Go-yang-i-leul boo-tak-haePogledaj trailer!

Film

drama (2001)

Go-yang-i-leul boo-tak-hae

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,3
Go-yang-i-leul boo-tak-hae

Godina:

2001

Žanr:

drama

Trajanje:

112 min

Režija:

Jae-eun Jeong

Scenarij:

Jae-eun Jeong


Glavne uloge:


Bae Doona
  >  Tae-hie
Oh Tae-kyung
  >  Uhm Chan-yong
Yo-won Lee
  >  Hye-ju
Ji-young Ok
  >  Ji-young
Eung-sil Lee
  >  Bi-ryu
Su-hyeon Kim
  >  Brokerage Firm Employee
Moon Jeong-Hee
  >  (as Jung-Hee Moon)
Eung-ju Lee
  >  Ohn-jo
Hwang Seok-jeong
  >  Beggar Woman
Hwang Seok-jeong
  >  Passbook Lady

Opis:


In the port city of Icheon, five female friends struggle to stay close while forging a life for themselves after high school. When one of the group, upwardly-mobile Hae-ju, moves to Seoul, the other girls deal with the loss in different ways. Feeling most rejected, shy Ji-yeong finds comfort in her new friendship with rebel Tae-hee.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • Dai Nippon teikoku

    Dai Nippon teikoku (1982)

    drama, povijesni, ratni

    Favorable portrayal of Japanese Prime Minister Hideki Tojo, who approved of the bombardment of Pearl Harbor, as a patriot. The film is a jingoistic defense of Japanese imperialism.
  • Kûki ningyô

    Kûki ningyô (2009)

    drama, ljubavni, fantazija

    A life-size blow-up doll develops a soul and falls in love with a video store clerk.
  • Cheongchun

    Cheongchun (2000)

    drama

    Teenage hormones are difficult to be restrained. High school senior, Jayo is seduced into his first sexual experience by classmate Hara...
  • Tyubeu

    Tyubeu (2003)

    drama, kriminalistički, akcija, triler, avantura

    This is a touching action epic about an all-out war between a subway terrorist who holds a city hostage and the detective who risks his life to save everyone. It's the heart-wrenching story of love...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    22.05.2022. 16:14

    Pa, recimo da sam pred sobom imao kombinaciju chick flicka (gotovo bez muških uloga) i skoro pa klasičnu priču o sučavanju sa životnim izazovima i raskršćima nekoliko (pet ali je priča fokusirana na perspektivu tri) drugarice koje su odrasle zajedno, dok im se posle završene srednje skole putevi razilaze i spajaju. One pokušavaju da sačuvaju prijateljstvo, no obaveze, sazrevanje i različiti karakteri ih konstantno drže na distanci. Mačka iz naslova je zapravo autorov vešt način da nam prikaže dileme, limite, životne situacije svake od devojaka ponaosob. Ulična mačka postaje rođendanski poklon jednoj od drugarica, no usled sebičnosti i obaveza, mačka prelazi kod druge devojke i kako se film razvija a životi drugarica bivaju sve komplikovaniji, mačkica prelazi iz ruke u ruku, što predstavlja, kako ja to vidim, njihovu nespremnost za suočavanje sa životom i svim njegovim nesigurnostima, mada, kako kod koga već.

    Lkovi su kompleksni, pravog zapleta mahom nema, ovo je pre uvid u realne probleme mladih u Koreji, odmah po završenoj srednjoj školi sa izborima koji ih potom čekaju ili ne. Svakako zanimljiv (ne i dinamičan), višeslojan, precizno napisanih likova, sa dobrom glumom klinkica (imaju 20ak godina, za mene su klinci), depresivan, interesantnog uvida u urbani Seul, klasne razlike, varljivost i vrednost prijateljstva. Za mene je Take Care of My Cat  vredan pažnje, no ne znam koliko će biti zanimljiv i drugima.

    Ovo sam pisao pre dvocifrenog broja godina kada sam i gledao film, ne sećam se sada do koje mere je univerzalan a od koje nešto kao lokalniji, verovatno spada u jedan od onih generacijskih filmova tamo. 

  • bgvracar
    Senior translator
    22.05.2022. 15:21
    Nisam gledao ovaj film, ali kadgod na netu pronađem neku listu najboljih filmova savremene korejske kinematografije, isti se nalazi na njoj. Vidim i da je visoko ocenjen na Imdb-u. Ako ga je neko odgledao, mogao bi ovde da iznese utiske, da vidimo u čemu je fora. Smile
  • titlovi.com
    Approval team
    10.01.2019. 16:19
    Prijevod je uradio kolec 👍

{{message}}

{{item.title}}