El silencio de la ciudad blancaPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, misterij, triler (2019)

El silencio de la ciudad blanca

Ocjena korisnika
-
5,1
El silencio de la ciudad blanca

Godina:

2019

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

110 min

Režija:

Daniel Calparsoro

Scenarij:

Alfred Pérez Fargas
, Roger Danès
, Eva García Sáenz de Urturi


Glavne uloge:


Ramón Agirre
  >  Garrido Stocker
Joseba Apaolaza
  >  Medina
Ramón Barea
  >  Abuelo
Alex Brendemühl
  >  Ignacio Ortiz de Zárate
Alex Brendemühl
  >  Tasio
Pedro Casablanc
  >  Óptico
Rubén Ochandiano
  >  Eneko Ruiz de Gauna
Belén Rueda
  >  Alba Díaz de Salvatierra
Manolo Solo
  >  Mario Santos
Itziar Ituño
  >  Dra. Guevara
Javier Rey
  >  Unai López de Ayala
Itziar Atienza
  >  Aitana
Aura Garrido
  >  Estíbaliz Ruiz de Gauna
Sergio Dorado
  >  Germán López de Ayala
Mariano Estudillo
  >  Camarero
Allende Blanco
  >  Martina

Opis:


Beživotna tela devojke i mladića od dvadesetak godina pronađena su naga u katedrali španskog grada Viktorija. Kriminalistički profajler Unai i zamenica komesara Alba dobijaju ovaj misteriozni slučaj. Ubrzo otkrivaju da je reč o delu serijskog ubice, koji ritualnim ubistvima već 20 godina teroriše njihov grad. Naporna istraga, puna mračnih ćorsokaka u koje ih navode društvene mreže, dovešće policijski dvojac do krajnjih granica, primoravajući ih da se suoče sa bezobzirnim ubicom koji se kroz zločin kreće poput kameleona, a kome mogu biti mnogo bliži nego što veruju.

Obradio/la:

bf-vladimir-babic

Pročitaj recenziju filma El silencio de la ciudad blanca:

  • Slično za pogledati
  • Komentari (17)
  • El asesino de los caprichos

    El asesino de los caprichos (2019)

    drama, kriminalistički, misterij, avantura

    Karmen i Eva su policajke kojima je dodeljen slučaj serijskog ubice, koji svoje žrtve ubija na neobičan način, sledeći obrazac iz sveta umetnosti. No tokom rešavanja istog, ove dve policajke nailaze...
  • El aviso

    El aviso (2018)

    drama, kriminalistički, akcija, triler, avantura

    Drugog aprila 2008. godine, 32-godišnji matematičar Jon, svedok je pucanja na svog najboljeg prijatelja Davida, na benzinskoj pumpi pored Madrida. Drugog aprila 2018. godine, Nico je desetogodišnjak...
  • Adiós

    Adiós (2019)

    drama, kriminalistički, akcija, triler, avantura

    A con man with freedom supervised starts a bloody path of revenge when his little daughter dies in a car crash after of First Communion's celebration.
  • El pacto

    El pacto (2018)

    triler, horor

    Priču o Moniki, ženi koja se suočena sa neočekivanom i neizbježnom smrću svoje jedine kćerke odlučuje spustiti u sami pakao kako bi spriječila da se to desi …

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • bgvracar
    Senior translator
    13.03.2020. 21:08
    Ono kad ti promakne jedan krucijalni detalj priče i onda razumevanje iste ode u jednom totalno drugom smeru, naravno pogrešnom. LOL Španske mozgalice, treba ti digitron da logički povežeš detalje u celinu.

    Spojler

    U požaru u internatu je zapravo poginuo (izgoreo do neprepoznatljivosti) pravi Mario Santos. "Crvenokosi" Nančo Lopidana je preživeo i preuzeo identitet poginulog prijatelja. To se jasno vidi i u sceni gde ubica (lažni Mario Santos) farba kosu, gde se ispod crne kose, vide crveni korenovi iste. Takođe je jasno da ubica poznaje tehniku ubijanja, trovanjem ekstraktima tise (Nančo je ubio porodicu koja ga je usvojila na taj način). Da podsetim da je jedan od bivših zaposlenih, od kojeg su Unaj i Esti uzeli izjavu, rekao da su njih dvojica toliko ličili jedan na drugog da je ponekad i on bio u konfuziji, koji je koji. Sve kasnije aktivnosti, vezane su za osvetu braći koja su mu upropastila život, ali kako nije mogao da dopre do jednog od njih koji je robijao u zatvoru, u patološkom umu ludaka, bogataška deca istih godina (simbolički, blizanci) su poslužila kao nekakva zamena.

  • aleksayu
    eXtreme member
    11.03.2020. 19:39
    Dao si pametan komentar.
    Izvini sto sam izkasapio film i na neki ti nacin naneo dusevnu bol.
  • bgvracar
    Senior translator
    11.03.2020. 19:06
    Mislim da je to što su ubijeni "blizanci", različitog pola, nadovezuje se na pomenute prastare keltske legende i paganske kultove smrti i žrtvovanja blizanaca, koji se pominju tokom filma.

    Ja sam uspeo da pronađem određene poveznice u priči ali razumem i drugačije stavove, pošto ista na momente deluje dosta logički nategnuto, ako mogu tako da se izrazim. A što se tiče braće, pa jasno je da se radi o poremećenim seksualnim predatorima u čijem ponašanju je teško naći nešto racionalno.

    A da si strog kritičar, jesi. LOL

{{message}}

{{item.title}}