Ararat

Film

drama, ratni (2002)

Ararat

Ocjena korisnika
-
6,655%
Ararat

Godina:

2002

Žanr:

drama, ratni

Trajanje:

115 min

Režija:

Atom Egoyan

Scenarij:

Atom Egoyan


Glavne uloge:


Elias Koteas
  >  Ali
Elias Koteas
  >  Jevdet Bay
Christopher Plummer
  >  David
Charles Aznavour
  >  Edward Saroyan
Simon Abkarian
  >  Arshile Gorky
David Alpay
  >  Raffi
Brent Carver
  >  Philip
Marie-Josée Croze
  >  Celia
Arsinée Khanjian
  >  Ani
Christie MacFadyen
  >  Janet
Max Morrow
  >  Tony
Dawn Roach
  >  Customs Officer
Shant Srabian
  >  Dinner Guest #3
Shant Srabian
  >  Doctor #1
Jacob Hohua
  >  Gorky's Mother
Garen Boyajian
  >  Young Gorky
Setta Keshishian
  >  Dinner Guest
Setta Keshishian
  >  Wailing Mother

Opis:


Ararat je sofisticiran film o bolnim lekcijama istorije i iscjeljujućoj moći umjetnosti. S druge strane, to je i jezovita priča o životu i legatu velikog slikara Aršila Gorkog. Proganjan strahovitim masakrom Jermena 1915, duh Gorkog se javlja u različitim ljudima i u različitim oblicima poslije njegovog samoubistva 1948. U onome što zovemo stvarnost, Gorki je vodeći umjetnik 20. vijeka. Pored genija kakvi su bili Koning, Polok i Rotko, njegovo djelo je pomoglo definisanju umjetničkih pravaca kakvi su bili nadrealizam i apstraktni ekspresionizam.
Gorki je prikazan kao inspirativna kulturna ikona u čiju je ličnu priču utkana tragična istorija njegovog naroda. Za Ani, istoričarku umjetnosti, slikar je fascinantna tema njene posljednje knjige. Silija, njena ćerka, u umjetniku vidi samo bolno sjećanje na sumnjivu smrt njenog oca. Za Rafija Gorki predstavlja važni komad slagalice njegove vlastite ličnosti.
Briljantni Egojan je sve priče maestralno povezao, i kao pisac i kao reditelj. Ararat je priznato remek djelo o tragičnom istorijskom događaju, o zemlji koja poriče i o ljudima koji tragaju za istinom. Ovo je strastveno dostignuće koje oduzima dah i istražuje potragu za identitetom kroz intimne trenutke koje međusobno dijele ljubavnici, porodice, neprijatelji i neznanci.

Obradio/la:

Kneginja
 • Slično za pogledati
 • Komentari (1)
 • Felicia's Journey

  Felicia's Journey (1999)

  drama, triler

  Felicia (E. Cassidy) je mlada Irkinja čiji je dečko Johnny Lysaght (P. McDonald) otputovao u engleski grad Birmingham kako bi se zaposlio u tvornici koja proizvodi kosilice za travu. U Irskoj nije...
 • Where the Truth Lies

  Where the Truth Lies (2005)

  drama, kriminalistički, misterij, triler

  Potkraj pedesetih zabavljački duo Lanny (K. Bacon) i Vince (C. Firth) na vrhuncu je popularnosti. Slavu neodoljivih komičara ne može narušiti niti pronalazak mrtve djevojke u njihovu hotelskom...
 • Next of Kin

  Next of Kin (1984)

  drama, komedija

  Film se bavi odnosima unutar manjinske armenske obitelji iz Kanade, kojoj se javi mladi bijeli protestant tvrdeći da je njihov izgubljeni sin.
 • Family Viewing

  Family Viewing (1987)

  drama

  Film Atoma Egojana u kojem istražuje pitanje porodičnog identiteta, gde glavni lik Van pokušava naći svoju majku koja ga je ostavila zbog oca preljubnika, posećuje baku u staračkom domu, ne bi li...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • KarolinaV
  Uploader
  27.04.2015. 21:40
  Ararat (2002)
  Žanr: Drama, Ratni
  Trajanje: 115 min
  Država: Kanada, Francuska
  Jezik: Engleski, Armenski, Francuski, Njemački, Turski

  Režija: Atom Egoyan
  Scenarij: Atom Egoyan


  Uloge:

  Simon Abkarian ... Arshile Gorky
  Charles Aznavour ... Edward Saroyan
  Christopher Plummer ... David
  Arsinée Khanjian ... Ani
  Setta Keshishian  [tube]y74YhqyzlVY[/tube]

  Ljudi pričaju priče. U Torontu, povjesničarka umjetnosti drži predavanje o Arshileu Gorkom, armenskom slikaru koji je živio u vrijeme genocida u Turskoj 1915. godine. Redatelj poziva povjesničarku da mu pomogne uklopiti priču o Gorkom u film o genocidu i turski napad na grad Van. Svaka osoba uključena u film ima svoju priču.  

  Francusko-kanadska povijesna drama u režiji cijenjenog Atoma Egoyana, inspirirana je opsadom grada Vana tijekom armenskog genocida. Film je sudjelovao na mnogobrojnim festivalima te osvojio brojna priznanja.
  link

  KarolinaV2015-11-07 22:32:17