Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of LifePogledaj trailer!

Film

akcija, fantazija, avantura (2003)

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
5,524%
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

Naslov:

Lara Croft Tomb Raider 2: Kolijevka života

Godina:

2003

Žanr:

akcija, fantazija, avantura

Trajanje:

117 min

Režija:

Jan de Bont

Scenarij:

Steven E. de Souza
, James V. Hart
, Dean Georgaris


Glavne uloge:


Ciarán Hinds
  >  Jonathan Reiss
Angelina Jolie
  >  Lara Croft
Til Schweiger
  >  Sean
Djimon Hounsou
  >  Kosa
Chris Barrie
  >  Hillary
Gerard Butler
  >  Terry Sheridan
Daniel Caltagirone
  >  Nicholas Petraki
Robert Cavanah
  >  MI6 Agent Stevens
Jonny Coyne
  >  Gus Petraki
Lenny Juma
  >  Village Leader
Fabiano Martell
  >  Jimmy Petraki
Noah Taylor
  >  Bryce
Ronan Vibert
  >  MI6 Agent Calloway
Simon Yam
  >  Chen Lo
Terence Yin
  >  Xien

Opis:


Dok zla iz Pandorine kutije haraju, ona ih pokušava spasiti. Neustrašiva britanska arheologinja Lara Croft (Angelina Jolie) upravo je pronašla možda i najvažnije arheološko otkriće u povijesti, čarobno svjetleće nebeske tijelo koje služi kao mapa koja vodi do mitske Pandorine kutije. Na nesreću, mapa pada u ruke zlog znanstvenika Jonathana Reissa (Ciarán Hinds), koji se bavi stvaranjem smrtonosnih virusa, i sadržaj kutije planira prodati kao ultimativno oružje. Britanska tajna služba šalje Laru na zadatak vraćanja vrijednog artefakta, u čemu će joj se pridružiti Terry Sheridan (Gerard Butler), bivši britanski mornar koji je postao plaćenik, a ujedno je i Larin bivši dečko. Bivše ljubavnike čeka avantura po svim kontinentima, ali i drugdje…

Drugi dio filmskog utjelovljenja popularne franšize o gotovo svemoćnoj Lari Croft, „Lara Croft Tomb Raider: Kolijevka života“ pokazao je kako u njemu zabavu mogu naći i nešto stariji gledatelji, a ne samo oni koji su brojne sate proveli bezbrižno igrajući video-igrice s naslovnom junakinjom. Iskusni redatelj Jan de Bont film je snimio pod utjecajem kultnih avanturističkih filmova iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, od kojih je najpoznatija trilogija o Indiani Jonesu, čiju je atmosferu otkrivanja nepoznatog spojio s visokim tempom moderne ZF/igrice kulture. Iako je i prije ovog filma i poslije njega Angelina Jolie odglumila mnogo boljih dramskih uloga, upravo joj je nastup u liku Lare Croft osigurao jednu od definicija njene karijere.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Beyond Borders

    Beyond Borders (2003)

    drama, ljubavni, avantura, ratni

    Beyond Borders is an epic tale of the turbulent romance between two star-crossed lovers set against the backdrop of the world's most dangerous hot spots. Academy Award winner Angelina Jolie stars as...
  • Wanted

    Wanted (2008)

    kriminalistički, akcija, fantazija, triler

    Svijet će upoznati heroja nove generacije – njegovo ime je Wesley Gibson Wes ima 25 godina i osjeća se kao najjadnije stvorenje na planeti. Šef ga ubija u pojam, djevojke ga ignoriraju, i svi su...
  • The Mummy Returns

    The Mummy Returns (2001)

    akcija, fantazija, triler, avantura

    Teba, 3067. pr. Kr. Staroegipatski Kralj Škorpiona (The Rock) odlučio je sa svojom vojskom pokoriti poznati svijet, ali je poslije sedam godina vojevanja izgubio sve bitke. Suočen sa smrću usred...
  • The Last Rescue

    The Last Rescue (2015)

    drama, akcija, ratni

    Drugi svetski rat: ubrzo nakon D-dana, tri američka vojnika i dve vojne bolničarke zaglave iza neprijateljskih linija. Zarobljavaju visokog nemačkog oficira i pokušavaju da organizuju beg...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Chuck Norris
    eXtreme member
    27.02.2014. 21:45



    Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija
    Trajanje: 117 min
    Zemlja: SAD, Njemačka, Japan, UK
    Režija: Jan de Bont
    Scenario: Dean Georgaris, Steven E. de Souza, James V. Hart

    Glavne uloge:
    Angelina Jolie ... Lara Croft
    Gerard Butler ... Terry Sheridan
    Ciarán Hinds ... Jonathan Reiss
    Chris Barrie ... Hillary
    Noah Taylor ... Bryce
    Djimon Hounsou ... Kosa



    Pandorina kutija, koja predstavlja dom neopisivog zla, nalazi se skrivena negde u Africi, u oblasti poznatoj pod imenom Kolevka života. 2300. godina p.n.e egipatski faraon pronašao je Pandorinu kutiju na mestu koje je nazvao Kolevka života. Legendarni osvajač Aleksandar Veliki pronašao je kutiju 2000 godina kasnije.

    Smestio ju je u hram koji je, nakon velikog zemljotresa, završio pod morem. Danas, više od četiri hiljada godina kasnije Pandorina kutija je meta doktora Džonatana Rajsa koji želi da je iskoristiti da zavlada svetom. Namerava da otvori kutiju kako bi iz nje izleteli svi užasi sveta. Preživeli bi samo najveći intelektualci, a on bi zavladao svetom.

    Jedina osoba koja može da se suprotstavi ludom naučniku je neumorna pljačkašica grobnica Lara Kroft, koju ništa ne može da zaustavi. Pomoći će joj bivši partner Teri Šeridan, ratnik Kosa i verni batler.


    [TUBE]NNRWYAI_UG8[/TUBE]


    Zanimljivosti o filmu:

    - Film je bio zabranjen u Kini zbog “narušavanja reputacije Kine, odavanja utiska da je Kina zemlja u haosu, bez Vlade, zemlja kojom vladaju tajna društva”.

    - Kao i u prvom filmu, i u “Kolevci sveta” postoji nekoliko scena koje podražavaju akcione scene iz kompjuterske igrice, na osnovu koje je film i nastao. Ovoga puta to je scena u kojoj se Lara Kroft penje na pagodu, a zatim uz pomoć motke skače na helikopter.

    - Deo zapleta filma vrti se oko Aleksandra Velikoga. Zanimljivo je da je Anđelina Džoli u filmu “Aleksandar” igrala Olimpijadu, majku Aleksandra Velikog.

    Legenda o Pandorinoj kutiji:

    Prometej je Epimeteju, svome bratu, rekao da ne prima nikakve darove od bogova, ali ga ovaj nije poslušao i, kada su bogovi poslali Pandoru na zemlju, zaljubio se u nju. Hermes mu je rekao i upozorio da je ona dar od Zvesa i da ne dira Pandorinu posudu koja je bila njen miraz. Sa druge strane, Epitemej je rekao Pandori da ne otvara tu posudu.

    Pandorina radoznalost je bila prevelika i ona nije mogla da joj odoli, te je otvorila posudu. U tom trenutku je sve zlo izašlo i, na do tada bezbrižno čovečanstvo, koje je živelo u blagostanju, sručili su se kuga, tuga, siromaštvo, zločin, očaj, pohlepa, starost, bolest, ludost, prkos, glad, prevara...

    Pandora je brzo zatvorila kutiju i unutra je ostala samo nada. Pandora je tada uvidela da je svet bez nade turoban i vrlo hladan i opet je otvorila kutiju iz koje je izašla i nada. Tako je čovečanstvo sa svim zlom dobilo i nadu.

    Sama sintagma „Pandorina kutija“ nije dobro prevedena. Naime, reč - πίθος - pithos - znači posuda, ćup, i verovatno je Erazmo Roterdamski u svome prevodu Hesioda zamenio sa reči - pyxis - koja je značila kutiju.

    izvor: b92.net

{{message}}

{{item.title}}