Deul-gae-deulPogledaj trailer!

Film

triler (2014)

Deul-gae-deul

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
5,7
Deul-gae-deul

Naslov:

Deul-gae-deul

Godina:

2014

Žanr:

triler

Trajanje:

99 min

Režija:

Won-jun Ha

Scenarij:

Won-jun Ha
, Soo-Yeon Kim
, Jong-jun Ahn


Glavne uloge:


Gye-nam Myeong
  >  Jang Gi-no
Kim Sung-gi
  >  Lee Jong-Guk
Jae-po Lee
  >  Han Dong-goo
Jeong-Hoon Kim
  >  So Yoo-joon
Ji-Heon Cha
  >  Kim Eun-hee
Jung-suk Kim
  >  Park Nam-sik

Opis:


Yoo-Joon aspired to become a distinguished reporter, but he now works as a third-rate one. He is involved in an affair with a married woman but when he hears she wants to breakup with him, Yoo-Joon decides to have her back even if it means he has to kill her husband.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • Teenage Kicks

    Teenage Kicks (2016)

    drama

    17-godišnji Miklós Varga namerava da pobegne iz svoje migrantske porodice. Sa svojim najboljim drugom Danom biva umešan u slučajnu smrt starijeg brata Tomija. Jedino Mik zna šta je prethodilo...
  • Steel

    Steel (2015)

    drama, misterij, ljubavni

    Strong emotions - fear and panic, self-search and isolation, love and sex, self-denial and self-discovery - a ride on an emotional roller coaster while trying to find one's way into life.
  • Singkeuhol

    Singkeuhol (2021)

    drama, komedija, akcija

    Park Dong-won (Kim Sung-kyun) je običan čovek koji se sa svojom porodicom useljava u novu kuću, nakon 11 godina rada. Oni priređuju zabavu i pozivaju sve prijatelje. Jaki pljusak preko noći stvara...
  • Deoking

    Deoking (2017)

    drama

    Park Tae Soo je rođen u problematičnoj porodici, a jednog dana je poželeo da postane - tužilac. Zbog toga se školovao na jednom od najboljih univerziteta u Južnoj Koreji. Park Tae Soo je tako postao...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    10.10.2022. 16:40
    Koga interesuje ovde moze da pogleda trailer i procita siri opis nego na IMDb https://mydramalist.com/8921-wild-dogs
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    09.10.2022. 21:51
    Meni je ovo korektno ostvarenje. Sad tesko je pisati bez spoiler-a, ali probacu ali mislim da cu ih navesti vise u stilu ako mi se nesto svidja ili ne svidja, zasto je to tako, mozda neko procita opis pa procen i to bude dovoljno.

    Reditelju i koscenaristi (Won-jun Haj) je ovo debitantski dugometrazni igrani film sto se rezije tice. Bio je koscenarista za film Gwoemul (2006) i pre toga na jos jednom filmu, i to je to.

    Zanr, po mom misljenju drama realizovana preko trilera ( za trilere i horore uopsteno  se uvek ogradjujem uvek ima elemenata, sad kako su realizovani to je podlozno diskusiji i kritici).

    Opis. Reporter So Yoo-joon ( i dati glumac ima par filmova) je u problemima, kocka se, duguje zelenasima ( oni ga nazivaju `laznim` reporterom i prevarantom), u aferi je sa zenom kolege , koja hoce da istu da okonca ,a on to ne zeli i .... Tu se prvi put pokazuje neki lajtmotiv filma. Dakle zeli da okonca vidjanje sa njim, da se povesti muzu i braku kada se on  vrati u Seul nakon odlaska u malo zabaceno planinsko selo ( videcete ga  u prvoj sceni, i ona je bitna, treba obratiti paznju). So Yoo-joon zeli da ona prekine sa muzem i da bude samo njegova, a po cenu i da izvrsi `ubistvo`. On odlazi u to selo da se suoci se njenim muzem. Ka prilazu selu dozivi blagi incident sa kolima, pokvare mu se i on ostaje tu dok mu ih jedan od stanovika ne popravi , a seljani mu daju prenociste, pri cemu muza nije nasao. I tu cete prvi put videti kada se okupe, kroz pricu i postupke seljana, njihova patoloska stanja, devijacije u mentalnim procesima, jedan vid mizoginije, a na sta su sve spremni, nacin ponasanja itd. A prve noci vidi u jednoj kuci nesto sto ce biti i osnova filma. I tu krece rasplet.

    Mislim da scenario ,rezija, kao i neki drugi kinematograski elementi (npr. gluma) trpe na racun sta je Won-jun Haj zeleo da prikaze. Mada u sustini su dobri , ali trpe na osnovu prethodno navedenog. Dinamika  i ponavljane nekih delova radnje mi je ok, nije mi smetalo , mogu i da navedem zasto, ali nekome moze da zasmeta, ali meni se i filmovima i u knjigama to svidja, da pojacava intenzitet ..., samo treba biti vest, pa da to ne postane dosadno i izgubi efekat. Muzicka podloga fina, fotografija na par mesta izvrsna, itd.

    Mislim da je kraj u selu ( i tu ima propusta) mogao da bude drugaciji ali iskoriscen je opet da se prikaze nesto drugo.

    Sad idu spoileri sta mi je dobro i sta mi je sporno.  Kao sto sam naveo silovanje ( pa prinudno) na samom pocetku od glavnog protagoniste, neki pokusaj stvaranja antijunaka , vidimo i prvu scenu, i scenu  kad vidi prvi put silovanje u selu i  izivljavanje, moralno posrnuce i degeneracija seljanja kroz one price, kad se okupljaju i piju , vidovi mizogenije, `dobra` stvar je prikazivanje i prvog snimka, i kakve su reci upucene, , i kasnije nocno slepilo, gasenje svetla u kuci, da pokaze u pravom svetlu kakvi su seljani i koliko su izopaceni.  Zatim kraj je realizovan da se pokaze osveta i iznudjeno je da se to prikaze ( pa cesto se to i desava ali ne sa tolikim brojem ljudi, redje sa vise), kroz jurnjavu i ostavljenje zrtvi da je sprovede, a antijunak ipak da je to uradio u cilju spasa. Mislim da je bolje da su pobegli i snimljeni materijal dali kao dokaz  i da se dobio policijski i sudski epilog, da su procesljali selo, medijski satrli, znamo i kako prolaze isti u zatvoru, itd.`Eutanazija` pa sporna, ali opet ko ce znati kako PTSP deluje na osobu posle onoga sto je prezivela, i to je za diskusiju, da li je opravdano i koji vid iste. I nakon svega da komentar zelenasa, mislim da sam i ja nesto tako pomislio dok sam gledao, ono ko je ko, sta je dobro a sta zlo, sta je dno a sta tron, i dokle to sve ide...u tom nekom stilu. Moze jos da se analizira, ali mislim da je ovo dovoljno.

    Naivnosti, ima ih posebno pri kraju, vec se polako navikavam na njih, pre nisam, pa sam ostro kritikovao, ali vidim da prolazi, ponavlja se, sta da se radi, predjem preko njih, gledam kroz prizmu sustine, ali ovde mislim da je moglo  kreativnije , sigurno bi bilo bolje.  Nekome to ne smeta, neko predje preko toga, neko pak ne voli, to sam primetio kroz komentare drugih filmova.

     Sve u svemu ovakve stvari treba prikazivati, dati uvid, i opominjati. Nije na odmet, radili su Korejci i drugi takve filmove, ne traje dugo, obradjuje lepo jednu tematiku problema danasnjeg drustva, e sad kome ce se svideti ili ne , ne mogu ni da pretpostavim. 

    AlexDeLarge2022-10-11 09:10:07
  • titlovi.com
    Approval team
    21.09.2022. 23:55
    Prevod je uradio BaglyasPeter ⚡

{{message}}

{{item.title}}