Avaze gonjeshk-haPogledaj trailer!

Film

drama, obiteljski (2008)

Avaze gonjeshk-ha

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,998%
Avaze gonjeshk-ha

Godina:

2008

Žanr:

drama, obiteljski

Trajanje:

96 min

Režija:

Majid Majidi

Scenarij:

Majid Majidi
, Mehran Kashani


Glavne uloge:


Mohammad Amir Naji
  >  Karim (as Reza Najie)
Maryam Akbari
  >  Nargess
Hamid Aghazi
  >  Hossein
Kamran Dehghan
  >  Abbas
Ponya Salehi
  >  Ponya
Neshat Nazari
  >  Zarah
Schabnam Akhlaghi
  >  Haneyeh
Hassan Rezaee
  >  Ramezan

Opis:


Kad se vlasnik ranča nojeva usredsredi na zamenu slušnog aparata svoje kćeri, koji se polomio neposredno pre presudnih ispita, sve se menja za seosku porodicu iz Irana. Karim motocikom prelazi u svet koji mu je stran - neverovatno užurbani Teheran, gde ga iznenadne prilike za nezavisnost oduševljavaju i izazivaju. Ali njegova čast i poštenje, plus tradicionalni autoritet nad njegovim inventivnim klanom, testirani su dok se spotiče među ogromnim kulturnim i ekonomskim prazninama između svog sela smeštenog u pustinji i pulsirajuće međunarodne metropole.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (7)
  • Baran

    Baran (2001)

    drama, ljubavni

    Drama o životu građevinskih radnika u predgrađu Teherana, među kojima je dosta izbjeglica iz Afganistana. Njih zapošljavaju ilegalno jer su jeftinija radna snaga i moraju se skrivati kad dolaze...
  • Baduk

    Baduk (1992)

    drama, akcija

    Baduk is the name of the child who works in smuggling, due to poverty he and his sister separated, the sister will work as a maid, he keeps trying to reach his sister in vain, finally he escaped from...
  • Zamani barayé masti asbha

    Zamani barayé masti asbha (2000)

    drama, ratni

    After their father dies, a family of five are forced to survive on their own in a Kurdish village on the border of Iran and Iraq. Matters are made worse when 12 year old Ayoub, the new head of the...
  • Pedar

    Pedar (1996)

    drama

    Nakon očeve smrti četrnaestogodišnji Mehrollah (H. Sadeghi) odlazi iz svog sela u veliki grad ne bi li zaradio novac da pomogne majci i sestrama. Odlazi na duže vrijeme i po povratku doznaje da se...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    12.02.2024. 01:28
    [QUOTE=AlexDeLarge]Ne vodim se ja Joxer tom logikom, ti se vodis nemam nista protiv, samo mislim da ne treba stalno isticati, ali dobro, ni to mi vise ne smeta, tj u smislu da komentarisem kao sto vidis.  Mogao je film da bude smesten i u Indiju npr, mogao je ... pa da ne navodim drzave.[/QUOTE]
    Ja sam opasan. Rekao mi je jedan lik nedavno.
    Jer serem se na sve države nesvjesne stoljeća i kojem živimo, a posebno na Iran.

    Da živim u Iranu ne bi me odavno bilo i ti to znaš.
    Ma nije me briga, zapravo me više boli to što na ovom forumu ima wannabe kozojebnih iranaca koji odbijaju tamo odseliti nego mi na nos nabijaju iransku propagandu.
    Pa bogtejebo, da mi neko određuje što ću ja gledati.

    Kako sam ja inatlija, gledam sve što je u tim retardiranim državama zabranjeno.
    I puca mi ku**c kome to smeta. Niti mi daju jesti niti su mi dali postelju.

    JoxerTM2024-02-12 01:33:20
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    11.02.2024. 20:13
    Rekoh hajde da napisem po secanju, nekad samo napisem dobra film i preporuka, ali hajde imao sam vremena da se prisetim i srocim koliko-toliko.

    Ne vodim se ja Joxer tom logikom, ti se vodis nemam nista protiv, samo mislim da ne treba stalno isticati, ali dobro, ni to mi vise ne smeta, tj u smislu da komentarisem kao sto vidis.  Mogao je film da bude smesten i u Indiju npr, mogao je ... pa da ne navodim drzave.

    Ovde je univerzalna  poruka , prica zanimljiva, bar po mom misljenju. Ostali nek procene.
    AlexDeLarge2024-02-11 21:47:51
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    11.02.2024. 20:05
    Sad procitah, opis je super i dovoljan.  Samo naravno pocinje da sakuplja stvari kad  slucajno pocne prevoziti ljude po ulicama Teherana, razlog je naveden, a i odakle je,  jeste menja se ali ima preokret. Mislim da je isto film koji oplemenjuje, da je dobro uradjen i da ga vredi pogledati. ISPOD JE UKRATKO MOJ UTISAK PO SECANJU SPOILER-i.  
     
    U toj promeni,  vidimo da i svojoj divnoj zeni uspe da istera suze, ali i da zamahne rukom,  ali ipak zadrzava ljudskost ali prvo postenje, sve moze da se opere obraz ne, dok vozi razlicite ljude vidimo ukratko i ophodjenja istih, ima nas svakakvih .   

    Parabola nije nova, ali je nacin na koji je prikazana fina i interesantna, uz minimalan dijalog, facijalne ekspresije, dalje posmatranjem ( nakon pada dolazi do otreznjenja, tu je podrska porodice, bliznjih i komsija), kroz boje i fotografiju, fin je i enterije i eksterijer, plava vrata po sivom polju, noj u brdima, pa voznja i metez Teherana,i ovde je neverbalna gluma odlicna i donosi dosta . 

    Opet rekoh nema puno dijaloga, ali onaj sa pocetka sa krova govori dosta. 

    Isto se mora pohvaliti i decak , koji po ugledu na oca razvija  odgovornost za porodicu zajedno svojim drugovima (anovi su jedno, realnost drugacija, ipak uporan je , snovi, zelja i upornost mu se ne mogu oduzeti. ) ali ide dalje u patrijarhalnom sistemu i to se kosi sa...  ali i tu ce biti otreznjenja.  Na oko jednostavan, ima tu slojeva i ostavi vas u konacnom da malo razmislite.

    Eto pisah po secanju, sta sam zapamtio.     
    AlexDeLarge2024-02-11 21:05:46

{{message}}

{{item.title}}