto tako sto ce iza kamere biti opet cudni Jim Jarmush, ali sto scenario pise RZA... za to ne mogu napisati da me bas raduje, ali ne mora da znaci da nece ispasti nesto dobro. Ali ne znam zasto Jarmush ne napise scenario i za nastavak, kad je i za prvi. Inace Jarmushovi filmovi su na neki ''svoj'' nacin i da on pripada onoj grupi rezisera kao npr Tarantino, gde imaju svoje fanove koji kapiraju taj njihov fazon. Jeste da nekad to bude i slabijeg kvaliteta ali oseti se da je to njihov rad. Ovo sam napisao jer ukoliko je neko vec odgledao neki Jarmushov film i nije mu se dopao, da zna unapred da mu se nece svideti ni svaki naredni istog rezisera, dok oni koji su gledali njegove filmove ranije, nastojace da svaki naredni pogledaju. Recimo meni je njegov film ''Paterson'' zanimljiv na neki svoj nacin, dok je recimo nekom takva tema dosadna. Voleo bih da vidim Foresta u nastavku.
 • Black Raven
  eXtreme member
  21.11.2017. 18:35
  Jim Jarmusch je kvalitetan režiser koji je tokom devedesetih godinana imao nekoliko kvalitetnih filmova ali daleko od toga da je i sada nešto popularan a sigurno nije u grupi najboljih režisera (po mom mišljenju). Film Ghost Dog: The Way of the Samurai je izuzetno dobar film, bilo bi stvarno dobro kad bi bilo i drugog dela. Koliko sam video i pročitao na inostranim medijima pisanje ovog nastavka je preuzeo reper RZA i tek je u početnoj fazi pisanja ali režiser će opet biti Jim Jarmusch i glavnu ulugu će igrati verovatno opet Forest Whitaker.