AdventurelandPogledaj trailer!

Film

drama, komedija, ljubavni (2009)

Adventureland

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,889%
Adventureland

Naslov:

Ljetna avantura

Godina:

2009

Žanr:

drama, komedija, ljubavni

Trajanje:

107 min

Režija:

Greg Mottola

Scenarij:

Greg Mottola


Glavne uloge:


Wendie Malick
  >  Mrs. Brennan
Ryan Reynolds
  >  Mike Connell
Mary Birdsong
  >  Francy
Kevin Breznahan
  >  Molly Hatchet T-Shirt Guy
Jesse Eisenberg
  >  James Brennan
Jack Gilpin
  >  Mr. Brennan
Barret Hackney
  >  Munch
Bill Hader
  >  Bobby
Adam Kroloff
  >  Adult Contestant
Josh Pais
  >  Mr. Lewin
Martin Starr
  >  Joel
Kristen Stewart
  >  Em Lewin
Kristen Wiig
  >  Paulette
Ryan McFarland
  >  Brad
Michael Zegen
  >  Eric
Margarita Levieva
  >  Lisa P.
Matt Bush
  >  Tommy Frigo
Dan Bittner
  >  Pete O'Malley
Kimisha Renee Davis
  >  Kelly
Paige Howard
  >  Sue O'Malley
Kelsey Ford
  >  Arlene
Stephen Mast
  >  Rich
Vanessa Hope
  >  Ronnie Connell
Todd Cioppa
  >  Velvet Touch Manager

Opis:


Dobro došli u „Zemlju avantura“, gdje će se najgori mogući posao slučajno pretvoriti u ljeto koje će sve promijeniti. Odmah nakon što je režirao nevjerojatni hit „Superbad“, autor-redatelj Greg Mottola vraća se s urnebesno čovječnom poluautobiografskom komedijom o ukočenom, previše obrazovanom mladom čovjeku čija ga besperspektivna nova „karijera“ odvodi do najluđe vožnje u životu, putovanje s djecom koja povraćaju, kolegama ispunjenima strahom i vrtoglavim ljubavnim trokutom, sve do točke kad se suoči s vlastitom budućnošću s hrabrošću i optimizmom.
Film je smješten u 1987. godinu, u otkačeni, samoproglašeni „fenomentastični“ pensilvanijski zabavni park „Zemlja avantura“ koji se čini kao prokletstvo u egzistenciji Jamesa Brennana (Jesse Eisenberg) koji je nedavno diplomirao. Imao je velike planove o ljetnom proputovanju Europom, iskustvom koje mijenja život i koje bi mu bilo inicijacija u život pravoga odraslog čovjeka. No kad njegova obitelj doživi ekonomsku propast sredinom Reaganovih 80-ih, Jamesovo jedino ljetno putovanje ravno je do posla na minimalcu gdje radi na štandu za igranje, no park je toliko švorc da nikomu nije ni dopušteno osvojiti golemu plišanu pandu.
No „Zemlja avantura“ nije baš onakva kakva se čini na prvi pogled. Iza zasitne arome šećerne vune, iritantnih disco-pjesama i gotovo patoloških mušterija, postoji cijeli drugi svijet prijatelja koji nikamo ne spadaju, skrivenih snova i ono što je najnevjerojatnije, susreta poslije posla s djevojkom s „Arkade“ primamljivo oštrog jezika Em Lewin (Kristen Stewart). I kad James otkrije teško stečenu hrabrost da se bori za Em, rezultat je divlje smiješni, ali slatko iskreni i neočekivani susret s „pravim odraslim životom“.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (2)
 • It's Kind of a Funny Story

  It's Kind of a Funny Story (2010)

  drama, komedija, ljubavni

  Pet je ujutro u nedjelju u Brooklynu. Craig Gilner dovezao se biciklom do ulaza u psihijatrijsku bolnicu. Ovaj bistri 16-godišnjak iznuren je stresom tinejdžerskog života. Prije negoli mu se...
 • The Way Way Back

  The Way Way Back (2013)

  drama, komedija

  Komedija o odrastanju četrnaestogodišnjeg Duncana (L. James). On provodi sparne ljetne praznike s majkom, njezinim dečkom i njegovom kćerkom. Očekuje se da Duncan tjelesno stasa i da se druži s...
 • Forgetting Sarah Marshall

  Forgetting Sarah Marshall (2008)

  drama, komedija, ljubavni

  Ljubavne jade najbolje je liječiti na egzotičnim mjestima i, preporučljivo, bez bivše u blizini. Peter Bretter (Jason Segel) očajnički treba odmor i bijeg od stvarnosti nakon što ga je ostavila...
 • The Kings of Summer

  The Kings of Summer (2013)

  drama, komedija, avantura

  Tri prijatelja tinejdžera, Joe, Patrick i eskcentrični i nepredvidljivi Biaggio, u posljednjem činu potrage za neovisnošću, odluče provesti ljeto gradeći kuću u šumi. Slobodni od pravila koje im...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • puppet_master
  eXtreme member
  20.04.2022. 17:54
  Jedan (u okeanu) od mojih "guilty pleasure" filmova, gledam ga na svakih par godina i uvek me oraspoloži. Ne znam tačno zbog čega, vrlo verovatno zbog šarma Eisenberg/Stewart tandema, mladalačke ljubavi koja ne zna gde bije, blesavog ambijenta trećerazrednog zabavnog parka, klinaca koji tamo rade mimo naše tipične predstave o američkoj omladini a opet lepršavo, bez sirovosti, kako i dolikuje jednom ipak hollywoodskom filmu. Kristen Stewart me odvajkada privlači, no ovde je...ne znam, slađa od štarkove napolitankice, ako je tako šta uopšte moguće.  
 • luka0037
  The Legend Of
  05.10.2009. 04:16

         
  http://www.imdb.com/title/tt1091722/                          [TUBE]4F--nHysJkw[/TUBE]


  Naslov originala: Adventureland

  Scenario: Greg Mottola
  Uloge: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Martin Starr, Bill Hader, Kristen Wiig, Ryan Reynolds, Margarita Levieva
  Žanr: drama, komedija
  Trajanje: 107 minuta
  Proizvodnja: SAD, 2009.

  Dvadesetdvogodišnji James (Jesse Eisenberg, The Squid and the Whale) se sprema da poslednje leto pred odlazak na prestižni Univerzitet Kolumbija provede u Evropi. Kad mu oca unazade na poslu, prinuđen je da se zaposli u drugorazrednom zabavnom parku Adventureland.

  Rad u Adventurelandu je, po rečima jednog od zaposlenih, „posao za patetične, lenje morone“, ali James kao kompenzaciju za minimalac i loše uslove rada dobija poznanstvo sa interesantnim ljudima sa kojima se našao u istom sosu - otkačenim upravnicima parka Bobbyjem i Paulette, filozofski nastrojenim Joelom, seks-bombom Lisom P, superkul nastojnikom Connellom. Njegovu pažnju najviše zaokuplja intrigantna Em (Kristen Stewart), sa kojom i započinje romansu.

  Gregu Mottoli je pošlo za rukom da mnogo puta korišćenu matricu ispriča na potpuno drugačiji način. Iako su svi stereotipni elementi tinejdžerskog filma naizgled tu, režiser je prebacio težište sa klišeiziranog zapleta na inteligentno osmišljene i uverljive likove. Mottolini likovi se ponašaju i pričaju atipično, dijalozi su autentični, a humor se suptilno razvija iz priče i međuljudskih odnosa.

  Talentovani glumački par Jesse Eisenberg - Kristen Stewart uspešno je dočarao nenametljivu ljubavnu priču između osećajnog mladića koji se čuva za „onu pravu“ i daleko iskusnije devojke nesređenog emotivnog života. Stewartova je pružila odličnu glumačku partiju, što joj komercijalni serijal Sumrak (do sada) nije omogućio.  Šlag na torti je soundtrack od skoro 40 numera iz ere 80-ih koji obuhvata sve, od Replacementsa do Velvet Undergrounda, (sa posebnim akcentom na pesmu Rock me, Amadeus koja se pretvara u svojevrsnu himnu filma) pa tako Adventureland pruža dvostruki ugođaj, i filmski i muzički. Eto pravog načina da se oprostimo od leta!


  Jasna Obradović
  I naravno prevod je uradila nasa kolegenica Milana_61i mozete ga preuzeti sa sajta  

{{message}}

{{item.title}}