AmourPogledaj trailer!

Film

drama, ljubavni (2012)

Amour

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,993%
Amour

Naslov:

Ljubav

Godina:

2012

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

127 min

Režija:

Michael Haneke

Scenarij:

Michael Haneke


Glavne uloge:


Isabelle Huppert
  >  Eva
Jean-Louis Trintignant
  >  Georges
Walid Afkir
  >  Paramedic #2
Ramón Agirre
  >  Concierge's Husband
Rita Blanco
  >  Concierge
Laurent Capelluto
  >  Police Officer #1
Dinara Drukarova
  >  Nurse #2 (as Dinara Droukarova)
Carole Franck
  >  Nurse #1
Emmanuelle Riva
  >  Anne
Jean-Michel Monroc
  >  Police Officer #2
Damien Jouillerot
  >  Paramedic #1
Alexandre Tharaud
  >  Alexandre
William Shimell
  >  Geoff
Suzanne Schmidt
  >  Neighbour

Opis:


Drama. Anne i Georges bračni su par u poodmaklim godinama. Oboje su bivši učitelji glazbe, imaju kćer koja sa svojom obitelji živi svoj život, a njih dvoje povremeno odlaze na koncerte te provode miran i ugodan život orijentirani jedno na drugo. No jednoga dana za vrijeme doručka Anne doživi moždani udar. Nakon konzultacije s doktorom podvrgnuta je operaciji koja bi trebala otkloniti daljnju mogućnost moždanih udara, međutim, operacija ne uspije te Anni ostane oduzeta jedna strana tijela. Georges preuzima njegu i brigu oko Anne držeći se obećanja koje joj je dao da je neće više smještati u bolnicu.
I literatura i film rijetko pričaju o ljubavi u poznim godinama te se rijetko glavni junaci nalaze u trećoj dobi, na zalasku života, no Hanekeov film Ljubav upravo prati dvoje ljudi koji su cijeli život proveli voleći se i sada se nalaze pred neminovnim sudbinskim zaokretima u kojima oboje moraju iskusiti ne samo rastanak već i samoću. Onaj koji odlazi iskušava samoću smrti, a onaj drugi iskušava samoću ostavljenosti. Međutim, prava drama čak i nije uvjetovana naglim zaokretom, šokom, već polaganim nestankom jednog partnera dok drugi usprkos trudu i vjeri bespomoćno prati još samo sjenu bića s kojim je dijelio sve.
Ovaj osobit film kultnog njemačkog redatelja Michaela Hanekea, autora impresivnih umjetničkih filmova koji ostavljaju gledatelja u propitivanju i istraživanju nataloženih slojeva privida i svijesti, opisuje iskustva koja su neminovna svim bićima, a tiču se krajnjih stanja duše.
Glavne uloge su dodijeljene velikanima francuskog filma, Hanekeovim omiljenim glumcima koji su maestralno odigrali svoje role, Jean-Louisu Trintignantu i Emmanuelli Rivi dok ulogu kćeri tumači Isabelle Huppert.
Film Ljubav osvojio je niz filmskih nagrada, od kanske Zlatne palme, nekoliko Cesara, Zlatnog globusa do Oscara za najbolji strani film.

Obradio/la:

ljubav
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Ida

    Ida (2013)

    drama

    Kriminalistička crna komedija. Poljska 1962. Mlada redovnica koja je u samostan dospjela kao ratno siroče prije zaređenja po uputi nadstojnice samostana putuje svojoj teti Wandi, jedinoj preživjeloj...
  • Amazon

    Amazon (1990)

    drama

    Finac Kari udovac je s dvije djevojčice pubertetskog uzrasta Ninom i Leom. Njegova supruga Amerikanka poginula je u prometnoj nesreći, nakon čega se on s kćerima uputio u Brazil gdje su mu odmah...
  • La vie d'Adèle

    La vie d'Adèle (2013)

    drama, ljubavni

    Adel je devojka koja se razlikuje od svojih vršnjaka. Društvo je podstiče da izlazi i da se zabavlja, međutim ona shvata da je to uopšte ne privlači. Šta više, pažnju počinje da joj zaokupira devojka...
  • Mommy

    Mommy (2014)

    drama

    Samohrana majka, udovica, odgaja sama svog nasilnog sina no nalazi novu nadu kada misteroizna susjeda uđe u njihove živote i krene podučavati nestašnog sina.. Najbolji film vunderkinda Xaviera Dolana!

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}