Er ist wieder daPogledaj trailer!

Film

komedija (2015)

Er ist wieder da

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,1
Er ist wieder da

Godina:

2015

Žanr:

komedija

Trajanje:

116 min

Režija:

David Wnendt

Scenarij:

Marco Kreuzpaintner
, David Wnendt
, Collin McMahon
, Johannes Boss
, Mizzi Meyer
, Timur Vermes


Glavne uloge:


Fabian Busch
  >  Fabian Sawatzki
Christoph Maria Herbst
  >  Christoph Sensenbrink
Oliver Masucci
  >  Adolf Hitler
Katja Riemann
  >  Katja Bellini
Lars Rudolph
  >  Kioskbesitzer
Thomas Thieme
  >  Senderchef Kärrner
Michael Ostrowski
  >  Rico Mancello
Gerdy Zint
  >  Pantomime
Franziska Wulf
  >  Krömeier
Paul Busche
  >  Fußballjunge
Hauke Schmidt
  >  Comedy Autor
Thomas M. Köppl
  >  Benimmcoach
Marc-Marvin Israel
  >  Fußballjunge
David Gebigke
  >  Fußballjunge
Nancy Maria Brüning
  >  Mutter mit Kinderwagen

Opis:


Adolf Hitler budi da se u 21. veku, te teži da ostvari karijeru komičara…

Obradio/la:

Vvesko
  • Slično za pogledati
  • Komentari (6)
  • Sono tornato

    Sono tornato (2018)

    drama, komedija

    Mussolini reappears in Rome 72 years after his death, finding a Country still full of problems like racism and hate for politicians. Misguised for an actor, he sides with a young filmmaker and starts...
  • Con Men

    Con Men (2015)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    Two con artists go after the wrong score and pay the price for getting caught.
  • Die Patin - Kein Weg zurück

    Die Patin - Kein Weg zurück (2008)

    drama, kriminalistički, triler

    Katharina Almeda (Veronica Ferres) lives a happy life with her successful husband Max (Jeroen Williams), beautiful kids and a great house. One day, her husband gets arrested but he escapes custody...
  • Kriegerin

    Kriegerin (2011)

    drama

    Drama. Dvadesetogodišnja Njemica, Marisa (A. Levshin), mrzi strance, židove, policajce i sve one koje smatra krivima što njezina zemlja ne napreduje. Svađa se, pije, tuče, a njezina sljedeća tetovaža...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    27.09.2018. 22:37

    [QUOTE=Stole Haringa]




       Čika R.Domanović je napisao svog čuvenog Kraljevića Marka koji se po drugi put pojavljuje među Srbljima dok je čika Žilnik to uradio sa Titom. On je opet tu najlakše se može opisati kao kombinacija pomenutih umetnika ali na nemački način. Da li je nemački autor knjige koja je ekranizovana to znao ili ne pitanje je sad. Ono što nije upitno je ovaj odličan višedimenzionalni film koji ume da zabavi ali i da kroz samog hitlera pljune istinu u lice. Hteo to neko da prizna ili ne ali ideje su nadživele samog autora.

      Hitler koji je pao na zemlju ne snalazi se baš najbolje u početku ali sve se to menja kada slučajno ugleda tv aparat i kad se od starog hitlera pretvara u ekscentričnog tv komičara. Hitlerovo putešestvije ipak nije samo mejnstrim komedija kakvih isuviše ima već solidno ostvarenje začinjeno kadrovima koji su snimani krišom na ulici među običnim svetom. 

      Švabe koje su operisane od humora su me opet prijatno iznenadile.

    [/QUOTE]

      Izvinjavam se, nisam mogap da nađem temu.

      Film je satira, i to dobra satira koja pravi presek društva koje je na legalan, demokratski način, izabrala svog vođu koji se nije razlikovao mnogo od svojih kolega. On je u praksi sproveo sve ono što je napisao u knjizi koju je prodavao nekoliko godina pre nego što je došao na vlast. Čak ni ideje nisu njegove, pisah već o tome, da se ne ponavljam.

      Autori knjige i filma su uspeli da nepovređeni pređu put preko ivice žileta. Tema jeste delikatna, grozni su povampireni logoraški vicevi, spoznaja da nacoši i dalje legalno deluju...Što bi rekli, licemerju nema kraja ali takvo je moderno građansko društvo koje se nije mnnogo izmenilo. Aca je shvatio suštinu kad je opisao pretposlednje scene filma. Mogu da dodam da je pre dolaska na vlast Hitler u svojoj knjizi koja je bila u prodaji obelodanio svoje planove koje je kasnije sproveo u delo. Stari hitler je u dve godine dugoj predizbornoj kampanji koju je zbao lovomna duše, prešao Nemačku uzduž i popreko. Novi je u kombiju uradio nešto slično, ispipao je novo, potencojalno glasačko telo posle kog je odabrao koalicionog partnera. Stari je posle podmetačine zvane Rahjstag došao na vlast, novi je postao "žrtva" siledžija. Ima još sličnosti koje ne upadaju u oko i te finese nisu usamljene u filmu. Meni se taj skriveni filigranski rad autora svideo. Ostatak neka sazna potencijalni gledalac koji, cenim, neće uzalud protraćiti vreme.

      Hvala vama koji ste pronašli i učestvovali u temi.

     


  • aca1
    Translator
    27.09.2018. 16:22
    Meni je ova satira legla. Jeste osetljiva tema ali fino je to reditelj upakovao u danasnje vreme. Hitler jeste olicenje najveceg zla i kako kaze junak ovog filma (parafraziram) "Da li sam cudoviste? Izabran sam i jasno sam izrazio svoje ideje i Nemacka me je izabrala. Da li su svi oni cudovista? Na kraju krajeva, svi ste vi kao ja, ne mozete me se otarasiti, jer sam deo vas - prepoznajes me ponekad u sebi"?!
    Na genijalan nacin reditelj govori da Hitler nikad' blizi nije nama i da uvek vreba pod ovim teskim iskusenjima. Tako to ja shvatam i nije to obicna komedija - parodija, vec nesto sto otvara oci sirom...
    Hvala Stoletu Haringi - inace bi mi promakao.
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    27.09.2018. 14:57
    Naravno, svojevremeno sam video ovu knjigu/roman u Laguni i zaprepastio se ne zašto je neki lik po imenu Timur Vermes, nemačko-mađarskog porekla jednog arhizlikovca, ludaka i genocidnog zločinca stavio kao glavnog junaka "komedije" već zašto se to uopšte prodaje, ko to kupuje i ko ima lepo mišljenje o tome.

    Zamislimo da je neko napisao horor roman ili snimio horor film u kome su Gandi, Dalaj Lama, Majka Tereza serijske ubice, psihopate, ratni zločinci... Ne ide.

    Adolf Hitler je oličenje i simbol najmračnije stranice svetske istorije. Niko ni pre ni posle njega nije sistematski po konc. logorima istrebljavao više naroda. Niko nije imao takav stav i mišljenje o drugim religijama, nacijama, rasama. Niko nije zamišljao Svet kao što je on zamišljao, njegova SDP i državna politika nacističke Memačke 1933-1945.god. Adolfu jednostavno nije mesto u komediji. Već u paklu svih religija.

    Radoje Domanović je to maestralno odradio u svom delu "Kraljević Marko po drugi put među Srbima" tako da ideja nije ni nova ni originalna.

    Link knjige: https://www.laguna.rs/n2347_knjiga_opet_on_laguna.html

    Da li se današnja EU može porediti sa Hitlerovom vizijom Trećeg Rajha? Sigurno da ne, bili mi evroskeptici ili evrofanatici. Ovo je samo novi pokušaj revizije istorije. Ko više pamti lik i delo Adolfa Hitlera? Sve se to gura pod tepih zarad dobrosusetskih odnosa ostalih zemalja i moćne, vodeće ekonomske sile Nemačke. Za 50 ili 100 godina Hitler će biti dobrodušan, neshvaćen, oklevetan simpatičan čikica koji mrava nije zgazio. Konc.logori, stratišta i masovne grobnice će biti klevete i laži sila pobednica. Sve dok se opet ne pojavi neki novi Adolf koji će propovedati čist arijevsku i neku drugu rasu, a niže rase će raditi za njega u ekonomski kolonijalnom porobljenom Svetu.   

    Ukratko, Hitler kao komičar u komediji/satiri je potpuno nespojivo.

{{message}}

{{item.title}}