AjeossiPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, akcija, triler (2010)

Ajeossi

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,8100%
Ajeossi

Naslov:

Čovek niotkuda

Godina:

2010

Žanr:

drama, kriminalistički, akcija, triler

Trajanje:

119 min

Režija:

Jeong-beom Lee

Scenarij:

Jeong-beom Lee


Glavne uloge:


Song Young-chang
  >  Oh Myung-gyu
Marie Reuther
  >  Cha Tae-sik
Thanayong Wongtrakul
  >  Ramrowan
Seok-hyeon Jo
  >  Moon Dal-seo
Kim Sae-ron
  >  Jeong So-mi
Kwak Do-won
  >  Detective Kim
Kim Hee-won
  >  Man-seok
Kim Sung-oh
  >  Jong-seok
Kim Tae-hoon
  >  Kim Chi-gon
Hyo-seo Kim
  >  Hyo-jeong
Nam Kyung-eub
  >  Section Chief
Jeong Do-won
  >  Detective Park (as Jeong Do-won)
Su-ryun Baek
  >  Old Woman
Kyeong-eup Nam
  >  Section Chief
Sang-Kyeong Son
  >  Bear
Lee Jong-pil
  >  Detective No

Opis:


Asocijalni vlasnik male zalagaonice Cha Tae-sik (Bin Won) živi skromnim i povučenim životom dok ne upozna devojčicu iz susedstva So-mi (Sae-ron Kim). Njena majka, zavisnica o heroinu, čini grešku kada ukrade drogu u vlasništvu narko mafije što rezultira njenim ubistvom, pa otmicom malene So koja završava kod trgovaca organima. Suočen sa gubitkom jedine osobe do koje mu je stalo, Cha Tae kreće u spasilačku misiju tokom koje otkrivamo detalje iz njegove prošlosti. Naime, on je bivši operativac specijalnih snaga sa izvanrednim borbeno-fizičkim sposobnostima koji je napustio službu nakon atentata i smrti svoje trudne supruge. Reskirajući vlastiti život, Cha će učiniti sve da spasi So, a kriminalci će uvideti da su napravili veliku grešku učinivši ga svojim neprijateljem..
  • Slično za pogledati
  • Komentari (6)
  • Gong fu lian meng

    Gong fu lian meng (2018)

    akcija

    Fei Ying Xiong, an indigent comic book artist, is romantically interested in Bao'er, but the head manager of their company, who also has a interest in Bao'er, prevents that from happening. So, he...
  • Hwanghae

    Hwanghae (2010)

    drama, kriminalistički, akcija, triler

    Yanbian, autonomna kineska provincija s oko 800.000 korejskih Kineza pogrdno nazvanih Joseonjok. I Kinezi i Korejci podjednako mrze Joseonjoke koji zarađuje za život radeći uglavnom nezakonite...
  • 7-beon-bang-ui seon-mul

    7-beon-bang-ui seon-mul (2013)

    drama, komedija

    A story about the love between a mentally-ill father and his lovingly adorable daughter. Wrongfully accused of murder and rape, Yong-Goo is imprisoned for murder, and builds friendships with the...
  • Akinjeon

    Akinjeon (2019)

    drama, kriminalistički, akcija, triler

    Nakon što je jedva preživeo napad serijskog ubice, mafijaški šef Jang Dong-su (Don Lee) sklapa neobičan savez sa lokalnim detektivom po imenu Jung Tae-seok (Kim Moo Yul), u nameri da uhvate...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    24.11.2021. 18:09
    Zanimljivo i mene je podsetio na prvu na Liona i Matildu, zatim na Man o fire, i jos neke. 

    Lajmotiv filma je trgovina ljudima i organima, sa akcentom da se to desava i deci. Sto se kraja tice verovatno bi izazvao mucninu, a koga to interesuje mene ne moze naci na netu, a vec imaju takve stavri u ratnim filmovima, ali se setih i npr. Hannibal rising i malog Mise.
    Tu se provlaci, sprega policije i bandi,  droga, nasilje, obracuni,ubistva, otmice, izolovani slucajevi lekara monstruma. Realna prica.

    Sve se prozima i kao sto vec jednom napisah treba biti upoznat i kao upozorenje, i pouku, MI specijalac je  paradigma borbe naroda i drzave, mada pravde nema, i kao sto Stajnbek kaze da slom nece doci sve dok  strah bude mogao da se pretvori u gnev, protiv datih sociopata i psihopata, samo su im jos falili sadisti i da se lik umesto da se brcka u bazenu autoerotski gusi u ormanu.

    Slazem se da treba pogledati, ali npr. i u skorasnjem Squid game ima delic teme vezano za trgovinu organima.
    Okrutan svet od vajkada.

    Samo se pitam kakvi bi komentari bili npr. da se napravi pravi biografski film npr. o Sogomonu Telirijanu, jermenskom heroju, operaciji Nemezis, itd ( mada dogadjaji koji prethode zbog politickih razloga su sporni za film) kao i za npr. film Anthropoid. Meni se sustinski ne razlikuju od potonjeg i nekog slicnog.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    06.01.2021. 22:53
    Ama to s malom je namjerno jer smo prethodno vidjeli posudu s očima, a uz to se podcrta da ni (svaki) vrag nije crn.
    Teško se tako nešto vidi u holivudu, ili nam se objašnjava satima odugovlačeći sa banalnostima da je neko mrtav, ili da nije, jer jebga, amerikanci ne bi shvatili drugačije.

    Film nije dobar.
    Film je odličan.
    Mastwočuša.
  • bgvracar
    Senior translator
    06.01.2021. 19:00
    Odličan film. Top 10 korejske kinematografije u poslednjih 20 godina. Prošlo je izvesno vreme otkako sam ga odgledao pa se neki detalji vremenom i zaborave ali se sećam da me je podsetio na Profesionalca sa Žan Renoom. Jedina zamerka filmu je što je kraj pomalo u holivudskom maniru. Pretpostavljam da čak ni Korejanci koji ne povlađuju ukusu publike, nisu mogli da pređu tu crtu u kojoj dete pogine na kraju filma.

    Prepourka onima koji ga još nisu odgledali a imaju afiniteta prema ovoj kinematografiji. Thumbs Up

{{message}}

{{item.title}}