Dead EndPogledaj trailer!

Film

misterij, komedija, triler, avantura, horor (2003)

Dead End

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
6,575%
Dead End

Godina:

2003

Žanr:

misterij, komedija, triler, avantura, horor

Trajanje:

85 min

Režija:

Jean-Baptiste Andrea
, Julian Harrison

Scenarij:

Jean-Baptiste Andrea
, Julian Harrison


Glavne uloge:


Alexandra Holden
  >  Marion Harrington
Lin Shaye
  >  Laura Harrington
William Rosenfeld
  >  Brad Miller (as Billy Asher)
Clement Blake
  >  Worker #2
Mick Cain
  >  Richard Harrington
Karen S. Gregan
  >  Doctor
Sharon Madden
  >  Nurse
Jimmie F. Skaggs
  >  Worker #1 (as Jimmy Skaggs)
Amber Smith
  >  Lady in White
Steve Valentine
  >  Man in Black
Ray Wise
  >  Frank Harrington

Opis:


Radnja prati dogodovštinu Franka i Laure, srednjovječnog bračnog para koji sa svoje dvoje djece – teenagerom Richardom i mladom psihijatricom Marion u društvu njenog dečka putuju prema rodbini. Frank je usred umora odlučio skrenuti sa autoceste i nastaviti put lokalnom cestom. Usred noći počinju im se događati vrlo čudne stvari – od djevojke u bijeloj haljini do misterioznog mrtvačkog vozila, a na žalost šokiranog društva članovi im počinju umirati na razne opskurne načine.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • The Midnight Meat Train

    The Midnight Meat Train (2008)

    misterij, horor

    Vjerujući da je na putu do uspjeha, Leonova opsesivna potraga za novcem vodi ga u potragu za serijskim ubojicom Mahoganyjem. Mahogany, ubojica iz podzemne željeznice noću prati prolaznike čekajući...
  • Daughters of Satan

    Daughters of Satan (1972)

    horor

    James Robertson buys a painting depicting witches being burned at the stake, one of whom bears an uncanny resemblance to his wife, Chris. Chris, gradually taken over by the personality of the witch...
  • Wind Chill

    Wind Chill (2007)

    drama, triler, avantura, horor

    Dva studenta idu kući na zimske praznike pustim dijelom autoputa i postaju žrtve zlih duhova drugih putnika koji su umrli na istoj cesti u filmu o natprirodnome redatelja Grega Jacobsa, koji su...
  • Session 9

    Session 9 (2001)

    drama, misterij, horor

    Tensions rise within an asbestos cleaning crew as they work in an abandoned mental hospital with a horrific past that seems to be coming back.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    10.10.2022. 11:02
    Meni se film svideo tad kada sam gledao, posle sam video da u ustisci i kritike i publike podeljeni, a osvojio je odredjene nagrade. Naleteh na njega na tv-u pre par godina u pozne sate, dok sam menjao kanale da dodjem na sportske, i rekoh hajde da ga ponovo pogledam.

    Videh ga na forumu, a planirao sam da pogledam La confrérie des larmes ali nisam stigao. Gledao sam samo Big Nothing (2006), i o njemu su napisati po koju rec.

    Da imao je mali budzet vidi se i u filmu, i vesto prikriveno na nekim mestima,  debitanski film dva francuska rezisera i koscenarista u Holivudu ( mada drugi se bas i nije proslavio kasnije) a imao sam utisak kao da gledam film radjen osamdesetih ili pocetkom devedesetih godina, vidi se uticaj nekih serija, ali dobro nije mi toliko smetalo , verovatno sto volim te serije. Videh da ima indijski Lupt kako `veli` Wikipedia kopija datog .

    To sto je radnja svedena , tj desava se na putu ( podseti me zuta isprekidana linija i kamera kako je prati,  na Lost Highway), u kolima, malo u sumi, i jednom napustenom objektu, meni se svidja. Moze da bude postavljeno i za pozorisnu predstavu, eto lepo petlja da se iskoristi koriscenjem zavesa na pozornici.

    Ovo je meni horor samo zbog natprirodnih elemenata, opet u osnovi drama i crnohumorna komedija, a pre horora, opet mislim da ima vise elemenata trilera, i trilerski..., a opet svuda potenciraju avanturu i horor. Nije mi bio predvidljiv film, u stvari u pocetku jeste, zatim nije nekako potenciranje horora, a onda pri kraju se vratilo ono sa pocetka, a  i sam kraj mi je zanimljiv.  Da i legenda, koja je i kod nas dobila nekoliko verzija, u vidu `strasnih` prica, jednu sam cuo davno i jeste zanimljiva i malo uznemirujuca.

    E sad crni humor mi se svideo, neka ironija, malo i disfunkcionalna porodica u jednom vidu, postepeno`ogoljivanje`clanova  iste, `ispovesti`, i neke apsurdne scene, mozda malo kontradiktnorno, takodje su mi se svidele, nekome ce biti glupe, `prazne`, mozda utisak da je film bez veze, nije vredan gledanja, ja imam suprotno misljenje, itd. Mozda su mogli muzicku podlogu da obogate i doteraju, ali i ovako ok mi je. Gluma pa u skaldu sa radnjom, nisu mi smetali i karakteri clanova porodice, i njihovo ponasanje, opet navodim nece se svima svideti.

    Naravno neke i nisu, neki dijalozi, itd. Sad da ne navodim  koji su mi ostali u secanju, mislim da nisu spoiler-i ali ko ce ga znati. Kad sam video da ima rimejk, video sam da je R-rated, pa je navedeno zbog cega, pa mi je to jos osvezilo pamcenje.

    Da neduzim, sad procitah i Joxerov komentar, pa moj je skoro u fazonu  copy/paste, dakle imamo  isto misljenje o datom ostavrenju, koje je po mom misljenju fino i mislim da nema razloga ako ugrabite vremena da ga ne pogledate.
    AlexDeLarge2022-10-10 11:16:28
  • JoxerTM
    eXtreme member
    08.10.2022. 12:57
    Ne znam zašto je ovo dobilo novi prijevod, stari je okej bio (koliko se sjećam inače bih ga po običaju popljuvao sve u 16).
    Ali neka, možda ga sad netko pogleda po prvi put.

    Nekad davno dok sam tražio sve tajmlup filmove ovaj je bio dodan na raznorazne bezvezne popise među njih, srećom ne sve, nisu svi internet korisnici idioti.
    Film veze s vremenskim petljama nema, u pitanju je placeloop ili roadloop kako hoćete.
    To je jedino što opisu na sajtu treba dodati.

    Drugo što treba znati je da je film crna komedija.
    Na taj kostur dodani su i drama i melodrama i horor i triler.
    Ako ste došli po nešto drugo, a ne po kojiput namjerno preglumljavanje, ruganje publici i društvu komediju, na krivom ste mjestu.

    Sveskupa bi moglo nekoga podsjetiti na epizode nekih serija, čak i pokoji film gdje iz prostornog "balona" izlaza nema, međutim ovo je jedini koji sam ikad vidio da je komičan.
    Nestvarno za holivud da se udostojio raditi nešto skroz drugačije u ovom stoljeću.
    Bez obzira na mali budžet, meni je ovo unikatni bombon.
    Mastwoč.
  • Alreadydead
    eXtreme member
    02.04.2017. 17:17
    Ne mozes mnogo ni da ocekujes od ovakvog filma s obzirom da je ogranicen na jedno mesto tj. radnja se desava na jednom mestu i ima mali broj likova. Scenario i rezija je ok, jedna stvar mi se nije svidela ali da ne spojlerisem... Kraj mi se svideo. Ocena: 5/10

{{message}}

{{item.title}}