Kizzu ritânPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, sportski (1996)

Kizzu ritân

Ocjena korisnika
-
7,6
Kizzu ritân

Naslov:

Djeca se vraćaju

Godina:

1996

Žanr:

drama, kriminalistički, sportski

Trajanje:

107 min

Režija:

Takeshi Kitano

Scenarij:

Takeshi Kitano


Glavne uloge:


Masanobu Andô
  >  Shinji
Yûko Daike
  >  Sachiko
Ryo Ishibashi
  >  Local Yakuza Chief
Ken Kaneko
  >  Masaru
Michisuke Kashiwaya
  >  Hiroshi
Leo Morimoto
  >  Teacher
Moro Morooka
  >  Hayashi
Mitsuko Oka
  >  Coffee-shop Owner, Sachiko's Mother
Susumu Terajima
  >  No 2 In Local Gang
Atsuki Ueda
  >  Reiko
Hatsuo Yamaya
  >  Boxing Club Manager
Takekazu Shigehisa
  >  Trainer (as Koichi Shigehisa)

Opis:


Dvojica starih prijatelja Shinji (M. Ando) i Masaru (K. Kaneko) sjećaju se zajedničkih školskih dana: vremena kada su pljačkali ostalu djecu, izvodili neslane šale s profesorima i cijele dane provodili na školskom igralištu. Nakon škole, jedan od prijatelja postaje jakuza gangster, a drugi ostvaruje karijeru u profesionalnom boksu. Boksač se već nakon prvoga meča propije i upropasti karijeru, a gangster postaje ambiciozan, bahat i glup zbog čega će uskoro pretučen izletjeti van...
Usporedno sa žestokim gangsterskim dramama vodeći suvremeni japanski redatelj Takeshi Kitano devedesetih je snimio i niz zapaženih filmova 'laganijih' tema, meditativnog ugođaja. U takve spada i 'Dečki se vraćaju', film naizgled jednostavne priče, no vrlo nijansirane režije, prepune smisla za neobične detalje i simboliku, koja je mnoge navela da uspoređuju Kitanov rad s opusom Ozua, jednog od najvećih japanskih filmskih klasika.

Two school-age chums, Shinji and Masaru, spend most of their school days harassing fellow classmates, playing pranks, and sneaking to the movies. They decide to drop out and gain their fortunes in the outside world. Shinji becomes a small-time boxer, while Masaru joins up with a local Yakuza gang. Over the years the two do well, but their undisciplined nature comes back to haunt them.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Hana-bi

    Hana-bi (1997)

    drama, kriminalistički, ljubavni, triler

    Policijskom detektivu Yoshitaki Nishiju (B. Takeshi) život sve više sliči agoniji. Nedavno mu je ubijena kći, a voljena supruga Miyuki (K. Kishimoto) boluje od leukemije. Kad na nagovor svog kolege i...
  • Kizzu ritân: Saikai no toki

    Kizzu ritân: Saikai no toki (2013)

    drama

  • Akiresu to kame

    Akiresu to kame (2008)

    drama, komedija

    Machisu, jedinac bogatog kolekcionara, djetinje je zaljubljen u slikanje. Nakon pohvale očeva prijatelja, poznatog umjetnika, maleni dječak počne sanjariti o tome kako će jednoga dana i sam postati...
  • Takeshis'

    Takeshis' (2005)

    drama, komedija, fantazija

    Savršeno šizofrena komedija kojom Kitano preispituje svoj dualni karakter komičara/TV zabavljača (Japan) i nagrađivanog redatelja/glumca (Zapad).

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    17.05.2022. 20:58
    Nešto možda i ličniji film Takeshi Kitana, govori nam o odrastanju, prijateljstvu, različitim putanjama klinaca čije živote pratimo.

    Dopalo mi se pre svega to što Kitano voli svoje antijunake, ne sudi im iako su dvojica centralnih momaka zapravo balvani koji maltretiraju vršnjake u i oko škole, otimaju im novac, večito upadaju u sve veće probleme i sa profesorima, sa sve manje nade da će školu uopšte završiti. Nema glorifikacije njihovih idiotluka, no to su ipak samo deca od krvi i mesa, ima tu čak i šarmantnih delova njihovih nestašluka (npr kreativna figura profesora kojom paradiraju pred školskim prozorima ili poseta bioskopu u želji da odgledaju film za odrasle i trikovi kojim se služe ne bi li u tome i uspeli). Posle jednog od njihovih incidenata, naši junaci polako biraju različiti put, jedan kao bokser, drugi kao jakuza, što dovodi do razdvajanja dvojice prijatelja i kraja dečaštva. 

    Dakle imamo iznad svega dramu o odrastanju, uz naravno nešto Kitanovog humora, nostalgičnih tonova a sve to uz mrvu flerta sa "bokserskim" filmom, eto delom i sa jakuzom u pozadini priče. Sveukupno je film uspeo da mi probudi setu, pogodi na ličnom planu pokoju metu, iako je priča, uz sve svoje specifičnosti, ipak suviše klasična, očekivana, da bih sada slavio film na sva zvona. Svakako ću pogledati i nastavak, Kids Return : The Reunion (2013) mada iza njega ne stoji Kitano.


    Commentaires à propos de votre film du mois - Page 2397 - Dvdclassik :  cinéma et DVD

{{message}}

{{item.title}}