ElfPogledaj trailer!
Ocjena korisnika
Tako-tako
6,984%
Elf

Naslov:

Vilenjak

Godina:

2003

Žanr:

obiteljski, komedija, ljubavni, fantazija

Trajanje:

97 min

Režija:

Jon Favreau

Scenarij:

David Berenbaum


Glavne uloge:


Edward Asner
  >  Santa
James Caan
  >  Walter
Will Ferrell
  >  Buddy
Artie Lange
  >  Gimbel's Santa
Mary Steenburgen
  >  Emily
Zooey Deschanel
  >  Jovie
Peter Dinklage
  >  Miles Finch
Kyle Gass
  >  Eugene
Michael Lerner
  >  Fulton
Faizon Love
  >  Gimbel's Manager
Bob Newhart
  >  Papa Elf
Leon Redbone
  >  Leon the Snowman
Andy Richter
  >  Morris
Amy Sedaris
  >  Deb
Daniel Tay
  >  Michael

Opis:


Bubby (Will Ferrell) je još kao beba iz sirotiša zalutao u torbu igračkama Djeda Mraza da bi završio u njegovom domu, na Sjevernom polu, gdje je odgojen kao vilenjak. Nije se baš najbolje uklopio među trostruko nižim vilenjacima te odlazi u New York kako bi potražio svoju obitelj koja ga je napustila prije mnogo godina.

Kod kuće nalazi mrzovoljnog oca Waltera, radoholičara koji ne vjeruje da je Bubby njegov sin. Walter, koji se nalazi na Djed Mrazovoj 'crnoj listi', živi s novom ženom i Bubbyevim ciničnim, desetgodišnjim polubratom koji ne vjeruje u Djeda Mraza. Ipak, najviše ga zabrinjava činjenica da su zaboravili na Božić, odnosno na značenje tog, njemu svetog, blagdana.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Rea
  Translator
  23.12.2011. 16:06  Elf (2003) - IMDb

  komedija fantastika SAD, 2003 

  Režija: Jon Favreau

  Scenarij: David Berenbaum

   Uloge: Will Ferrell, James Caan, Zooey Deschanel, Mary Steenburgen, Edward Asner, Bob Newhart

  Jednog Badnjaka prije mnogo, mnogo godina, jedna se beba uvukla u torbu Djeda Mraza punu poklona i igračaka, a da on to uopće nije primijetio. Odgajan kao vilenjak, Buddy (Will Ferrell) naposljetku ipak odrasta u čovjeka tri puta većeg i od najvećeg vilenjaka te uviđa kako se nikada neće uklopiti u život na Sjevernom polu. Ove godine Buddy odluči pronaći svoje pravo mjesto u svijetu, točnije - New Yorku. On uspije pronaći svoga pravog oca, Waltera (James Caan), koji se nalazi na listi zločestih Djeda Mraza, i desetogodišnjeg brata koji uopće ne vjeruje u djedicu s poklonima i vilenjake!

  Buddy shvaća kako je njegov zadatak spasiti Božić za svoju obitelj, New York i cijeli svijet. Što su blagdani bez barem jedne prave obiteljske komedije, smještene u pripadajuće doba godine, te grad New York, koji je u našoj kolektivnoj svijesti dobrim dijelom prisutan i kao jedan od najbožićnijih gradova na svijetu?

  Bajkovita komedija s elementima fantastike, "Vilenjak" cijenjenog redatelja Jona Favreaua upravo je takav film, topla priča o svemu što možemo i moramo biti, čak i ako nas nitko drugi u tome ne podupire. Will Ferrell je danas bez ikakve dvojbe jedan od najboljih i najpopularnijih komičara na svijetu, a ovim je naslovom pokazao kako vrhunske role odrađuje i bez pomoći svojih kolega iz tzv. brat-packa. Uz njega, svojom se ulogom ističe i legendarni James Caan.

  Prevodi

  [TUBE]pvtmsqyOkhc[/TUBE]

  http://mojtv.hr