Miehen työ

Film

drama (2007)

Miehen työ

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,6
Miehen työ

Godina:

2007

Žanr:

drama

Trajanje:

104 min

Režija:

Aleksi Salmenperä

Scenarij:

Aleksi Salmenperä


Glavne uloge:


Kaarina Hazard
  >  Asiakas
Kaarina Hazard
  >  lääkäri #1
Maria Heiskanen
  >  Katja Hakala
Arttu Kapulainen
  >  Nuori taksikuski
Leea Klemola
  >  Katrin assistentti
Tommi Korpela
  >  Juha Hakala
Jukka Kärkkäinen
  >  Mikael
Sue Lemström
  >  Leena (as Sue Lemmström)
Pirjo Lonka
  >  Anna
Minttu Mustakallio
  >  Polttarisankari
Jani Volanen
  >  Olli
Stan Saanila
  >  Jamppa
Joanna Haartti
  >  Nuori nainen #2
Konsta Pylkkönen
  >  Akseli Hakala
Helmi Kaartinen
  >  Ida
Lari Maliranta
  >  Okko
Vilma Juutilainen
  >  Oona Hakala
Maiju Nissinen
  >  Jonsku
Noora Dadu
  >  Nuori nainen #1

Opis:


Tridesetosmogodišnji Juha ima troje male djece i depresivnu ženu. Jednog dana dobije otkaz i da bi prehranio ženu i djecu, počne se baviti prostitucijom. Posramljen, jer misli da muškarac mora biti jak i uzdržavati svoju obitelj, uplete se u mrežu laži ali mu novac kojeg lako zaradi pomaže da se nosi sa lošom stranom svog novog posla.

Obradio/la:

kvrle
  • Slično za pogledati
  • Komentari (4)
  • Levottomat

    Levottomat (2000)

    drama, ljubavni

    For Ari, nothing feels like anything. He doesn't do relationships, doesn't do attachments. There's only sex. That is until he meets Tiina. Together with Tiina and her closest circle of friends, this...
  • Valkoinen kaupunki

    Valkoinen kaupunki (2006)

    drama, ljubavni

    Abandoned by his wife,the taxi driver (Janne Virtanen)VeliMatti, a man who has lost his family is convicted of murder, an act of violence which, hopelessly drunk at the time, he can not remember...
  • White Wall

    White Wall (2020)

    drama, misterij, znanstvena fantastika

    Tajanstveni beli zid od nepoznatog materijala nalazi se duboko pod zemljom na mestu rudarstva najvećeg svetskog skladišta nuklearnog otpada.
  • Postia pappi Jaakobille

    Postia pappi Jaakobille (2009)

    drama

    With few options, newly pardoned convict Leila agrees to work as an assistant to a blind pastor. Father Jacob spends his days answering the letters of the needy, which Leila finds pointless. But when...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    21.06.2022. 09:49
    Juha, tip sa depresivnom suprugom predanoj apatiji i tabletama, sa dvoje dece, već dva meseca od kako je izgubio posao, ipak ustaje svakoga jutra u 5 ujutro i odlazi van kuće, praveći se da ide na posao dok ga zapravo na sve načine traži, prećutkujući otkaz, zabrinut za zdravlje svoje supruge, ujedno i posramljen da bi priznao svoj neuspeh. 

    U tom svom gluvarenju, Juha se i bavi mahom popravkama i renoviranjem stanova, te sasvim slučajno kod jedne od svojih mušterija dobija priliku da se za solidnu svotu novca prosto skine go da bi očešljao usamljenu, hirovitu ženu. On to i čini, čime započinje nezaustavljivi niz sličnih poslova, ozbiljno ulazeći u prostituciju. Tu film poprima naizgled vedre, blesave tonove usled raznorazne klijentele dama sa svojim ovakvim i onakvim prohtevima. Slatko sam se nasmejao više puta, dok je i autor vodio film uvek po tananim granicama humora zajedno sa teškim scenama. Konačno, Juhu kao žigola ne unajmljuju tek nekakve bake, usamljene i brakom ponižene žene, blesava je scena sa devojkom sa Daunovim sindromom (za koju je od strane njenih roditelja Juha plaćen da se kupa sa milicom u kadi...no ova ga pri tome udara ogromnom četkom po potiljku, podsetila me je na crtać sa Duškom Dugouškom koji izigrava usvojenu bebu gorilama te oca-gorilu nonstop razigrano udara motkom po glavi  LOL ), pa podjednako blesave scene sa izrazito punačkom devojkom koja nije zadovoljna uslugom (a ovaj se preznojio siroma) te ne želi da mu plati LOL  a sve to praćeno u stopu i sa tužnim, realističnim sudbinama unesrećenih ili prosto nesigurnih žena.

    Juhina porodica, zbog koje je ovaj i ušao u tu čitavu rabotu, počinje da ispašta zbog njegovog odsustvovanja, te se postavlja pitanje može li Juha uopšte da zadrži svoju suprugu i decu? Da li je preduboko potonuo u svoju novu profesiju?

    Film je istovremeno zabavan, ozbiljan, sjajno odglumljen, suptilan, nigde ne prelazi granicu ukusa, svakako ne ulazi u bilo kakav vid vulgarnosti uprkos svojoj temi i samom humoru koji je često prisutan u inače ozbiljnoj temi, što mu i daje posebno dobar šmek.

  • Kneginja
    The Legend Of
    27.12.2013. 19:25



    Hvala kvrle ruza







  • kvrle
    Moderator
    26.12.2013. 19:50


             TITL

{{message}}

{{item.title}}