Burke and HarePogledaj trailer!

Film

komedija, triler (2010)

Burke and Hare

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,233%
Burke and Hare

Naslov:

Burke in Hare

Godina:

2010

Žanr:

komedija, triler

Trajanje:

91 min

Režija:

John Landis

Scenarij:

Piers Ashworth
, Nick Moorcroft


Glavne uloge:


Tim Curry
  >  Doctor Monro
Bill Bailey
  >  Hangman
Robert Fyfe
  >  Old Donald
Stuart McQuarrie
  >  Magistrate
Simon Pegg
  >  William Burke
David Schofield
  >  Fergus
Andy Serkis
  >  William Hare
Michael Smiley
  >  Patterson
Jessica Hynes
  >  Lucky
Robert Willox
  >  Gravediggers' Bouncer
Tom Wilkinson
  >  Doctor Robert Knox
Mike Goodenough
  >  Aggrieved Customer
Gabrielle Downey
  >  Mad Maggie
Christian Brassington
  >  Charles
Paul Davis
  >  Patient

Opis:


Edinburgh, dvajseta leta 19. stoletja. William Burke in William Hare sta prijatelja, ki se preživljata s pomočjo goljufij in laži. Njun edini vir rednega dohodka je podnajemnik, ki živi v eni izmed sob na Hareovem domu, toda kaj, ko ta nekega dne povsem nepričakovano umre. Ko Burke in Hare po naključju izvesta, da bi podnajemnikovo truplo lahko prodala dr. Knoxu, ki študira in predava anatomijo, se nepridiprava odločita, da bosta Knoxu začela redno dobavljati trupla, ki jih bosta kradla na bližnjem pokopališču. S tem pa zabredeta v nove težave.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • Schlock

    Schlock (1973)

    komedija, znanstvena fantastika, horor

    A monkey-type monster falls in love with a blind girl, which thinks that he's a giant dog. After kidnapping the girl and fleeing king-kong-like onto the roof of a gym, he gets involved with the army.
  • How to Lose Friends & Alienate People

    How to Lose Friends & Alienate People (2008)

    biografski, drama, komedija, ljubavni

    Sidney Young je mladi intelektualac koji istovremeno obožava i prezire svijet slavnih i glamur koji ga karakterizira. Vlasnik je časopisa koji se ismijava sa zvijezdama opsjednutima medijima i...
  • Absolutely Anything

    Absolutely Anything (2015)

    komedija, znanstvena fantastika

    Vanzemaljsko vijeće odlučilo je u potpunosti uništiti ljude na Zemlji, no prije samog kraja, dat će priliku zemljanima da dokažu svoju vrijednost. Nasumce odabran učitelj Neil Clark dobiva...
  • Big Nothing

    Big Nothing (2006)

    kriminalistički, komedija, triler

    Napisali su knjigu kako ne-uspjeti kao kriminalac Komedija koja ubija Charlie je bivąi učitelj koji ne uspjeva naći ili zadrľati novi posao. Zbunjen i bez mogućnosti da se brine za obitelj, on se...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • robin12345
    Senior translator
    02.04.2017. 19:25
    Dva najbolja prijatelja William Burke i William Hare, trude se preživjeti u  Edinburghu, početkom XIX stoljeća. Grad je prljav i ružan, leglo sirotinje, smrada i bogalja. No medicina polako ali sigurno razvija djelatnost, te se anatomi ( popularni kirurzi ) bore za svaki truli leš, da bi ga secirali na sveučilištu, ili pred publikom. Zakon ih priječi na išta osim smaknutoga kriminalca, pa naša dva poduzetnika Willi&Willi tu vide priliku života, naravno na crnom tržištu.
    Odlični glumci, genijalna kostimografija i to je otprilike sve. Priča je opće poznata te nema iznenađenaja. Puno je puta obrađena, tako da je ovo jedino po glumcima, sjajni Simon Pegg ( Shaun of dead ) i Andy Serkis ( Golum iz LOR-a ) značajna obrada. Ima podosta humora, mada nije to nikakav urnebes. Ja volim , mračni, zmazani, bolesni srednji vijek. Pa mi se film svidio -donekle. Mada da sam ga i preskočio, ne bih iskreno, puno toga propustio. Nekako je po meni middle of the road, tako da mu Landis nije prednost, već nedostatak. Nije on za crnohumorne filmove, on je screwball majstor. No tko pogleda ovaj film , neće pizditi da je to bačeno vrijeme, mada ne mogu posebno nahvaliti ovaj po meni prosječni uradak.
  • Kampfar
    Senior translator
    21.02.2011. 14:12
    Konačno osećaj da sam nešto NOVO gledao. Odlična crna 'komedija'. Od mene 8.5. I sigurno TOP 3 filma iz 2010 koje sam gledao. Odličnih sat ipo.

    PREVOD


  • Coolrunner
    Junior translator
    26.10.2010. 21:38
    Burke and Hare (2010)

    Premijera: UK 29 Oktobar 2010



    Žanr: Komedija, Triler
    Režija: John Landis
    Jezik: Engleski
    Glumci: Simon Pegg, Tim Curry, Isla Fisher, Andy Serkis, Christopher Lee

    Trajanje: 91 min

    Zasnovan na istinitoj priči o čuvenim ubicama film "Bruke and Hare" prati nesrećne podvige ta dva čoveka u veoma profitabilnom poslu obezbeđivanja leševa za studente medicine u Edinburgu sredinom 19. veka čiji je univerzitet u to vreme bio centar medicinskog učenja i jedino što mu je nedostajalo bila su ljudska tela.


    [TUBE]UE7KvAyVnbw[/TUBE]   
    bojan9692015-09-05 11:49:08

{{message}}

{{item.title}}