Home AlonePogledaj trailer!

Film

obiteljski, komedija (1990)

Home Alone

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,555%
Home Alone

Naslov:

Sam u kući

Godina:

1990

Žanr:

obiteljski, komedija

Trajanje:

103 min

Režija:

Chris Columbus

Scenarij:

John Hughes


Glavne uloge:


Macaulay Culkin
  >  Kevin McCallister
Joe Pesci
  >  Harry Lime
John Candy
  >  Gus Polinski
John Heard
  >  Peter McCallister
Catherine O'Hara
  >  Kate McCallister
Gerry Bamman
  >  Uncle Frank
Roberts Blossom
  >  Old Man Marley
Diana Rein
  >  Sondra McCallister
Angela Goethals
  >  Linnie McCallister
Larry Hankin
  >  Officer Balzak
Michael C. Maronna
  >  Jeff McCallister
Kristin Minter
  >  Heather McCallister
Devin Ratray
  >  Buzz McCallister
Daniel Stern
  >  Marv Merchants
Hillary Wolf
  >  Megan McCallister

Opis:


Kakva je to sreća i osjećaj potpune slobode kada nemate školskih obaveza i nitko vas ne gnjavi - ni roditelji, ni dosadna braća i sestre. Nitko osim provalnika, ali s njima se izgleda lako obračunati, barem ako ste domišljati kao mali Kevin McCallister, dječak u ulozi kojega se Macaulay Caulkin prometnuo u najveću dječju zvijezdu modernog vremena.

Kada Kevinova mnogobrojna obitelj u potpunoj strci odjuri na aerodrom odakle leti u Pariz, gdje će provesti tri dana božićnih praznika, nitko ni ne sluti kako su za sobom ostavili zaspalog dječaka. Majka primijeti neprisutnost Kevina tek u zraku nasred Atlantskog oceana, a sva njezina nastojanja da se vrati u Chicago ne daju velike rezultate. Za to vrijeme Kevin uživa u svojoj nenadanoj slobodi sve dok kuća McCallisterovih ne postane meta dvojici provalnika, Harryju (Joe Pesci) i Marvu (Dan Stern), koji očekuju lak posao u kući koju čuva samo, po njihovoj procjeni, bespomoćni dječarac. Ali procjena im se pokaže krivom.

Jedan od najunosnijih filmova svih vremena, "Sam u kući", božićna je komedija kakva se ne zadovoljava korištenjem brojnih klišeja i prazničnim ozračjem, već stvara originalnu i zabavnu priču koja će publiku nasmijati, ali i natjerati na razmišljanje o važnosti obiteljskog zajedništva. Scenarij za film napisao je poznati John Hughes, a režirao Chris Columbus. No, iako su svi uključeni u projekt napravili odličan posao, glavna zvijezda filma nesumnjivo je sjajni Macaulay Culkin, koji možda nikad i nije nadrastao status čuda od djeteta, ali koji svojim šarenim repertoarom gegova, smicalica i šala pokazuje da je to čudo od djeteta bilo itekako veliko.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

{{message}}

{{item.title}}