Black KlansmanPogledaj trailer!

Film

biografski, drama, kriminalistički (2018)

Black Klansman

Ocjena korisnika
Odlično!
 
Black Klansman

Godina:

2018

Žanr:

biografski, drama, kriminalistički

Režija:

Spike Lee

Scenarij:

Spike Lee
, Kevin Willmott
, Charlie Wachtel
, David Rabinowitz
, Ron Stallworth


Glavne uloge:


Michael J. Burg
  >  Officer Myers
Robert John Burke
  >  Chief Bridges
Craig muMs Grant
  >  Jabbo
Ken Garito
  >  Sergeant Trapp
John David Washington
  >  Ron Stallworth
Ashlie Atkinson
  >  Connie Kendrickson
Dared Wright
  >  P.O. Gibson
Ryan Eggold
  >  Walter Breachway
Elise Hudson
  >  Librarian

Opis:


Crni član KKKlana biografska je filmska priča s elementima komedije i drama, nastala na temelju memoara Black Klansman Rona Stallwortha iz 2014. godine. Vizionarski redatelj Spike Lee donosi nam nevjerojatnu istinitu priču o američkom junaku. Rane su 1970e godine, a Ron Stallworth (John David Washington) postaje prvi afroamerički detektiv koji služi u policijskoj postaji u Colorado Springsu. Odlučan u namjeri da se iskaže, Stallworth se hrabro otiskuje na opasnu misiju: prijevarom ulazi u redove Ku Klux Klana i izlaže se njihovom djelovanju.
Ku Klux Klan sistematski zagovara superiornost i prevlast bijele rase, kao i antisemitizam te homofobiju. Na Stallworthov nagovor, na zadatku mu se uskoro pridružuje iskusniji kolega, Židov Flip Zimmerman (Adam Driver) te dvojac zajedno otpočinje istragu života. Udružuju se protiv ekstremističke organizacije koja pokušava sanirati svoju inače nasilnu retoriku kako bi se svidjela mnoštvu i privukla nove sljedbenike ove ideologije mržnje. Cilj Stallworthova tajnog zadatka jest razotkriti lokalno djelovanje KKK-a i stati mu na kraj.

Obradio/la:

Kneginja
 • Slično za pogledati
 • Komentari (6)
 • Dog Days

  Dog Days (2018)

  drama, komedija

  Film prati doživljaje nekoliko ljudi iz Los Angelesa, koje spaja neizmerna ljubav prema svojim kućnim ljubimcima...
 • The Wife

  The Wife (2017)

  drama

  Iza svakog uspešnog muškarca stoji još uspešnija žena - i sada ćete je upoznati! Joan Castleman (Glenn Close) je veoma inteligentna i odana supruga, koja je 40 godina žrtvovala svoj talenat, snove i...
 • Donbass

  Donbass (2018)

  drama

  U istočnoj Ukrajini društvo postaje sve degradirajuće, nakon što efekti propagande i manipulacije sve više isplivavaju na površinu u ovom opasnom vremenu.
 • Whitney

  Whitney (2018)

  biografski, glazba, dokumentarni

  An in-depth look at the life and music of Whitney Houston.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • VLL72
  Active member
  20.11.2018. 18:45
  Majstor je Spajk Li! Sve je to lepo upakovano sve do samog kraja a onda grande finale po kraju događaja koji je pratio film. Ne može bez toga jer koja bi inače bila svrha ovog filma i zašto baš sada!?POLITIKA. Najveće zlo u svim sferama društva! Opljucaše Trampa samo tako sa sve vezom sa početka i dotičnim iz KKK koji se pominje od starta. Naravno vezu su morali da naglase i da je podebljaju kako se ne bi desilo da neko ne shvati čemu ovaj film služi u SAD. Koliko su samo plitki i ograničeni.Od samog starta se forsira priča o tome kako bi bilo strašno da neki mrzitelj provuče ispod radara i dođe na mesto Predsednika tako velike demokratije (zemlje nastale na jednom od najvećih genocida u istoriji planete- istrebljenju gotovo čitave rase starosedelaca). I naravno, dolazi on, čika Tramp (za koga me boli uvo, realno).Ne bih se bavio previše njim, zašto i kako je pobedio tamo. Verovatno je dobio glas skoro svih belih amerikanaca bez podela jer da im je bilo dobro poslednjih dvadesetak godina, i nije baš.Za nas ovde to je nebitno ili bi trebalo da je tako! Imamo mi ovde gomile naših junaka. Sprdam se naravno! Apolitičan sam 100% i gade mi se svi oni ma gde bili.Toliko je providno da je ovo odrađeno sada u susret tome da u nedostatku pravog kandidata nazovi demokrata opljunu malo po Trampu pred nove predsedničke izbore, tako da je film kao takav potpuno prevaziđen i ne treba ga ocenjivati jer nema šta da se ocenjuje. Isključivo je politički motivisan i kao takav je isfinansiran i biće propagiran samo tako. [učitaj cijeli komentar]
 • osman2510
  Translator
  19.11.2018. 12:45
  Za mene je i odličan! 8,5/10Porazna je činjenica da je još uvijek toliko mržnje u svijetu.
 • bokidante
  Active member
  19.11.2018. 11:53
  Dobar film! Od mene 7,5/10