GattacaPogledaj trailer!

Film

drama, znanstvena fantastika, triler (1997)

Gattaca

Ocjena korisnika
Odlično!
7,882%
Gattaca

Naslov:

Gattaca

Godina:

1997

Žanr:

drama, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

106 min

Režija:

Andrew Niccol

Scenarij:

Andrew Niccol


Glavne uloge:


Ethan Hawke
  >  Vincent Freeman
Uma Thurman
  >  Irene Cassini
Elias Koteas
  >  Antonio Freeman
Gore Vidal
  >  Director Josef
Mason Gamble
  >  Vincent Freeman - Boy
William Lee Scott
  >  Anton Freeman - Teen
Blair Underwood
  >  Geneticist
Xander Berkeley
  >  Dr. Lamar
Jayne Brook
  >  Marie Freeman
Chad Christ
  >  Vincent Freeman - Teen
Una Damon
  >  Head Nurse
Elizabeth Dennehy
  >  Preschool Teacher
Clarence Graham
  >  Personnel Officer
Vincent Nielson
  >  Anton Freeman - Boy
Maya Rudolph
  >  Delivery Nurse

Opis:


Jedan sasvim običan dan u životu Vincenta Freemana: prokrijumčariti na posao tuđu mokraću, kosu, odrezane nokte i ostali tjelesni otpad. Pitate se zašto? U svijetu genetski savršenih ljudi, Vincent Freeman može uspjeti samo ako se pretvara da je netko drugi!Označen srčanom manom, on je običan čovjek na čijoj su strani jedino veliki snovi. 21. je stoljeće. Nove znanstvene metode prokreacije jamče genetski savršenu djecu, a roditelji nostalgični za starim "metodama" začeća riskiraju mnoge anomalije svoje djece. Vincent Freeman (Ethan Hawke) rođen je takvim, inferiornim načinom, i zarana mu je s velikom sigurnošću dijagnosticirana srčana mana. Njegova mu želja za zaposlenjem u Gattaci, korporaciji koja priprema prvi let na Saturnov mjesec, ipak daje poticaja da nastavi sanjati - iako je posao na takovu mjestu rezerviran samo za genetski savršene jedinke. Ustrajni Vincent upoznaje Jeromea Morrowa (Jude Law), savršen primjerak muškarca, koji je ostao nepokretan nakon prometne nesreće. Koristeći Jeromeove tjelesne otpatke, Vincent se uspješno zapošljava u Gattaci i sve je bliže velikom snu o napuštanju Zemlje. Upoznavši lijepu kolegicu, Irene (Uma Thurman), Vincent je još sretniji, no brutalno ubojstvo u njegovoj blizini dovodi ekipu policijskih istražitelja koji odmah shvate da se u Gattaci nalazi jedan nesavršeni čovjek...Osim potresne priče o čovjeku koji dokazuje kako je volja jača od tjelesnog nesavršenstva, "Gattaca" fascinira virtuoznim scenama gotovo neizdržive napetosti. Mnogi trenuci policijske istrage mogu parirati najboljim sekvencama iz Hithcockovih trilera, pa tako i nezaboravna scena u kojoj Vincent prolazi redovnu provjeru tjelesnog stanja tijekom trčanja na traci. U prisutnosti policijskih istražitelja, on održava puls na savršenom nivou, sve do paničnog trenutka u kojem stvari izmiču kontroli. Ethan Hawke ("Napad na policijsku stanicu 13", "Braća Newton") i Uma Thurman ("Kill Bill: Vol. 1 & 2", "Istina o mačkama i psima") čine neobičan i nesvakidašnji par koji ne dijeli mnoge sladunjave trenutke, već istinsku bliskost i ljubav koja ne mora biti izrečena. Ethan Hawke briljira kao primjer neizmjerne ljudske volje i snage, koja slama sisteme i premošćuje sve prepreke kako bi dosegla neslućene vrhunce slobode!
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Gajtana
    Junior moderator
    25.08.2010. 14:52
    Gattaca
     
     
     
     
     
    Radnja ovog futurističkog trilera odvija se u svijetu u kojim vladaju umjetno stvoreni ljudi, a genetski kod određuje čovjekovu budućnost.
    Pred osobom odgovarajuće genetske strukture stoje neslućene mogućnosti dok s druge strane oni sa i minimalnim defektom nemaju gotovo nikakvu perspektivu. Jedan od nesavršenih je Vincent Freeman (Ethan Hawke), mladić koji se ne može pomiriti sa sudbinom te ju nastoji promijeniti.
    Rođen je na nepopularan, tradicionalan način, genetski testovi ukazuju na probleme sa vidom i srcem što bi trebalo rezultirati smrću prije tridesete godine života. On sanja o odlasku u misiju na neki od Saturnovih mjeseca no da bi to ostvario morat će nekako riješiti problem genetskog koda.
    Probleme nastoji otkloniti preuzimanjem identiteta bivšeg sportaša, koji je paraliziran u nesreći, ne bi li tako ostvario svoj san i otputovao u svemir. Njegova čovjek je Jerome (Jude Law) koji se može pohvaliti savršenim genetičkim kodom i koji će mu posuditi identitet te uzorke krvi i urina.
    Režiser debitant Andrew Niccoli profitirao je snimajući film prema vlastitom scenariju što je ponukalo kritičare da njegov film proglase inteligentnim SF trilerom kojem ne nedostaje vizualnih delicija.
    ( tekst preuzet sa: http://www.filmski.net )
     
     
    Žanr: drama, ZF, triler
    Trajanje: 112'
    Godina izdanja: 1997.
    Zemlja: SAD
    Glumci: Ethan Hawke, Uma Thurman, Gore Vidal, Xander Berkeley, Jayne Brook
    Režija: Andrew Niccol
    Scenarij: Andrew Niccol
    Producent: Danny DeVito, Michael Shamberg, Stacey Sher
    Ocjena na IMDB: 7.8/10 (70,366 glasova)
    IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0119177/
     
     
    Trailer:
    [TUBE]ZppWok6SX88&feature=related[/TUBE]
     
     
    Prijevod radi: dejan4e ( Makedonski prijevod )

{{message}}

{{item.title}}