FoxtrotPogledaj trailer!

Film

drama (2017)

Foxtrot

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Tako-tako
7,5
Foxtrot

Godina:

2017

Žanr:

drama

Trajanje:

108 min

Režija:

Samuel Maoz

Scenarij:

Samuel Maoz


Glavne uloge:


Sarah Adler
  >  Daphna Feldmann
Lior Ashkenazi
  >  Michael Feldmann
Aryeh Cherner
  >  High Ranking Officer
Dekel Adin
  >  Squad
Yael Eisenberg
  >  Female Soldier
Yehuda Almagor
  >  Avigdor - Michael's Brother
Shira Haas
  >  Alma
Gefen Barkai
  >  Squad
Eden Daniel
  >  A boy in the back seat
Yonaton Shiray
  >  Jonathan (as Yonathan Shiray)
Shaul Amir
  >  Squad
Itay Exlroad
  >  Squad
Ran Buxenbaum
  >  Squad B
Rami Buzaglo
  >  Driver of the toy van
Eden Gmliel
  >  A girl in the back seat

Opis:


Problematična porodica mora da se suoči s činjenicom da je njihov sin preminuo dok je bio u vojsci...

Obradio/la:

IgaBiva
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Zhui bu

    Zhui bu (2017)

    kriminalistički, akcija, triler

    Optužen za zločin koji nije počinio, tužilac kreće na misiju da spere ljagu s svog imena.
  • Tehran: City of Love

    Tehran: City of Love (2018)

    drama

    Three disenchanted characters: an ex-champion bodybuilder, an overweight beauty clinic secretary and a dispirited religious singer, yearn for love and connection in Tehran.
  • Druga strana svega

    Druga strana svega (2017)

    dokumentarni

    Zaključana vrata u jednom beogradskom stanu držala su jednu obitelj odvojenu od svoje prošlosti dulje od 70 godina. Kad redatelj započne intiman razgovor s majkom, politički rasjed u njihovu domu...
  • L'insulte

    L'insulte (2017)

    drama, kriminalistički, triler

    U sadašnjem Bejrutu, jedna uvreda dovodi dovodi na sud Tonija, libanskog hrišćanina i Yassera, palestinskog izbeglicu. Od potisnutih rana do traumatičnih otkrovenja, mediji prave cirkus, što...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    09.09.2018. 16:30
    [QUOTE=Stole Haringa]

      Odgledao sam Izraelski film Fokstrot koji je zanimljiv kao eksperiment. Odmah da napišem da nisam zadovoljan ovim eksperimentom autora S.Maoza koji je svojim prvim filmom Lebanon (2009) zaslužio svoje mesto na mojoj listi Dečko koji obećava. Bio je dobar i originalan kad je u svom filmu tenkiste zadržao u tenku. Tokom filma nijednom nisu napustili tenk dok je gledalac zajedno sa njima posmatrao svet iz njihove skučene perspektive. Gledalac je ipak bio u prednosti jer je zahvaljujući autoru mogao da prati njihovo kretanje i položaj iz druge perspektive.

      Fokstrot je neuspeo eksperiment koji je skockan tako da sav stane u broj tri. Foksrot jr ime izraelskog kontrolnog punkta u kojoj se delom odigrava radnja, ime plesa koji povezuje sve tri priče koje čine celinu koja je umnogome bolja od pomenuta tri segmenta.

      Prva priča počinje tako što vojska kuca na vrata roditeljima koji nesvesno znaju da nešto nije u redu. Predstavnici izraelske vojske su u situaciji kad donose takvu vest (smrt vojnika) vrlo uviđavni. Od terapije do podešavanja alarma na mobilnom koji tatu podseća da mu je vreme za njegovu čašu vode. Otac je smiren do momenta kada sazna da mu je sin ipak živ. Onako razgoropađen traži da ga vidi i tu pravi grešku koja se ne može ispraviti.

      Druga priča prati sina i njegove drugare u nekoj zabiti u pustinji. Više dižu rampu zalutalim kamilama nego ljudima. Dosađuju se i pričaju zanimljive priče do trenutka kad u strahu naprave belaj. Oficir koji dolazi da ispravi njihovu krvavu brljotinu šalje sina na odsustvo.

      Treća priča spaja prve dve i ona je najslabija. Krug se zatvorio a pokušaj da se bude duhovit u prebacivanju krivice nije dao dobre rezultate. Fokstrot je takva igra, nevažno je u kom se pravcu krećeš, završićeš na početnoj poziciji. Autor je pokušao i podbacio u nasilnom pokušaju da poveže sve tri priče. Režija je dobra, glumci u ulozi roditelja su za mene otkrovenje, ono što sreću kvari je statika i želja da se ne izađe iz 2-3 lokacije na kojim je sniman film.


    [/QUOTE]

      Preneo sam komentar koji sam napisao u Dnevniku gledanja filmova. Na sajtu nije postojala tema i ja se izvinjavam na nenamernom dupliranju.
  • titlovi.com
    Approval team
    04.09.2018. 01:20
    Prijevod je uradio nesko77 👍

{{message}}

{{item.title}}