Liberty: Mother of ExilesPogledaj trailer!

Film

dokumentarni (2019)

Liberty: Mother of Exiles

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,4
Liberty: Mother of Exiles

Naslov:

Sloboda: Majka prognanih

Godina:

2019

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

90 min

Režija:

Fenton Bailey
, Randy Barbato


Glavne uloge:


Diane von Fürstenberg
  >  Herself
Stephen Miller
  >  Himself (archive footage)

Opis:


Film istražuje prošlost i sadašnjost legendarnog Kipa slobode. Slijedimo Diane von Furstenberg u njezinoj potrazi da otkrije kako je san kipara Augustea Bartholdija postao stvarnost i što kip znači ljudima širom svijeta.
Film dobitnika nagrade „Emmy“ Fentona Baileyja i Randyja Barbata istražuje iznenađujuću prošlost i kulturološki relevantnu sadašnjost legendarnog Kipa slobode. Dokumentarac prati legendarnu modnu dizajnericu Diane von Furstenberg, „kumu“ kipa, u njezinoj potrazi da otkrije kako je san kipara Augustea Bartholdija postao stvarnost i što kip znači ljudima širom svijeta. „Sloboda: Majka prognanih“ baca novo svjetlo na jedan od najvećih američkih simbola slobode i istražuje njegovu iznenađujuću povijest, izazove s kojima se suočavao tijekom godina i utjecaj na generacije. Poput većine Amerikanaca, Gospa Sloboda ima imigrantsku priču, a tijekom filma Diane von Furstenberg, i sama imigrantica, shvaća koliko je njezina pozadina blisko povezana s kipom.

Obradio/la:

Kneginja
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Dick

    Dick (1999)

    komedija

    Znate li tko je spriječio nuklearni rat između SAD-a i SSSR-a? Dvije tinejdžerice zaposlene kao šetačice predsjednikova psa, u povijesti poznatije kao "Duboko grlo" afere Watergate. Istina ili laž?...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}