ContracorrientePogledaj trailer!

Film

drama, ljubavni (2009)

Contracorriente

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,888%
Contracorriente

Godina:

2009

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

97 min

Režija:

Javier Fuentes-León

Scenarij:

Javier Fuentes-León


Glavne uloge:


Tatiana Astengo
  >  Mariela
Manolo Cardona
  >  Santiago
Germán González
  >  Dr. Fernandez
Haydeé Cáceres
  >  Trinidad
Attilia Boschetti
  >  Sra. La Rosa
Monica Rossi
  >  Ana (as Mónica Rossi)
Emilram Cossío
  >  Pato
Cristian Mercado
  >  Miguel
José Chacaltana
  >  Héctor
Liliana Alegría
  >  Carlota (as Liliana Alegria Saavedra)
Cindy Díaz
  >  Isaura
Julio Humberto Cavero
  >  Padre Juan
Maria Edelmira Palomino
  >  Doña Flor
Juan Pablo Olivos
  >  Tano
Christian Fernandez
  >  Jacinto

Opis:


Miguel je zgodan, mlad i voljen ribar iz Cabo Blanca, ribarskog seoceta na severnoj obali Perua, koje njeguje duboko usađenu hršćansku tradiciju. Miguel je veren s prelepom Marielom, koja je tik pred rađanje njihovog prvog deteta. Ipak, porodična idila skriva i Miguelovu tajnu: ljubavnu vezu sa Santiagom, slikarom kojeg selo prezire zbog agnosticizma i seksualne otvorenosti. Kada Santiagov život jaka morska struja povuče u okeanske dubine, on ne može mirno preći na drugi svet. Vraća se nakon utapanja ne bi li zatražio od Miguela da pronađe njegovo telo i pokopa ga u skladu s tradicijom. Time dovodi Miguela u moralnu dilemu; reskirati izlaganje njihove veze homofobnoj seoskoj zajednici, povrediti i izgubiti porodicu ili osuditi Santiaga na večnu patnju.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Un amour à taire

    Un amour à taire (2005)

    drama, ljubavni, ratni

    A young Jewish girl looking to escape the clutches of the Third Reich after seeing her parents and sister brutally slain while attempting to make their way to England is sheltered by an old friend...
  • Plata quemada

    Plata quemada (2000)

    drama, kriminalistički, ljubavni, triler

    Burnt Money, is set in Argentina in 1965. This true story follows the tumultuous relationship between two men who became lovers and ultimately ruthless bank robbers in a notoriously famous footnote...
  • Crustacés & coquillages

    Crustacés & coquillages (2005)

    komedija, ljubavni, glazbeni

    A family comprising of a father, mother, daughter and son head to the south of France for summer vacation. Charly's friend, Martin joins them. He is gay and has a crush on Charly. Charly's mother...
  • Einayim Petukhoth

    Einayim Petukhoth (2009)

    drama, ljubavni

    Drama. Aaron (Z. Shtrauss), konzervativni obiteljski čovjek, otac četvero djece živi u ortodoksnoj židovskoj četvrti Jeruzalema. Nakon očeve smrti preuzima obiteljski posao u mesnici gdje upoznaje...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Kneginja
    The Legend Of
    13.12.2010. 23:14


    mita53, hvala za prevod ruza

    Titl mozete skinuti TU

  • mita53
    Translator Legend
    13.12.2010. 23:06

     

    Undertow (2009)
    Contracorriente (original title)

     

    Kontrastruja

     

    Režija Javier Fuentes-León

    Scenario Javier Fuentes-León

     

    Uloge tumačili: Tatiana Astengo, Manolo Cardona and Cristian Mercado

     

    Bilo bi previše uprošteno opisati ovu nagrađivanu dramu kao ‘Peruansku Brokeback Mountain’. Ona sigurno pokriva sličnu temu i oblast, muškarca koji pokušava da bude sretno oženjen i ima decu , ali koji takođe ima njegov tajni  gej život, što povlači ozbiljne posledice. Undertow ipak koristi veoma različite metode za pričanje priče, i u tome je potpuno uvrerljiv.

    Smešten u malom selu na obali u Peru, on ima tri glavna lika.   Miguel (Mercado)  je vredni radnik ribar. On je popularan, član lokalnog fudbalskog tima, i stara se o svojoj  lepoj ženi Marieli (Astengo), koja je u poodmakloj trudnoći  s njihovim prvim detetom. On takođe ipak ima i drugu stranu, pošto je upetljan u strasnu vezu s lokalnim slikarem Santiagom (Cardona). Miguel želi da zadrži obe strane njegovog života razdvojene,  Santiago počinje da zahteva više od njega, čak pokušava i da se sprijatelji s  Marielom na lokalnoj pijaci.

    Baš kad priča počne da se razvija sama od sebe, film dobija veliki obrt – Santiago se tajantveno utopio, očigleno povučen podvodnom strujom kao što je ova u naslovu filma. Miguel je skrhan tugom, toliko da se Santiago počinje pojavljivati preda njim, i oni nastavljaju raspravu  o sreći i davanju. Santiagov duh zahteva od  Miguela da nađe njegovo telo i sahrani ga po običajima, Miguel  tako poriče drugi put koji sledi.

    Baš kad priča počne da bude priča o duhovima, ona dobija još jedan obrt, kad lokalna tračara otkrije  Miguelovu vezu. Ovo stigne do  Mariele i ona se suočava s odlukom , da li da ostavi  Miguela ili da ostane s njim u korist njihovog deteta. Miguel u međuvremenu negira glasine, ali Santiagov duh se neće smiriti dok on ne uradi pravu stvar.

    Neverovatna stvar u  Undertow je način na koji on koristi tehnike koje smo videli stotinu puta ranije, on ih plete u komplikovane obrasce da bi stvorio nešto novo, složeno i privlačno. On nikad ne pravi pretpostavke o likovima, koristi ovu malu morsku scenu i izolovanu zajednicu na pametan način. Meštani su tradicionalni i odbojni prema homoseksualnosti, ali su ipak sposobni da oproste i prepoznaju važnost poštovanja drugih.

    Tri vodeća lika daju izvanredno tumačenje, veoma stvarno, čestito i strasno,  a naročito je jak lik Mariele. Ona se kreće od osećanja da je voljena do osećanja da je izdana, od  besa do sažaljivosti, a u jednoj sceni kad brani njenog muža od lokalne tračare  jaka je kao lavica. Dva muškarca su jednako dobra, naročito Cardona-eov Santiago kao odbačeni ljubavnik koji uz to treba da se nosi sa neprijateljski rapoloženim meštanima.

    Ovo je režiserov filmski debi,  nadamo se da će održati ovaj standard. Njemu je pomogao izuzetan predeo, malo ribarsko selo koje liči na slike Salvadora Dalija a njegov snimatelj se nikada nije povodio za lepotom, već svaki je put dao prednost nadrealnom. Neki od zalazaka sunca i prizora vetra na peščanim plažama oduzimaju dah.

    Ukupna ocena: prigušena drama o složenim pitanjima seksualnosti i identiteta, lepo igrana i upadljivo snimana.Pravo je uživavanje i  zaslužuje više od toga da bude zabeležen kao  ‘gay cinema’.

    Reviewer: Mike Martin

     

{{message}}

{{item.title}}