Cairo Time

Film

drama, ljubavni (2009)

Cairo Time

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Loše
6,781%
Cairo Time

Naslov:

Vrijeme u Kairu

Godina:

2009

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

90 min

Režija:

Ruba Nadda

Scenarij:

Ruba Nadda


Glavne uloge:


Elena Anaya
  >  Kathryn
Amina Annabi
  >  Yasmeen
Patricia Clarkson
  >  Juliette Grant
Andrew Cullen
  >  Jim
Tom McCamus
  >  Mark
Alexander Siddig
  >  Tareq Khalifa
Fadia Nadda
  >  Hanan
Nabil Shazli
  >  Manager
Mona Hala
  >  Jameelah
Mohamed Abdel Fatah
  >  Customs Officer (as Mohammed Abdel Fattah)
Roanne Bell
  >  Sharon
Hanafi Mohamoud El Gazar
  >  Shoe Shopkeeper
Ahmed Ghareeb
  >  Propositioning Man
Hossam Abdulla
  >  Porter
Katie Sherif
  >  Petroleum Wife #1

Opis:


U romantičnoj drami scenaristice i redateljice Rube Nadda, udana urednica časopisa zaljubljuje se u jednog od muževih starih poznanika za vrijeme odmora u Kairu. Juliette (Patricia Clarkson) je urednica časopisa sretno udana za kanadskoga diplomata Marka (Tom McCamus). Imaju odraslu djecu i planirali su zajednički trotjedni godišnji odmor u Kairu, ali Mark se zadržao na palestinskom teritoriju i Juliette je ostavljena da sama otkriva egipatsku prijestolnicu. Kako bi joj osigurao zaštitu dok sam ne stigne, Mark zamoli svoga bivšeg sigurnosnog povjerenika i prijatelja Tareqa (Alexander Siddig) da joj bude gradski vodič. Nije mogao ni zamisliti da bi se njih dvoje moglo zaljubiti, ali što više vremena provode zajedno, Tarequ i Juliette postaje sve teže negirati jaku međusobnu privlačnost.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • Dos tipos duros

    Dos tipos duros (2003)

    kriminalistički, komedija, akcija

    Neučinkoviti plaćeni ubojica Paco našao se u velikim dugovima. Prisljen je zbog toga uzeti pod svoje okrilje nećaka, također gangstera Rodriga, koji ga mora naučiti ubijati. No je li Rodrigo uopće...
  • Sabah

    Sabah (2005)

    drama, komedija, ljubavni

    Sabah ima 40 godina i sa svojom imućnom arapskom obitelji - majkom, bratom, sestrom, nećakom i šogoricom, živi u suvremenoj Kanadi, u Torontu. Nakon očeve smrti pater familias postao je Sabahin brat...
  • Inescapable

    Inescapable (2012)

    drama, misterij, ljubavni, triler

    One afternoon, on a typical day at work, Adib is confronted with devastating news: His eldest daughter, Muna, has gone missing in Damascus. Now Adib, who has not been back in over 20 years, must...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Konzul
    member
    12.02.2018. 16:48
    Srednja zalost. Tanka prica, nikakav zaplet, tanka romansa, plitki likovi! Sve u svemu prazno za gledanje. da je bar scena i prikaz Egipta uradjen bolje pa da ti nije zao vremena za gledanje - naprotiv, Kairo je prikazan u montie=ranim voznjama u studiju, a nekoliko scena na ulici je prazno i dosadno. Piramide prikazane u tragovima. Sve u svemu, i fotografija jedva trojka (od 5)! Preskociti!
  • A2D2
    eXtreme member
    05.02.2013. 19:36
    Iznenađujuće dobra ljubavna drama o amerikanki čiji muž radi za UN organizirajući kampove za izbjeglice u Gazi i egipćaninu, njegovom prijatelju koji zbog njegove zauzetosti preuzima brigu o ženi trudeći se da bude što bolji domaćin. Kako zajedno provode mnogo vremena tako se bude i obostrane simpatije.

    Film je snimljen prije Mubarakovog pada i političkih previranja u Egiptu, a Kairo je prikazan sa distance ovlaž se dotičući političkih problema, sukoba modernog i tradicije...što mu naravno nije bio ni primarni cilj, dok nas režiser mudro časti slikama piramida, šarma prašnjavog i prenapučenog Kaira, pijaca i kafana, muzike kao i prirodnih ljepota, vjenčanja, prekrasnih terasa hotela i rijeke Nil, a manje iako sasvim dovoljno prikazuje i neke lošije strane npr. nesigurnost žene na cesti gdje joj svi dobacuju, siromašnije ženske djece zakunute za određeno obrazovanje koje šiju za vlastiti miraz i čija je sudbina unaprijed određena...

    U filmu briljira samozatajna Patricia Clarkson i prava je divota gledati njezin nepogrešivi glumački tajming za suzu, na osmjeh, stid, strah, strast ili sjetu. Ona dostojanstveno glumi ženu srednjih godina u kojoj nakon što je ispratila djecu u život se budi žar za koji je milsila da više ne postoji.

    Značajna je i sama posjeta piramidama, ali da ne bih previše spojlerisao i kvario užitak. Oni koji vole ljubavne filmove shvatit će i zašto sam spomenuo to. I u Casablanci Ingrid Bergman kaže "Uvijek ćemo imati Pariz".
  • A2D2
    eXtreme member
    05.02.2013. 19:35
    Cairo Time (2009)



    Link

    Canada/Ireland/Egypt (Foundry Film, Samson Films), 90 min.
    drama/romance

    Jezik: arapski, engleski
    Režija: Ruba Nadda
    Scenario: Ruba Nadda
    Uloge: Patricia Clarkson, Alexander Siddig, Elena Anaya, Amina Annabi, Tom Mccamus
    Ocjena na imdb: 6,6/10

    Sinopsis

    Juliette (Patricia Clarkson) je urednica časopisa sretno udana za kanadskoga diplomata Marka (Tom McCamus). Imaju odraslu djecu i planirali su zajednički trotjedni godišnji odmor u Kairu, ali Mark se zadržao na palestinskom teritoriju i Juliette je ostavljena da sama otkriva egipatsku prijestolnicu. Kako bi joj osigurao zaštitu dok sam ne stigne, Mark zamoli svoga bivšeg sigurnosnog povjerenika i prijatelja Tareqa (Alexander Siddig) da joj bude gradski vodič.

    Nije mogao ni zamisliti da bi se njih dvoje moglo zaljubiti, ali što više vremena provode zajedno, Tarequ i Juliette postaje sve teže negirati jaku međusobnu privlačnost.

    Trailer


    [TUBE]orXcdLwtVRY[/TUBE]

    Izvor teksta: mojtv.hr

    PRIJEVOD


{{message}}

{{item.title}}