Eteros egoPogledaj trailer!

Film

kriminalistički, misterij, triler (2016)

Eteros ego

Ocjena korisnika
Odlično!
7,9
Eteros ego

Godina:

2016

Žanr:

kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

101 min

Režija:

Sotiris Tsafoulias

Scenarij:

Sotiris Tsafoulias


Glavne uloge:


Socrates Alafouzos
  >  (as Sokratis Alafouzos)
François Cluzet
  >  Marcel de Chaffe
Dimitris Katalifos
  >  Aristotelis Adamantinos
Pigmalion Dadakaridis
  >  Professor Dimitris Lainis

Opis:


Profesor kriminologije pokušava da reši pet potpuno nepovezanih ubistava. Jedina veza između ubistava su Pitagorini citati. Uz njega na ovom putovanju je profesor matematike.

Obradio/la:

bojan969
  • Slično za pogledati
  • Komentari (8)
  • Politiki kouzina

    Politiki kouzina (2003)

    drama, komedija

    Komedija. Fanis (G. Corraface) je Grk odrastao u Istanbulu, s djedom (T. Bandis) koji je bio izvrstan kuhar i vlasnik prodavaonice začina. Slušajući djedovu filozofiju kako hrana pridonosi ljepoti...
  • To teleftaio simeioma

    To teleftaio simeioma (2017)

    drama, povijesni, ratni

    Ovo delo opisuje pogubljenje 200 ratnih zarobljenika i komunista u koncentracionom logoru Haidari, na Atici, kao odmazdu za pogibiju četvorice nacističkih oficira, tokom 2. svetskog rata. [ert]
  • La mécanique de l'ombre

    La mécanique de l'ombre (2017)

    misterij, akcija, triler

    Duval je savršeni zaposlenik, učinkovit i predan poslu. Ali nakon sloma uzrokovanog alkoholom ovaj sredovječni samotnjak shvati da nije lako naći posao. Tajanstveni poslovni čovjek ponudi mu posao u...
  • Theofilos

    Theofilos (1987)

    biografski, drama

    The life and death of Theophilos, the major folk painter of modern Greek art.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • aleksayu
    eXtreme member
    15.04.2023. 00:02
    Odgledao sam i drugu sezonu serije. Dao bih jaku osmicu a za prvu devetku. Druga sezona je vise u crime a manje u mystery fazonu u odnosu na prvu, sporujeg tempa. Finale je veoma efektan i neocekivan. Veliki dobitak za grcku buducu kinematogtrafiju. Bilo bi lepo da neko ovo prevede.
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    04.01.2022. 13:23
    Meni je dobar  film,slozen je, u sustini meni je cista drama realizovana kroz kriminalisticku istragu.

    Umesto the other me , korektnije je da stoji Verus amicus est tamquam alter .

    Hajde, sta je novo, prijateljski brojevi se odnose na amicable numbers( smatra se da su potekli od Pitagorejaca), da se ne mesa sa friendly numbers, iz teorije brojeva.

    Prvu formula dao je Thabit ibn qurra, kasnije i drugi vrhunski matematicari , a njima se pridruzuje i Pjer de Ferma mislim da se njemu pripisuje par (10.744 i 10.856) (podseti me ime na film La habitación de Fermat (2007)), posle su kompjuteri preuzeli ulogu da stavraju u nedogled parove.

    Pitagora je imao pregrst zanimljivih citata, mada su mi npr. od  Cicerona i  Seneke bolji. U anticko doba odnos prema citatu je bio drugaciji ( posmatrano u svetlu genijalnosti), pa se pouzdano ne zna ciji su izvorno. Za pomenute u filmu nisam cuo, ali svidjaju mi se prvi i poslednji.

    Sada imamo i temu dvoumljenja  glavnog lika (flegmatik dobro se vidi na jednom primeru sa kraja filma), vezano za temporalnu bolest ( vidimo emocionalnu i duhovnu pomoc i borbu), i eutanaziju  protiv necije volje ( neke zemlje su zakonski legalizovale  Holandija, Belgija,itd.) Posto se radi o Grcima sa stava Hriscanstva je u poptunosti neprihvatljiv postupak, a i imamo i Deset Bozjih zapovesti ( sesta je u pitanju). Pisem, jer se i ovo preispituje .

    Slicno se odigrava i na kraju filma, u dijalogu,  da ne odem u spoiler , secem na pola i zakon i moral, postajem antiheroj?, pravda je odsutna i selektivna , isto tema za diskusiju.

    Takodje nesto sto me opcinjava, provlaci se kroz svakodnevni zivot, isto je ubaceno pred kraj filma, skidam kapu takvim ljudima, ali opet bio bi spoiler. AlexDeLarge2022-01-04 13:41:25
  • 09.05.2018. 11:25
    Samo da se složim sa ostalim komentarima. Vrlo dobar krimić, egzotičan jezik i odlična gluma i likovi. Glavna uloga je pravi anti heroj. Vrlo dobro i vremenski, napokon,normalan film. Oko 100 minuta.

{{message}}

{{item.title}}