Les 7 jours du talionPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, triler, horor (2010)

Les 7 jours du talion

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,585%
Les 7 jours du talion

Naslov:

Les 7 jours du talion

Godina:

2010

Žanr:

drama, kriminalistički, triler, horor

Trajanje:

105 min

Režija:

Daniel Grou

Scenarij:

Patrick Senécal


Glavne uloge:


Pascal Contamine
  >  Morin
Daniel Desputeau
  >  Gilles Médecin
Martin Dubreuil
  >  Anthony Lemaire
Valérie Gervais-Lillo
  >  Caissière essence
Rémy Girard
  >  Hervé Mercure
Claude Legault
  >  Bruno Hamel
Fanny Mallette
  >  Sylvie Bérubé
Dominique Quesnel
  >  Maryse Pleau
Isabelle Page
  >  Lectrice de nouvelles (as Isabelle Pagé)
Maxime Allard
  >  Journaliste Fafard
Garry Gagnon
  >  Caméraman Fafard
Alexandre Goyette
  >  Boisvert
Maxime Bessette
  >  Jeune rocker
Pascale Delhaes
  >  Diane Masson
Rose-Marie Coallier
  >  Jasmine Hamel

Opis:


Bruno Hamel is a thirty eight year old surgeon. He lives in Drummondville with his wife Sylvie, and their eight year-old daughter Jasmine. Like many happy people, he is leading an uneventful life until a beautiful fall afternoon, when his daughter is raped and murdered. From then on, the world of the Hamel family collapses. When the murderer is arrested, a terrible project germinates in Bruno's darkened mind. He plans to capture the "monster" and make him pay for his crime. The day the murderer appears in Court, Hamel, who had prepared his plan in great detail, kidnaps the monster and later sends the police a brief message stating that the rapist and murderer of his daughter was going to be tortured for 7 days and then executed. Once this task accomplished, he will then give himself up.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • 7 Days

    7 Days (2021)

    drama, komedija

    Iako njihov prvi ljubavni sastanak, ugovoren po tradiciji od strane njihovih roditelja indijskog porekla, nije prošao baš najbolje, Ravi i Rita su primorani da zajedno ostanu u karantinu jer je...
  • The Horseman

    The Horseman (2008)

    kriminalistički, triler

    Christian, a divorced father and white collar businessman grieves over the complicated death of his daughter. When a video arrives anonymously in the mail, featuring his daughter heavily intoxicated...
  • L'affaire Dumont

    L'affaire Dumont (2012)

    drama

    Michel Dumont is a delivery boy for a grocery store. Divorced and father of two young children, is accused and condemned for a Sexual aggression that he refuses to acknowledge.
  • Ma fille, mon ange

    Ma fille, mon ange (2007)

    drama, kriminalistički, triler

    As he navigates through porn sites without the knowledge of his wife, Germain comes across a video of his only daughter announcing her impending live performance. The political advisor of Quebec, who...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    13.03.2018. 23:27
      

      Opis filma je tačan i uštedeo mi je vreme. Zahvaljujem i na opisu i na prevodu.

      Reprizirao sam film koji me je kod svoje premijere ostavio u večnoj dilemi koja prati običnog Homo sapiensa. Odgovor na pitanja kako postupiti, šta je ispravno izgleda lak a da li je baš stvrano tako ne odlučujemo mi več okolnosti koje nas teraju da vagamo i delamo.

      Glavni junak je uradio upravo to svestan činjenice da je svaka kazna za monstruma koji je ubio i silovao sedmogodišnju devojčicu premala. Još ako se uzme u obzir da se zahvaljujući peavnom sistemu manijak izvukao jer mu ovo nije prvo nedelo...
     
      Da ne dužim, doktor je uzeo pravdu u svoje ruke, oteo je monstruma i na kraju kaznio tako da mu je oduzeo delić onog što je on uzeo od žrtava nad kojim se iživljavao. Oduzeo mu je dostojanstvo, ostavio ga je u životu i predao se na ćerkin rođendan. Izgleda neverovatno da je  međuvremenu uspeo da dovede majku devojčice koju je monstrum silovao i ubio pre četiri godine.

      Na kraju šta reći za poslednju scenu u kojoj doktor na pitanje novinara da li da li misli da je osveta pravi način da se nekome sudi odgovara sa ne. Da li se kaje zbog toga? Ne.

      Odgovor na pitanja šta je ispravno i kako postupiti ne znam jer to je sve na indivudualnom nivou.

     
  • AcaNDr
    The Legend Of
    16.01.2010. 20:48
    Zvuci interesantno
  • Titivillus
    Translator
    16.01.2010. 18:47
    Les 7 jours du talion AKA 7 Days

    IMDb

    Genre: Thriller

    Director: Podz
    Writer: Patrick Senécal

    Cast: Rémy Girard, Martin Dubreuil, Fanny Mallette

        

    Bruno Hamel je kirurg koji je uspio u životu. Živi sretno sa suprugom Sylvie i kćerkom Jasmine. Međutim, Jasmine se jednog dana ode igrati i ne vrati se, a kasnije ju pronađu mrtvu (i silovanu). Kada uhite njezinog ubojicu Bruni je na pameti samo jedno –riskirati sve i oteti 'čudovište'. To mu uspijeva i uzima ubojicu za taoca. Njegov plan je da ga muči 7 dana i zatim ubije, a onda se preda policiji. S druge strane, detektiv Hervé Mercure će pokušati uhvatiti obojicu prije nego što tjedan dana istekne.

    [TUBE]ek1ROfMBOdQ[/TUBE]

{{message}}

{{item.title}}