Murder by DeathPogledaj trailer!

Film

kriminalistički, misterij, komedija, triler (1976)

Murder by Death

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,365%
Murder by Death

Godina:

1976

Žanr:

kriminalistički, misterij, komedija, triler

Trajanje:

95 min

Režija:

Robert Moore

Scenarij:

Neil Simon


Glavne uloge:


Alec Guinness
  >  Bensonmum
David Niven
  >  Dick Charleston
James Cromwell
  >  Marcel
Peter Falk
  >  Sam Diamond
Peter Sellers
  >  Sidney Wang
Maggie Smith
  >  Dora Charleston
Truman Capote
  >  Lionel Twain
Elsa Lanchester
  >  Jessica Marbles
Eileen Brennan
  >  Tess Skeffington
James Coco
  >  Milo Perrier
Richard Narita
  >  Willie Wang
Nancy Walker
  >  Maid
Estelle Winwood
  >  Nurse
Fay Wray
  >  Screaming Door Bell
Myron
  >  Myron the Dog

Opis:


Ova duhovita posveta detektivskim filmovima počinje kad ekscentrični milijunaš pozove nekoliko glasovitih privatnih detektiva na večeru. Naravno, ubrzo krene serija ubojstava, a također i šaljiva utrka tko će prvi riješiti zagonetku.
Ekscentrični milijunaš Lionel Twain poslao je poziv na „večeru i umorstvo“ nekolicini najslavnijih privatnih detektiva na svijetu: Belgijcu Milu Perrieru, privatnom istražitelju Samu Diamondu iz SAD-a, slavnoj engleskoj detektivki Jessici Marbles, tajanstvenom Sidneyju Wangu te otmjenima Dicku i Dori Charleston. U pratnji kućnog osoblja sastavljenog od slijepog batlera Bensonmuma i nijeme kuharice Yette, Twain objavi da će netko u sobi točno u ponoć biti izboden dvanaest puta, a zatim izazove okupljene kriminologe da riješe slučaj – za nagradu od milijun dolara i titulu najboljeg detektiva. Uz zaključana vrata i zakračunate prozore kako nitko ne bi mogao otići, sobe se pojavljuju i nestaju, kao i zagonetno truplo. Utrkujući se s vremenom, svaki detektiv koristi vlastite deduktivne vještine kako bi nadmudrio đavolski lukavog domaćina prije nego što sat otkuca dvanaest.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (10)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • kjovo
    eXtreme member
    31.12.2022. 16:19
    Aaa John Candy ,jeste bio faca, Planes,trains Automobiles (inace meni njegov omiljen film)i legendarna scena kad se on i Steve Martin bude zajedno.
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    31.12.2022. 15:41
    Pogledaj Clue, on je zanimljiv ali na drugu foru whodonit i baziran na igri Cluedo.

    U jednoj sceni kad pricam o igri Cluedo setim se cist whodonit sa neobicnim krajem The Last of Sheila, ko voli stvarno ne treba da propusti.

    Znam da si citao sve iz Biblioteke Kentaur, ali nisam hteo da se vracam na temu knjiga o onome sto si pisao, film je copy/paste radnja knjige, osim samog kraja.

    Zanimljiv mi je tada bio i Once Upon a Crime... John Candy ( mada sve njegove komedije volim, jednostavno je lik bio `faca` u svetu komedije) i Jim Belushi, kao i lik koji tumaci George Hamilton,ma `sasavi` parovi skroz, a i radnja je onako blesava.

    Eto neke preporuke, nadam se da ce ti se svideti. Prijatan vikend. Srdačan pozdrav!
  • kjovo
    eXtreme member
    31.12.2022. 15:11
    Ma film je odlican, slatko sam se smejao ,Sellers naravno genijalan kao uvek.Gde da nisam citao Hotel kod poginulog alpiniste nema knjige iz edicije Kentaur koju nisam citao ,ali film nisam gledao priznajem pa cu i njega da ubacim. Braca Strugacki podcenjeni a po meni spadaju u vrh SF. Sad pogledah i Clue sam nekako propustio ,morace i to da se gleda. Hvala ljudi moji na preporukama

{{message}}

{{item.title}}