HaebaragiPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, akcija (2006)

Haebaragi

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,4
Haebaragi

Godina:

2006

Žanr:

drama, kriminalistički, akcija

Trajanje:

116 min

Režija:

Seok-beom Kang

Scenarij:

Hyeon Woo Myeong
, Seok-beom Kang


Glavne uloge:


Rae-won Kim
  >  Tae-shik
Park Eun-hye
  >  Cameo

Opis:


Released from prison, Taesik goes to live with an adopted mother. He takes a job and tries to live a quiet life with his new family. His efforts are threatened when a politician seeks to knock the family restaurant down to build a mall.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • Uahan segye

    Uahan segye (2007)

    drama, kriminalistički, komedija, akcija

    Akcioni noir o povremenom gangsteru koji pokušava da bude tata sa punim radnim vremenom i želi da živi miran život sa svojom porodicom uprkos tome što je skoro sve vreme u nevolji zbog svoje...
  • Abbaga yeojadeul jongahae

    Abbaga yeojadeul jongahae (2010)

    komedija, ljubavni

    Ji-hyeon is enjoying her life after a female sex-change operation. One day a boy knocks on her door claiming that she is his father. Her attempts to act like an ordinary father conflicts with her...
  • Silmido

    Silmido (2003)

    drama, akcija

    Based on a true story of 1968 Korean Republic Army plan to assassinate North Korean president Kim Il-Sung. 31 criminals and death row inmates are recruited into secret training on the island of...
  • Yeolhyeol-nama

    Yeolhyeol-nama (2006)

    drama, kriminalistički, akcija

    A small-time crook, Jae-moon goes after the man who killed his mentor a few years earlier. Jae-moon meets Chi-gook, a retired taekwondo practitioner who becomes his partner and goes to the killer...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    25.02.2022. 17:26
    Još jedna dobra korejska drama, film koji me je donekle podsetio na sjajni Cronenbergov History of Violence... 

    Ovo je priča o Tae-siku, nekada brutalnom i opakom momku u svojim dečačkim danima, koji po izlasku sa desetogodišnje robije pokušava da se iskupi za svoju mračnu prošlost. 

    Prva stanica "napolju" mu je mali porodični restoran koji vodi žena koja ga je usvojila oprostivši mu ubistvo njenog sina, jedina svetla tačka u Tae-sikovim robijaškim danima, koja mu je uostalom i pomogla da se oslobodi svoje tamne strane. U gradu se dosta toga promenilo za tih 10 godina, Tae-sikovi nekadašnji puleni koji su ga gledali kao boga, sada su rivali u velikoj kriminalnoj organizaciji koju vodi čovek koji je na to mesto došao upravo zbog toga što je Tae-sik ubio prethodnog bossa...no Tae-sik ne želi da ima ikakvog posla sa svima njima. Zbližava se sa kćerkom svoje nove majke, zapošljava se kao automehaničar, ne odgovara ni na kakve provokacije pa makar bivao i pretučen, jednostavno je odlučan u svojoj želji za mirnim i spokojnim životom. 

    No da li će na tome i ostati onda kada uvidi da je svet u kome pokušava da živi bez nasilja zapravo užasno nasilan, kao i onda kada počne da gubi sve do čega mu je stalo upravo zbog odbijanja da se "umaže krvlju"? Koliko ima istine u onome da nasilje samo prouzrokuje još nasilja? Važi li to i kada su svi do kojih vam je stalo ugroženi?

    Dobra tema, sjajni likovi, dobra i gluma, a kupila me je i jedna od jednostavnijih i lepših definicija ljubavi koju sam video u skorije vreme na filmu "Šta je to ljubav?" "Prosto je...Ljubav su srećni trenuci i lepa sećanja...Ukoliko se sećaš, ljubav ne prolazi" blush

    Preporuka.
  • bgvracar
    Senior translator
    26.04.2021. 14:31
    Iako nisam preveliki ljubitelj korejskih gansterskih filmova, ovaj je ispao nekako drugačiji. Prilično jaka krimi-drama o probuđenoj savesti, kajanju, oprostu... ali i ljudskom zlu, surovosti, osveti.

    Naime, mladić po imenu Tešik izlazi iz zatvora nakon što je u tuči protiv konkurentske bande, nehotično ubio jednog od članova iste. Na opšte iznenađenje, majka ubijenog mafijaša ga prima kod nje kući nakon što joj se ovaj obavezao da će ostaviti iza sebe prethodni način života. Ova odluka izaziva zgražavanje njene ćerke, a sestre ubijenog mafijaša. Tešik se vremenom zbližava sa ovom porodicom, pomažući im da vode restoran. No restoran se nalazi na zemljištu na koje se nameračio lokalni mafijaš sa namerom da tu izgradi šoping mol. Međutim, starica je uporna u nameri da isti ne proda. Dolazi do ozbiljnog sukoba sa nesagledivim posledicama po sve aktere ove priče.

    Jedna od retkih mana filma je par policajaca koji se ne mešaju previše u svoj posao a uvek se nalaze u blizini dešavanja. Nepotrebno ubačeni likovi koje režiser nije uspeo da integriše u priču.

    Vrlo dobro uobličen film, sa glavom i repom. Mene lično, malo podseća na The Man from Nowhere (2010).

    Preporuka za sve koji vole onaj tip akcionih filmova koji imaju i jaku priču u pozadini. Thumbs Up
  • NikolaJe
    Master translator
    22.09.2015. 12:31



    Haebaragi Aka Sunflower (2006)

    Suncokret





    Žanr: Akcija, Krimi, Drama
    Režija: Seok-beom Kang
    Scenario: Seok-beom Kang, Min-ho Song
    Trajanje: 116 min
    Jezik: Korejski

    Rae-won Kim ... Oh Tešik
    In-jae Heo ... Hujđu
    Jeong-su Han ... Čangmu
    Jeong-tae Kim ... Jangu
    Byeong-ok Kim ... Čo Pansu






    [TUBE]0SE5ioy3vCo[/TUBE]





    Pušten iz zatvora, bivši mafijaš Tešik odlazi da živi sa svojom usvojiteljicom. Zapošljava se u garaži i pokušava da živi mirnim životom sa svojom novom porodicom. Njegovi napori su ugroženi kad političar pokuša da poruši porodični restoran Suncokret da bi izgradio tržni centar.








{{message}}

{{item.title}}