Friday the 13thPogledaj trailer!

Film

horor (2009)

Friday the 13th

Ocjena korisnika
-
5,625%
Friday the 13th

Naslov:

Petak 13.

Godina:

2009

Žanr:

horor

Trajanje:

97 min

Režija:

Marcus Nispel

Scenarij:

Victor Miller
, Mark Wheaton
, Damian Shannon
, Mark Swift


Glavne uloge:


Arlen Escarpeta
  >  Lawrence
Derek Mears
  >  Jason Voorhees
Jared Padalecki
  >  Clay Miller
Willa Ford
  >  Chelsea
Kyle Davis
  >  Donnie
Amanda Righetti
  >  Whitney Miller
Ben Feldman
  >  Richie
Nick Mennell
  >  Mike
Ryan Hansen
  >  Nolan
Danielle Panabaker
  >  Jenna
Julianna Guill
  >  Bree
Travis Van Winkle
  >  Trent
Aaron Yoo
  >  Chewie
America Olivo
  >  Amanda
Jonathan Sadowski
  >  Wade

Opis:


Novi -Petak 13. - započinje Jasonom Voorheesom, dječakom iz Crystal Lakea koji se navodno utopio u obližnjem jezeru zbog nepažnje tinejdžera koju su ga trebali čuvati. Njegova majka, koja cijelo vrijeme traži osvetu za svog sina, biva ubijena desetljećima poslije toga. Područjem se počinju širiti glasine da je jezero ukleto. Od ovog trenutka film postaje kombinacija prva četiri originalna filma, ali u ovom filmu je Jason prikazan kao ljudsko biće, a ne kao zombi ili superman. Jason sada traži osvetu za brutalno ubojstvo svoje majke Pamele, a njegov uvrnuti um neće prezati ni od čega.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (1)
 • Halloween

  Halloween (2007)

  horor

  Desetogodišnji dječak Michael Myers (D. Faerch) psihotičan je i izuzetno nasilan klinac koji teško podnosi život uz majku Deborah (S. Moon Zombie), očuha Ronnieja Whitea (W. Forsythe) i stariju...
 • Friday the 13th

  Friday the 13th (1980)

  misterij, triler, horor

  Horor o manijakalnom ubojici koji proganja skupinu mladića i djevojaka u napuštenom turističkom kampu. Još od pedesetih godina kamp Crystal Lake slovi kao ukleto mjesto zbog misterioznih...
 • Freddy vs. Jason

  Freddy vs. Jason (2003)

  akcija, triler, horor

  Mještani gradića Springwooda i stanovnici Ulice brijestova gotovo su sasvim zaboravili Freddyja Krugera (R. Englund), okrutnog ubojicu iz tinejdžerskih snova. Štoviše, Freddy i njegovi nekadašnji...
 • Friday the 13th Part 2

  Friday the 13th Part 2 (1981)

  misterij, triler, horor

  Five years later after the massacre at Camp Crystal Lake, a group of summer camp counselors go up to a camp adjoining Crystal Lake for counselor training. But then someone starts slaughtering them...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • AcaNDr
  The Legend Of
  05.04.2009. 11:31


  FRIDAY THE 13TH, 2009.
  (SAD)

  Welcome to Crystal Lake

  Žanr: Horor
  Trajanje: 97 min

  Glavne uloge:
  Jared Padalecki
  Danielle Panabaker
  Aaron Yoo
  Amanda Righetti
  Travis Van Winkle
  Derek Mears

  Scenario: Damian Shannon (Freddy vs. Jason, 2003.), Mark Swift (Freddy vs. Jason, 2003.), Mark Wheaton (The Messengers, 2007.), Victor Miller (likovi)
  Režija: Marcus Nispel (Pathfinder, 2007.)

  Sinopsis:
  U potrazi za svojom sestrom, Clay (Jared Padalecki) odlazi u guste šume legendarnog jezera Crystal, gde pronalazi zapuštenu staru kolibu. Ali to nije jedina stvar koja se skriva u gustoj šumi. Oglušivši se na savet policije i upozorenja lokalnih stanovnika, Clay nastavlja da prati mali broj tragova koje ima i, uz pomoć mlade žene, upoznaje se sa grupom studenata sa koledža koji su tu došli da provedu ludi vikend. Ali ludilo tek počinje.
  Nisu znali da su ušli na teritoriju jednog od najužasnijih ubica u istoriji američkog filma - psihopate koji hara jezerom Crystal, naoružan oštrom mačetom... Jason Voorhees.

  [TUBE]http://www.youtube.com/watch?v=Kp276DOPQw0[/TUBE]

  Rezime: Iako tehnički dobro konstruisan, Friday the 13th je serija "podgrejanih scena" koja se malo razlikuje od svojih prethodnika.

  Ovo sigurno niste znali:
  - Prvi film koji je zajednički prozvod studija New Line Cinema i Paramount Pictures. Paramount je prvobitno posedovao prava na seriju filmova posle premijere originala 1980. godine, ali ih je prodao studiju New Line posle lošeg uspeha na box office-u sa filmom Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan iz 1989. godine. New Line je otkupio prava na lik Jasona Voorheesa, Pamele Voorhees, ime Crystal Lake, kao i trademark za naziv "Friday the 13th". Svi snimci prethodnih filmova i prava na rimejk za prvi film ostala su u vlasništvu Paramount studija. New Line je snimio Jason Goes to Hell: The Final Friday (1993), Jason X (2001) i Freddy vs. Jason (2003). Kada je Platinum Dunes stupio na scenu da snimi novi film, želeli su slobodu da iskoriste scenario i likove koji su i dalje bili u vlasništvu Paramount-a. Posle pravne rasprave, kompanije su odlučile da zajednički produciraju ovaj film.
  - U ovom filmu Jason nosi i legendarnu hokejašku masku i platnenu vreću, iako ništa od toga nije nosio u originalnom filmu iz 1980. godine. Platnena vreća se prvi put pojavljuje u nastavku Friday the 13th Part 2 (1981), a hokejaška maska u sledećem filmu Friday the 13th Part III (1982).
  - Uprkos naslovu, u filmu se nijednom ne pominje da se radnja odvija na petak 13-ti.

  Lokacije snimanja:
  Austin, Texas, USA
  Bastrop, Texas, USA
  La Grange, Texas, USA