GodzillaPogledaj trailer!

Film

akcija, znanstvena fantastika, triler (1998)

Godzilla

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
5,415%
Godzilla

Naslov:

Godzilla

Godina:

1998

Žanr:

akcija, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

139 min

Režija:

Roland Emmerich

Scenarij:

Roland Emmerich
, Dean Devlin
, Ted Elliott
, Terry Rossio


Glavne uloge:


Matthew Broderick
  >  Dr. Niko Tatopoulos
Hank Azaria
  >  Victor 'Animal' Palotti
Jean Reno
  >  Philippe Roaché
Maria Pitillo
  >  Audrey Timmonds
Christian Aubert
  >  Jean-Luc
Philippe Bergeron
  >  Jean-Claude
Frank Bruynbroek
  >  Jean-Pierre
Malcolm Danare
  >  Dr. Mendel Craven
Kevin Dunn
  >  Colonel Hicks
Arabella Field
  >  Lucy Palotti
Lorry Goldman
  >  Gene - Mayor's Aide
Michael Lerner
  >  Mayor Ebert
Vicki Lewis
  >  Dr. Elsie Chapman
Harry Shearer
  >  Charles Caiman
Doug Savant
  >  Sergeant O'Neal

Opis:


Pogodite tko dolazi u grad! Ogromna, radijacijom stvorena zvijer na rušilačkom je pohodu u središte gusto naseljenog Manhattana, a za sobom ostavlja trag kaosa i panike, stvarajući razorni domino-efekt!

Usprkos svojim čestim neslaganjima, različitim motivima i suprotstavljenim planovima, znanstvenik Niko Tatopoulos (Matthew Broderick), TV reporterka Audrey Timmonds (Maria Pitillo), snimatelj Victor "Animal" Palotti (Hank Azaria) te zagonetni francuski agent osiguranja Phillipe Roache (Jean Reno), kao i brojne postrojbe američke vojske, moraju udružiti svoje snage i spriječiti čudovište u njegovom destruktivnom pohodu!

Redatelj Ronald Emmerich i producent Dean Devlin predstavljaju nam "Godzillu", ultimativni film o čudovištu, spektakularan koktel uzbudljive akcije, vrhunskih specijalnih efekata, sjajne glumačke postave.

U svom Japanu, Zemlji Izlazećeg Sunca, Godzillina je povijest duga već točno pola stoljeća, gdje je u studijima kompanije Toho 1954. godine stvoreno to nevjerojatno veliko, dinosaurima slično, radioaktivno čudovište sposobno bljuvati nuklearnu plazmu kako bi zapalilo ili otopilo objekte na prilično velikoj udaljenosti. Prvi film u kojem se pojavilo zvao se "Gojira", po originalnom imenu Godzille. Nakon velikog uspjeha svog debija, Godzilla se pojavila u još čak petnaest filmova u idućih dvadesetak godina, putem mijenjajući prirodu filmova od smrtno ozbiljnih horora do blažih, popularnoj kulturi i djeci namijenjenih, naslova.

Uvidjevši tržišni potencijal Godzille, velik barem koliko i čudovište samo, Dean Devlin i Ronald Emmerich otkupili su prava kako bi napravili prvu američku, a istovremeno i prvu ne-japansku, verziju filma o moćnoj spodobi. Film je objavljen 1998., a rezultati box-officea su potvrdili procjene svojih autora.

Američka se verzija ipak prilično razlikuje od japanskih u mnogim aspektima. Umjesto radijacijom probuđenog i mutiranog Tiranosaurusa, Godzilla je zapravo mutirana morska iguana koja je stvorena za vrijeme nuklearnih istraživanja u francuskoj Polineziji. Naravno, umjesto da terorizira Japan, Godzilla se seli na Manhattan kako bi položila svoja jaja, što je dodatni zaokret i inovacija u zapletu. Američka je Godzilla, uz to, i nešto ranjivija od japanske jer je može povrijediti i žešća paljba mitraljeza.

Ono što američka verzija ima u odnosu na japansku, razrađeni je zaplet. Nakon što nekoliko ljudi svjedoči pojavi Godzille, vojska regrutira doktora Tatopoulosa, koji je isprva uvjeren da se radi o preživjeloj verziji dinosaura, ali ubrzo shvati da je ovo posebna, nova vrsta. U igru se ubrzo uključuje tajanstveni Phillipe, a zajedno dolaze do zaključka da je Godzilla majka koja planira na svijet donijeti svoju djecu, s time da će joj upravo Madison Square Garden, jedan od simbola New Yorka, poslužiti za gnijezdo.

Sve to od "Godzille" čini ponajbolju priču o tom čudovištu, potvrda čega se nalazi i u najrealističnijoj viziji samog monstruma, uzbudljivom zapletu, neočekivanom raspletu te sjajnim glumcima. Matthew Broderick, Hank Azaria i Jean Reno doista su majstori svog posla, samo što je glavni lik filma ipak nezaustavljiva Godzilla!
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • NikolaJe
    Master translator
    14.10.2014. 21:39


    Godzilla (1998)


    Žanr: Akcija, SF, Triler
    Režija: Roland Emmerich
    Scenario: Dean Devlin, Roland Emmerich, Ted Elliott, Terry Rossio
    Trajanje: 139 min.
    Jezik: Engleski

    Matthew Broderick ... Dr. Niko Tatopoulos
    Jean Reno ... Philippe Roaché
    Maria Pitillo ... Audrey Timmonds



    [TUBE]vtzSP8VjkcE[/TUBE]



    Ogroman, radioaktivan, mutirani gušter gazi sve pred sobom na Menhetn-u. Grad je evakuisan dok vojska pokušava da ubije to stvorenje, ali su pokušaji uzaludni i vojnici još više uništavaju grad nego Godzila. Grupica naučnika dospe u podzemni tunel, gde pronađu 200 jaja. Dok su pokušavali da ih unište eksplozivom, jaja su se izlegla. Mlada stvorenja su tretirala ljude kao hranu. Vojnici na kraju konačno ubijaju Godzilu i narod slavi. Jedno jaje je preživelo u ruševinama, beba Godzila se izlegla i urliknula prema kameri.





    NikolaJe2014-10-18 21:40:56

{{message}}

{{item.title}}