Kiss Kiss Bang BangPogledaj trailer!

Film

kriminalistički, misterij, komedija (2005)

Kiss Kiss Bang Bang

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,585%
Kiss Kiss Bang Bang

Naslov:

Cmok cmok, bang bang

Godina:

2005

Žanr:

kriminalistički, misterij, komedija

Trajanje:

103 min

Režija:

Shane Black

Scenarij:

Shane Black
, Brett Halliday


Glavne uloge:


Val Kilmer
  >  Gay Perry
Robert Downey Jr.
  >  Harry Lockhart
Corbin Bernsen
  >  Harlan Dexter
Dash Mihok
  >  Mr. Frying Pan
Rockmond Dunbar
  >  Mr. Fire
Nancy Fish
  >  N.Y. Casting Woman
Martha Hackett
  >  Pistol Woman
Angela Lindvall
  >  Flicka
Bill McAdams Jr.
  >  N.Y. Cop
Jake McKinnon
  >  Creature
Larry Miller
  >  Dabney Shaw
Tanja Reichert
  >  B-Movie Actress
Josh Richman
  >  Richie
Shannyn Sossamon
  >  Pink Hair Girl
Michelle Monaghan
  >  Harmony Faith Lane
Duane Carnahan
  >  Chainsaw Kid
Ariel Winter
  >  Harmony Faith Lane - Age 7
Indio Falconer Downey
  >  Harry Lockhart - Age 9

Opis:


Harry Lockhart (ROBERT DOWNEY JR.) zapravo je pristojan tip. Naravno, on je i sitni lopov koji prolazi kroz život uz pomoć psećega šarma i optimizma, ali on želi učiniti pravu stvar – samo još ne zna kako. Iz Harryjevih neprestanih nevolja izađe i nešto dobro kad ih iznenadi alarm dok sa svojim partnerom obavlja kasni božićni “shopping” u njujorškoj trgovini igračaka. (Da, to zvuči kao nevolja, ali nastavite čitati.) Pokušavajući pobjeći od policije, Harry upadne na audiciju za holivudski detektivski film, i prije nego što kažeš keks, producent ga šalje u Los Angeles na probno snimanje. Bačen u okrutan svijet losanđeleskih prostitutki, prevaranata, gubitnika i sanjara, Harry uza se ima privatnoga detektiva, grubijana Perryja van Shrikea (VAL KILMER), aka “Gaya Perryja,” da ga pripremi za probno snimanje. Gay Perry je nemilosrdan, grub i – pogodili ste – homoseksualac. On nema mnogo strpljenja za Harryja, koji iskušava svoje glumačke sposobnosti predstavljajući se kao detektiv. Čini se kao sudbina kada lopov koji se pravi da je glumac, koji se, pak, predstavlja kao detektiv, susretne Harmony Faith Lane (MICHELLE MONAGHAN), djevojku koja želi biti glumica i treba njegovu pomoć.

Inspirirana svojim idolom Jonnyjem Gossamerom, privatnim detektivom iz detektivskih romana, Harmony se preselila u Hollywood kako bi ostvarila svoje snove... Ali nakon nekoliko godina i mnogo odbijanja, ona se suočava sa tužnom stvarnošću – da su njezini najbolji dani možda iza nje... Kada se zagonetno samoubojstvo Harmonyne sestre podudari s naoko nevažnim slučajem koji istražuju Harry i Gay Perry, njih se troje iznenada nađu upleteni u pravo ubojstvo. Mrtvaci se pojavljuju... Davno zakopane obiteljske tajne izlaze na vidjelo... A ono što je počelo kao besplatan put u Los Angeles, za Harryja bi moglo završiti kartom za groblje – u jednome smjeru... Ako želi ostati živ i postati junak kakvoga Harmony priželjkuje, Harry će morati uvjeriti Gaya Perryja, koji se tomu opire, da mu pomogne riješiti slučaj. Morat će upotrijebiti metodu „tvrd kao kamen“ Jonnyja Gossamera. A ni malo sreće neće mu naškoditi.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Lucky Number Slevin

    Lucky Number Slevin (2006)

    drama, kriminalistički, misterij, akcija, triler

    U praznoj njujorškoj aerodromskoj čekaonici zagonetni muškarac (B. Willis) svom naizgled slučajnom sugovorniku (S. Jaeger) pripovjeda neobičnu priču. Godine 1979. jedan je čovjek, brižan suprug i...
  • Kiss Kiss (Bang Bang)

    Kiss Kiss (Bang Bang) (2001)

    komedija, triler

    Felix (Stellan Skarsgard) je plaćeni ubojica koji se želi prestati baviti tim poslom. Počinje se brinuti za povučenog muškarca koji nije izlazio iz sobe trideset i tri godine. Bubba (Chris Penn) je...
  • Seven Psychopaths

    Seven Psychopaths (2012)

    kriminalistički, komedija

    Urnebesna komedija o scenaristu u usponu koji se nenadano upetlja u svijet kriminalnog miljea L.A.-ja. Sve započne tako što njegovi čudnjikavi prijatelji kidnapiraju jednog psa, Shi Tzua u vlasništvu...
  • In Bruges

    In Bruges (2008)

    drama, kriminalistički, komedija

    Prvo ubij a onda razgledaj grad...! Nakon što upadnu u nevolju, dvojica plaćenih ubojica, Ray i Ken, po službenoj naredbi svog šefa Harryja moraju se pritajiti u belgijskom Brugesu. Dok Ken pokušava...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    30.07.2017. 17:52
    Robert Downey Jr u urnebesno zabavnoj noir komediji, ovoga puta u savršenom scenariju, kao krojenim za njega, uz neprekidno prštanje ironije iz svake rečenice, sa sve sjajnim Val Kilmerom i šarmantnom i seksi Michelle Monaghan, zajedno čine jedan od meni dražih post 2000. filmova.


    Harry Lockhart (Downey Jr) je sitni njujorški lopov koji kada poslednja provala krene po zlu, igrom suludih okolnosti završi u Los Anđelesu kao potencijalni glumac u novom hollywoodskom blockbuster krimiću koji se sprema, no njegov život gotovo istog momenta postaje haotičniji i luđi od samog Hollywooda. On naravno o'ma ulazi u prljavi hollywoodski džet-set gde mu mesto nije, nailazi na ljubav svog života (Monaghan), ostaje bez prsta, udružuje se sa ironičnim gay detektivom/hollywoodskim konsultantom (Val Kilmer), te neprekidno dobija batine, nailazi na leševe po kojima slučajno mokri i koje svako malo vucara tamo-'vamo iz bezbroj razloga, rešava zamršene slučajeve ubistava, juri se sa gangsterajom, biva upucavan, genitalije mu bivaju izložene visokom (strujnom) naponu....ma...kakvo god sranje možete zamisliti, Harry je u njemu, garant. No Harry sve to podnosi na sebi svojstven, naravno urnebesni način, uz suze, smeh, valijum i ironiju.

    Luda vožnja, jedan od duhovitijih scenarija, vrlo britkog humora, često crnog, sa sjajnom ekipom glumaca koji daju novi sjaj neo-noiru. Zabavno, frenetično, uvek sveže (gledah ga 5-6 puta i uvek mi je kao da ga gledam prvi put)...zbilja sjajan filmić, jedan od onih baš za filmofile.

    Preporuka.  

  • Chuck Norris
    eXtreme member
    19.02.2014. 02:14



    Žanr: Akcija, Komedija, Krimi
    Trajanje: 103 min
    Zemlja: SAD
    Režija: Shane Black
    Scenario: Brett Halliday, Shane Black

    Glavne uloge:
    Robert Downey Jr. ... Harry Lockhart
    Val Kilmer ... Gay Perry
    Michelle Monaghan ... Harmony Faith Lane
    Corbin Bernsen ... Harlan Dexter
    Dash Mihok ... Mr. Frying Pan


    [TUBE]K1xsTRG-O04[/TUBE]


    Misteriozno ubistvo povezuje privatnog detektiva, glumca u krizi i lopova koji se predstavlja da je glumac! Hari Lokart je u suštini fin momak. Pored toga, on je sitan lopov koji svakodnevno upada u probleme. Sve vreme želi da uradi pravu stvar u životu, ali to mu ne uspeva. Sreća mu se nasmeši tokom pljačke prodavnice igračaka. Bežeći od obezbeđenja, Hari upada na audiciju za detektivski film i producenti ga šalju na probno snimanje u LA.

    izvor: prva.rs

{{message}}

{{item.title}}