Les traducteursPogledaj trailer!

Film

misterij, triler (2020)

Les traducteurs

Ocjena korisnika
Odlično!
6,5
Les traducteurs

Naslov:

Prevoditelji

Godina:

2020

Žanr:

misterij, triler

Trajanje:

105 min

Režija:

Régis Roinsard

Scenarij:

Régis Roinsard
, Romain Compingt
, Daniel Presley


Glavne uloge:


Patrick Bauchau
  >  Georges Fontaine
Michel Bompoil
  >  Robert Monteil
Sara Giraudeau
  >  Rose-Marie Houeix
Sidse Babett Knudsen
  >  Helene Tuxen
Nicolas Koretzky
  >  Philippe Arthur
Manolis Mavromatakis
  >  Konstantinos Kedrinos
Vinciane Millereau
  >  Carole Bauer
Miglen Mirtchev
  >  Sergei
Eduardo Noriega
  >  Javier Casal
Lambert Wilson
  >  Eric Angstrom
Riccardo Scamarcio
  >  Dario Farelli
Olga Kurylenko
  >  Katerina Anisinova
Sergueï Nesterenko
  >  Marat
Ilya Nikitenko
  >  Ivan
Anna Maria Sturm
  >  Ingrid Korbel
Frédéric Chau
  >  Chen Yao
Maria Leite
  >  Telma Alves
Alex Lawther
  >  Alex Goodman

Opis:


Devet prevoditelja, angažiranih za prijevod željno iščekivane posljednje knjige bestseler trilogije, smješteno je u luksuzni bunker. Kad se na internetu pojavi prvih deset stranica strogo povjerljivog rukopisa, posao iz snova postaje noćna mora.

Obradio/la:

Snaxi
  • Slično za pogledati
  • Komentari (5)
  • Bienvenue chez les Rozes

    Bienvenue chez les Rozes (2003)

    komedija

    Komedija. Dvojica opasnih zatvorenika/uznika pobjegnu tijekom prijevoza iz zatvora u zatvor. Policija sužava područje pretrage i već im je za petama, a oni nađu utočište u prekrasnoj kući gdje živi...
  • #jesuislà

    #jesuislà (2019)

    komedija

    Stéphane je eminentni chef u Francuskoj koji živi mirnim životom bez značajnih problema. Preuzeo je restoran svog oca, ima dva odrasla sina, bivšu suprugu. Život mu se okrene naopako kad se...
  • Pinocchio

    Pinocchio (2019)

    drama, fantazija

    Novo live-action viđenje klasične bajke čiji je autor Carlo Collodi, o drvenom lutku po imenu Pinocchio koji oživi. Budžet za ovaj film, u produkciji Italije, Velike Britanije i Francuske, bio je 18...
  • La bonne épouse

    La bonne épouse (2020)

    drama, komedija

    Paulette i njen muž vode školu za kućne pomoćnice. Kada joj muž iznenada umre, Paulette otkriva da je škola na ivici bankrota. Prinuđena je da deluje...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    05.03.2022. 19:49
    Da sad pogledah da nisam pogresio, imaju i izjave prevodilaca od Den Brauna, za pomenute knjige.
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    05.03.2022. 08:46
    Meni je bio zanimljiv film. Ali neki utisci koje bih naveo, a bili su mi odlicni morali bi ici preko spoiler-a.

    Psiholoski triler sa dvostrukim narativom (wh...... i best s...... ali ipak dovoljno da se kaze specificna realizacija) i nekoliko preokreta (konacna ideja kod jednog mi je izvrsna).

    Kao sto je Vilin napomenuo za prevodioce ( tj. glumce,osim sto bih dodao da jedna glumica nije poreklom iz date drzave vec iz drzave gde je taj jezik sluzbeni, mada nebitno, ali hajde napisah), a i psiholoski ce ih isprofilisati, i tu je svaki od njih specifican ( meni posebno Katerina i Helene) i tu su prikazali dve stvari iz pshihologije.

    E sada, reci ce neko, isto bih i ja na prvu rekao , ima propusta, a onda kad sam malo porazmislio mislim da nisu klasicni propusti vec realizacija koja nije dobro odradjena, tj. nije kreativna, zasto?, mislim da scenaristi nisu hteli da eksperimentisu zbog... moze da se diskutuje ali meni pada na pamet nekoliko razloga. Meni je zasmetalo, ali ne toliko.

    Den Braun je uradio (bar sto znam i sto je osvanulo u stampanim medijima tada)  nesto slicno sa Infernom i Poreklom, istovremeno prevodjenje, zbog ... pa ima prica. Uslovi prevodjenja su bili dovoljno neobicni da je posluzilo kao inspiracija za dati film. Nije jedini pravio tako neke neobicne poteze , skoro je Brendon Sanderson napravio jedan iskorak, o kome se  trenutno diskutuje.

    Ukratko meni je dobar film, ima i nekih novijih slicnih filmova prvenstveno sa dvostrukom naracijom jedan cete sigurno prepoznati, i o piscima/ izdavacima ( posto obozavam da citam tu sam pristrasniji sto se datog tice), ukusi su razliciti,  ali mislim da ga treba pogledati.

    AlexDeLarge2022-03-05 19:45:21
  • Vilin
    eXtreme member
    19.11.2020. 11:41
    Odličan triler ili kako već ga definisati. Veoma interesantan zaplet i rasplet. Ja sam uživao u filmu. Zanimljivo je to što su za uloge prevodioca na 9 jezika, angažovani glumci baš iz tih zemalja, osim prevodioca na kineski, Frédéric Chau, koji je Vijetnamac.

{{message}}

{{item.title}}