IratiPogledaj trailer!

Film

drama, akcija, avantura (2022)

Irati

Ocjena korisnika
Odlično!
6,3
Irati

Godina:

2022

Žanr:

drama, akcija, avantura

Trajanje:

114 min

Režija:

Paul Urkijo Alijo

Scenarij:

Juan Luis Landa
, Jon Muñoz Otaegui
, Paul Urkijo Alijo


Glavne uloge:


Ramón Agirre
  >  Virila
Asier Hernández
  >  Otsoa
Elena Uriz
  >  Luxa
Nagore Aranburu
  >  Oneka
Edurne Azkarate
  >  Irati
Gabriel García Muñoz
  >  Warrior
Gaizka Chamizo
  >  Berex
Aitor Barandiaran
  >  Anso
Leire Indurain
  >  Ximeno
Itziar Ituño
  >  Mari
Josu Eguskiza
  >  Odon
Iñigo Aranburu
  >  Eneko X.
Miren Tirapu
  >  Munia
Kepa Errasti
  >  Belasko
Eneko Sagardoy
  >  Eneko

Opis:


Vojska Karla Velikog pustoši Pirineje. U pokušaju da spreči ovaj napad, vođa gorštaka traži pomoć od bogova predaka svojih zemalja, čiji je nestanak, izazvan dolaskom hrišćanstva - neizbežan. Nakon zakletve u krvi, uspeva da pobedi neprijatelja u zamenu za život. Ali pre smrti, tera svog sina Eneka da obeća da će biti dobar vođa za celu dolinu.

Godinama kasnije i sada odrastao čovek hrišćanske vere, Eneko se trudi da ispuni svoje obećanje kada, u čudnim okolnostima, zakopano telo njegovog oca i blago zarobljeno od Franaka nestanu, bacajući ozbiljne sumnje na njegovu lozu. Ako Eneko želi da ispuni svoju sudbinu, moraće ih pronaći i zato traži pomoć mlade, lokalne, paganke po imenu Irati. Njih dvoje će morati da otputuju duboko u čudnu i negostoljubivu šumu, gde ih stižu najveća iskušenja...

Obradio/la:

IgaBiva
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Mother, May I?

    Mother, May I? (2023)

    triler, horor

    Kada Anya počne da se ponaša kao njegova nedavno preminula majka, Emmett mora da se suočiti s svojim najdubljim traumama kako bi oslobodio svoju verenicu ovog zbunjujućeg posedovanja...
  • Os Demónios do Meu Avô

    Os Demónios do Meu Avô (2022)

    animirani

    Rosa je uspešna dizajnerka koji živi u velikom gradu. Nakon neočekivane smrti njenog dede, shvata da nije bila na mestu gde se osećala povezanom ili voljenom otkako je napustila domovinu.
  • ¡Vaya vacaciones!

    ¡Vaya vacaciones! (2023)

    komedija

    Ovo je priča o Manueli i Joséu. Iako su oduševljeni brigom o svojim unucima, pomalo im je dosta što više nemaju vremena da se posvete sebi.
  • Pearl

    Pearl (2022)

    drama, triler, horor

    Radnja filma dešava se za vreme Prvog svetskog rata 1918. godine i istražuje poreklo Pearl, nevaljalice iz horor filma X. Događaji se odvijaju pre onih iz prethodnog filma i istražuju kako je koliba...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    06.01.2024. 22:05
    Mitska bića iz baskijske narodne predaje i evropski fantasy film lišen bilo kakve dnevne politike i prepucavanja oko ničega.
    Eskapizam i mistika na maksimumu bez korektivne plastike, bez kičastog sjaja i bez inzistiranja na realizmu umiranja. Ovako je trebao izgledati Tom Bombadil umjesto da je izrezan i zaboravljen u precijenjenoj novozelandskoj papazjaniji.

    Mada traje dva sata, ne bih mu zamjerio koji minut više za razradu određenih likova čija je priča na žalost ostala nedorečena i na volju gledatelja.

    Dragulj za sačuvati u svojoj kolekciji.

  • titlovi.com
    Approval team
    27.12.2023. 21:04
    Prevod je uradio kerestur ✨

{{message}}

{{item.title}}