King KongPogledaj trailer!

Film

drama, akcija, ljubavni, avantura (2005)

King Kong

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,284%
King Kong

Naslov:

King Kong

Godina:

2005

Žanr:

drama, akcija, ljubavni, avantura

Trajanje:

187 min

Režija:

Peter Jackson

Scenarij:

Peter Jackson
, Philippa Boyens
, Merian C. Cooper
, Edgar Wallace
, Fran Walsh


Glavne uloge:


Adrien Brody
  >  Jack Driscoll
Colin Hanks
  >  Preston
Jamie Bell
  >  Jimmy
Jack Black
  >  Carl Denham
Geraldine Brophy
  >  Maude
Lobo Chan
  >  Choy
Kyle Chandler
  >  Bruce Baxter
Mark Hadlow
  >  Harry
Craig Hall
  >  Mike
William Johnson
  >  Manny
Thomas Kretschmann
  >  Captain Englehorn
Evan Parke
  >  Hayes
Andy Serkis
  >  Kong
Andy Serkis
  >  Lumpy
John Sumner
  >  Herb
Naomi Watts
  >  Ann Darrow

Opis:


Godina je 1933, doba velike gospodarske krize u SAD-u. Nezaposlenu njujoršku glumicu Ann Darrow (N. Watts), prisiljenu krasti zbog gladi, iz nevolje izbavi filmaš Carl Denham (J. Black) i nagovara je da prihvati glavnu žensku ulogu u filmu koji se snima u Aziji. Ona prihvati i njih dvoje s ekipom krenu na put brodom. Denham ima kartu tajanstvenog Otoka lubanja i plati kapetanu Englehornu (T. Kretschmann) da skrenu s puta i doplove do otoka. Na brodu je dramatičar i scenarist Jack Driscoll (A. Brody) koji se zaljubi u Ann. Brod pristane uz otok i ekipa se iskrca, razgledavajući ostatke neke drevne i primitivne civilizacije. Nakon što je jedan član filmske ekipe ubijen, shvate da ih gone domoroci i bježe, no Ann je uhvaćena i odvedena na obalu gdje je namjeravaju žrtvovati golemom gorili kojeg zovu Kong. Filmska ekipa i dio posade vraća se u namjeri da spasi Ann. Ann je isprva užasnuta golemim gorilom, ali njegovo je ponašanje vrlo miroljubivo i nježno pa joj zvijer postaje simpatična. Driscoll uspije izbaviti Ann i oni bježe, što razbjesni gorilu koji kreće u potjeru. Filmska ekipa namami Konga i uspava ga kloroformom, zaveže u brodskom skladištu i preveze u New York...

Prvu verziju "Kinga Konga" stvorio je veliki američki pustolov, producent i bliski prijatelj i suradnik redatelja Johna Forda (s kojim je osnovao producentsku kuću Argosy Pictures i 1956. bio producent redateljevog remek-djela "Tragači") Merian C. Cooper - potpisan je i kao koredatelj s Ernestom B Schoedsackom, 1933. godine. To klasično ostvarenje pustolovne fantastike prerada je bajke o ljepotici i zvijeri, s briljantno smišljenim i vizualno provedenim sučeljavanjem egzotičnog svijeta primitivne divljine i urbane civilizacije.
Drugu verziju stvara glasoviti talijanski filmski mogul Dino De Laurentiis 1976. godine u kojoj promovira svoju novu zvijezdu Jessicu Lange u ulozi ljepotice u koju se zaljubi King Kong. De Laurentiis je modernizirao klasičnu pustolovnu priču motivom traganja za naftom u tropskoj divljini, no zadržao je osnovnu bajkovitu priču s nesretnim svršetkom.
Treću verziju stvara redatelj i producent Peter Jackson nakon golemog uspjeha s trilogijom "Gospodar prstenova". Jackson se vraća Cooperovu izvorniku, preuzima osnovnu priču o filmskoj ekipi koja kreće u pustolovinu i dodaje joj središnji dio filma s dinosaurima i kukcima, u kojemu do savršenstva koristi digitalnu tehnologiju. Jacksonov "King Kong" jednako je vrijedan, maštovit i majstorski napravljen kao i slavni izvornik, a u svjetskim kinima postigao je veliki uspjeh.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Freak37
    eXtreme member
    08.06.2020. 19:21
    Milina ponovo pogledati na BluRey gde se vidi svaki detalj , a i extended je verzija. 2005 god. kada sam ga gledao , dvd ripovi a i sve sto se moglo naci nije ni priblizno imao ovakav kvalitet slike i zvuka.
  • NaEdenCovekBratMu
    Administrator
    23.07.2016. 23:35
    Jedan od onih filmova koje možete gledati sto puta i da vam opet budu interesantni. Thumbs Up
  • Chuck Norris
    eXtreme member
    14.09.2014. 19:50



    Žanr: Akcija, Avantura, Drama 
    Trajanje: 187 min 
    Zemlja: Novi Zeland, SAD, Njemačka 
    Režija: Peter Jackson 
    Scenario: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson 

    Glavne uloge:
    Naomi Watts ... Ann Darrow
    Jack Black ... Carl Denham
    Adrien Brody ... Jack Driscoll
    Thomas Kretschmann ... Captain Englehorn
    Colin Hanks ... Preston
    Andy Serkis ... Kong / Lumpy

    Opis:
    Godina je 1933, doba velike krize u Americi. Nezaposlenu njujoršku glumicu En Derou iz nevolje izbavlja producent Karl Denham i nagovara je da prihvati glavnu žensku ulogu u njegovom filmu, koji se snima u Singapuru. Ona prihvata i njih dvoje sa ekipom kreću na putovanje brodom. Ono što ekipa ne zna je da ne idu u Singapur, već Karl želi da snimi film na tajanstvenom ostrvu lobanja, koje je pronašao na jednoj staroj mapi. On plaća kapetanu Englehornu da skrenu sa puta i dođu do ostrva. U filmskoj ekipi se nalazi dramaturg i scenarista Džek Driskol koji se zaljubljuje u En. Brod pristaje na ostrvo i ekipa se iskrcava. Međutim, dok su istraživali ostrvo nailaze na veoma neprijateljski raspoložene domoroce, koji zarobe En i odvode je na obalu sa namerom da je žrtvuju gospodaru ostrva, ogromnom gorili koga zovu Kong. Deo posade na čelu sa Džekom Driskolom vraća se u nameri da spasi En. En je u početku prestravljena ali ubrzo shvata da ogromni gorila ne želi da je povredi... 

    Izvor: B92

    [TUBE]AYaTCPbYGdk[/TUBE]


{{message}}

{{item.title}}