Pogledaj trailer!

Film

drama (1997)

First Time Felon

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,9
First Time Felon

Godina:

1997

Žanr:

drama

Trajanje:

110 min

Režija:

Charles S. Dutton

Scenarij:

Daniel Therriault


Glavne uloge:


William Forsythe
  >  Sorley
Rachel Ticotin
  >  McBride
Pepa
  >  Laverne (as Sandra 'Pepa' Denton)
Omar Epps
  >  Greg Yance
Delroy Lindo
  >  Calhoun
Byron Altman
  >  Pookie's Killer
Anthony 'Treach' Criss
  >  Tyrone (as Treach)
Badja Djola
  >  Disciple Leader
Ed Grady
  >  Johnny the Farmer
Lucinda Jenney
  >  Sharon
Kristen Jones
  >  Crystal
Jo D. Jonz
  >  Pookie (as Jo. D. Jónz)
Robin Michelle McClamb
  >  Greg's Mother (as Robin Vaughn)
Tom Nowicki
  >  Hogan
Justin Pierce
  >  Eddie

Opis:


Pogledajte težak put bivšega kriminalca k iskupljenju u izvrsnoj televizijskoj drami o čovjeku koji će koliko god dobra učinio, za mnoge vječno ostati kažnjenik!

Greg Yance (Omar Epps) sitni je lopov kojeg policija uhvati zbog posjedovanja droge. Sudac mu omogući da može izabrati između dvije ponuđene kazne: zatvor na 5 godina ili nekoliko mjeseci u vojnom kampu. Yance, naravno, bira kamp, gdje otkriva kako će morati biti puno čvršći nego što je mislio, želi li uspješno obaviti postavljene zadatke. Skupivši svu svoju hrabrost i snagu, Yance uspješno izvršava naređeno te se u svoju četvrt vraća kao bolji čovjek. Međutim, stvarni svijet nije se nimalo promijenio pa je njegova prošlost kažnjenika i dalje mnogima trn u oku. Temeljena na stvarnim događajima, 'Kažnjenik' redatelja Charlesa S. Duttona ozbiljna je drama koja iznimno precizno ocrtava razloge zbog kojih se kriminalu okreće ogroman broj mladih ljudi afroameričkih zajednica, kao i mentalitet koji nikome ne dopušta drugu priliku. U glavnoj ulozi čovjeka koji se, unatoč svemu, ni ne pomišlja predati, gledamo izvrsnog Omara Eppsa, jednog od manje istaknutih, ali jednako uvjerljivih afroameričkih holivudskih glumaca, a u ostatku ekipe posebno se ističe odlični Delroy Lindo, poznat iz brojnih filmova Spikea Leea, doajena crnačkih tema u modernom filmu, na čijem je radu 'Kažnjenik' uvelike modeliran.
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • House Party

    House Party (1990)

    komedija, ljubavni, glazba

    Kid (Christopher Reid) je pozvan na tulum u kuću svojeg prijatelja Playa (Christopher Martin). Uzbuđen zbog tuluma Kid ni ne sluti što će mu se sve dogoditi sljedećeg dana. Postane akterom tučnjave u...
  • South Central

    South Central (1992)

    drama, kriminalistički

    A man is sent to prison for 10 years. Coming out of prison he wants to live a normal life and stop crime but his son has now followed the criminal path of his father.
  • BlackMale

    BlackMale (2000)

    triler

    Two desperate con men attempt to blackmail a psychotic doctor who may just be a serial killer.
  • Poetic Justice

    Poetic Justice (1993)

    drama, ljubavni

    Nakon što je bila svedok ubistva svog prvog momka, mlada Justice odluči da napusti koledž i radi kao frizerka u Los Angelesu. Izbegavajući prijateljstva, jedini nastoji da se izbori s depresijom tako...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}