G-ForcePogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
5,122%
G-Force

Naslov:

G-Force

Godina:

2009

Žanr:

animirani, obiteljski, komedija, akcija, fantazija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

88 min

Režija:

Hoyt Yeatman

Scenarij:

David P.I. James
, Cormac Wibberley
, Marianne Wibberley
, Hoyt Yeatman


Glavne uloge:


Travis Davis
  >  Agent
Will Arnett
  >  Kip Killian
Penélope Cruz
  >  Juarez
Gabriel Casseus
  >  Agent Carter
Jack Conley
  >  Agent Trigstad
Chris Ellis
  >  FBI Director (as Chris Ellis Jr.)
Corey Michael Eubanks
  >  Agent (as Corey Eubanks)
Zach Galifianakis
  >  Ben
Kelli Garner
  >  Marcie
Steve Kelso
  >  Agent
Niecy Nash
  >  Rosalita
Bill Nighy
  >  Saber
Loudon Wainwright III
  >  Grandpa Goodman
Eddie Yansick
  >  Agent
Tyler Patrick Jones
  >  Connor
James Huang
  >  Agent
Justin Mentell
  >  Terrell
Piper Mackenzie Harris
  >  Penny

Opis:


Humoristična pustolovina producenta Jerryja Bruckheimera o tajnom vladinom programu obučavanja životinja za tajne agente. Naoružani najnovijom vrhunskom špijunskom opremom, uvježbani zamorci otkrivaju kako sudbina cijelog svijeta leži u njihovim šapicama. Zamorci odabrani za G-Force jedinicu su Darwin (kojem glas daje SAM ROCKWELL), vođa jedinice odlučan uspjeti u zadatku po svaku cijenu; Blaster (glas TRACY MORGAN), neobuzdani stručnjak za oružje zaljubljen u ekstremna rješenja te Juarez (glas PENÉLOPE CRUZ), seksi majstorica borilačkih vještina, uz obaveznu pratnju muhe zadužene za izviđanje, Moocha, te krtice zadužene za informatiku, Specklesa (glas NICOLASA CAGEA).
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • luka0037
    The Legend Of
    03.10.2009. 03:37


    G - Sila

    "G–Sila" (G–Force) – SAD, Walt Disney Pictures 2009.
    Režija: Hojt Jitmen Junior
    Scenario: Merien & Kormak Viberli
    Glasovi: Nikolas Kejdž, Sem Rokvel, Džon Favro, Penelope Kruz, Stiv Bušemi, Trejsi Morgan
    Uloge: Bil Nai, Vil Arnet, Zek Galifianakis, Keli Garner, Džek Konli, Gabrijel Kaseus


    "G–Sila" je pretežno prijatna, benigna animirana farsa o timu zamorčića, odnosno morske prasadi – specijalno dresiranih i opremljenih super–špijuna koji se bore protiv ludog i zlog milijardera koji želi da pokori svet uz pomoć kućnih uređaja koje proizvodi njegova korporacija. Ovaj porodični avanturistički film nam stiže iz radionice Džerija Brukhejmera, mega–producenta iza kog stoje hitovi kao što su "Policajac sa Beverli Hilsa", "Top Gun", "Bad Boys", "Pirati sa Kariba" i "Perl Harbor", i TV franšiza "CSI".

    Ako film ima robote i glodare, plus šale s prdežom i par dobrih glumaca u interakciji s kompjuterski generisanim zamorcima – koji najviše mrze kad ih pomešate sa hrčcima! – ostatak se pravi sam od sebe, zar ne? Ovaj crtać nije zamišljen da pruži mnogo više od spektakularne vizuelne zabave sa medenim životinjicama; zaplet se čini kao sporedna stvar.

    Doktor Ben Kendal (Zek Galifianakis) je naučni genije i dobroćudni ljubitelj životinja koji zajedno s veterinarkom Marsi (Keli Garner) za FBI formira specijalni operativni tim sastavljen od treniranih životinja. U timu su: muva koja leti s mikro-kamerom i prenosi video signal; zamorčad operativci, agenti Darvin (glas Sema Rokvela), Blaster (Trejsi Morgan) i ženka Huarez (Penelope Kruz); te krtica kompjuterski čarobnjak (glas Nikolasa Kejdža). No, agencija preti da će im ukinuti budžet i sad doktor Ben i njegovi krznati specijalci moraju da se dokažu tako što će privesti pravdi Leonarda Sejbera (Bil Nai), trgovca oružjem koji se izdaje za fabrikanta frižidera i mikrotalasnih pećnica a u stvari planira da u maniru džejmsbondovskih super–zlikovaca zavlada svetom... Uzbudljivo finale u kom se blenderi, veš–mašine i druga bela tehnika pretvaraju u robotizovanu apokaliptičnu pretnju po ljudsku civilizaciju podseća na "Transformerse", samo s kafematima umesto "ševroleta".

    Kao i većina animiranih filmova za decu u poslednje vreme (s izuzetkom možda "Pixarovih") i ovaj film nudi niz šala za odrasle – gegova namenjenih roditeljima u publici koji bi trebalo da se kikoću zbog pošalica na račun filmova "Umri muški" ili "X–Men". Za eventualne gledaoce iz generacija negde na sredini, pak, tu je par generičkih hip–hop MTV fraza tipa "Pimp my ride!"

    Dugogodišnji holivudski supervizor specijalnih efekata Hojt Jitmen u svom dugometražnom rediteljskom debiju pokazuje pre svega zavidno umeće u pravljenju akcionih sekvenci – Jitmen je s Brukhejmerom prethodno sarađivao na više filmova, uključujući "The Rock", "Con Air" i "Armagedon". (Zanimljivo je i spomenuti da je direktor fotografije ovog filma s naših prostora, Novljanin Bojan Bazeli.) U produkciji ove vrste neretko se sreće nesklad između truda uloženog u sjajan izgled filma i nemara iskazanog prema dobrom duhu same priče. Da se scenario (kog su napisali muž i žena Kormak & Merien Viberli, spisateljski duo iza, između ostalih, "National Treasure" filmova) pozabavio time da napravi harizmatičnijeg zlikovca, film bi možda gledaocu ponudio uzbudljiviji sukob, a ni malo ljubavnih peripetija između simpatičnih četvoronožnih agenata ne bi bilo na odmet. Nije teško zamisliti bolju verziju ove visokobudžetne avanture – s pametnijim likovima, duhovitijim replikama i manje mehanički ispričanim zbivanjima.

    Poput krznene "Nemoguće misije" za klince, "G–Sila" je film pun raskošne pirotehnike kog nosi laka priča koja kao da je uzeta iz nekog od slabijih brojeva Mikijevog zabavnika – no ne mari: zahvaljujući agresivnoj marketinškoj kampanji kompanije "Dizni" ova akciona komedija u 3–D tehnici svakako će napuniti bioskope školarcima i prodati mnogo Happy Meal obroka, iako će se roditeljima film verovatno činiti osrednjim ma koliko morski prasići bili preslatki.

    Iako su deo uloženog rada i novca mogli biti potrošeni na bolji scenario ili na drugačiji film, "G–Sila" naposletku ipak pruža sat i po pomalo grubih šala, izvrsnih efekata, nekoliko odličnih jurnjava i obligatnu emotivnu poučnu scenu u kojoj će glodari biti pedagoški ohrabreni da se nauče kako da veruju sami u sebe. I da nas, svakako, obraduju nastavkom sledećeg leta.
    bojan9692014-02-16 20:14:39

{{message}}

{{item.title}}