ParadaPogledaj trailer!

Film

drama, komedija (2011)

Parada

Ocjena korisnika
Odlično!
7,3
Parada

Naslov:

Parada

Godina:

2011

Žanr:

drama, komedija

Trajanje:

115 min

Režija:

Srdjan Dragojevic

Scenarij:

Srdjan Dragojevic


Glavne uloge:


Dejan Acimovic
  >  Halil
Mladen Andrejevic
  >  Djordje
Nikola Kojo
  >  Limun
Anita Mancic
  >  Tamara
Toni Mihajlovski
  >  Azem
Radoslav 'Rale' Milenkovic
  >  Kecman (as Radoslav Milenkovic)
Goran Navojec
  >  Roko
Marko Nikolic
  >  Bogdan
Branimir Popovic
  >  Zvonce
Hristina Popovic
  >  Biserka
Mira Stupica
  >  Baka Olga
Goran Jevtic
  >  Mirko
Natasa Markovic
  >  Lenka
Milos Samolov
  >  Radmilo
Relja Popovic
  >  Vuk

Opis:


PARADA je film koji na tragi-komičan način priča priču o konstantnoj bitci između dva svijeta u današnjem društvu, podijeljenom između tradicionalističke, homofobne većine i liberalne manjine. Priča prati dvoje potpuno različitih ljudi, mafijaša, ratnog heroja i vlasnika privatne kompanije i gay aktivista. Što se može dogoditi ako su dva čovjeka iz potpuno različitih socijalnih miljea i s različitim svjetonazorima, pritom jedan straight i macho, a drugi gay, prinuđeni surađivati i ovisiti jedan o drugome? Ima li nade za takav odnos? Mogu li se ta dva čovjeka razumjeti, prevladati animozitet koji osjećaju jedan prema drugom pa čak i postati prijatelji?
 • Slično za pogledati
 • Komentari (22)
 • Munje!

  Munje! (2001)

  komedija

  Beograd devedesetih, samo jedna noć u nizu mnogih sličnih. Dva drugara, Pop i Mare, povjerili su svoju demo-audio-kasetu svom nekadašnjem školskom drugu Gojku. Gojko je postao bitan, ima...
 • Rane

  Rane (1998)

  drama, kriminalistički, komedija, ratni

  Film posvećen generacijama rođenim nakon Tita prati sudbinu dvojice dječaka, Pinkija i Švabe, koji odrastaju u Novom Beogradu, u razdoblju od 1991. do 1996. Djetinjstvo glavnih junaka narušeno je...
 • Atomski zdesna

  Atomski zdesna (2014)

  drama

  Osamnaest izuzetnih glumaca iz cijele regije okupljeno je u tragikomediji o razornim posljedicama domaćeg divljeg kapitalizma na živote običnih ljudi. Film koji će vas nasmijati ako vam je nakon dva...
 • Nebesa

  Nebesa (2021)

  drama, komedija, fantazija

  Radnja prati isprepletene sudbine šest glavnih likova u tri različita vremenska perioda. U pitanju je neobična i provokativna komedija o izazovima hrišćanstva u 21. veku i o tome kako prava...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Danilo-Naissus
  Junior moderator
  13.09.2019. 23:58
  U ono vreme mi se malo sviđao, a danas još manje... Nikola Kojo i već viđeni fazoni... Stereotipni navijači, sterotipni pederi,... Kvazikomedija.

  Uostalom... režija Srđan Dragojević.... sve je rečeno... pljuckanje i pljuvanje... iskrivljena realnost da bi se snimila komendija... Ovo je Balkan.
  A bratstvo se od tada koristi u komercijalne svrhe. Za ljubitelje Dragojevića super film, baš.

  Lično apsolutno nemam ništa protiv LGBT populacije, svako neka voli koga god hoće... ali ne treba to toliko naglašavati. Živela ljubav ali bez nametanja stavova.

  Statistika zvanično kaže da ima 4% muškaraca i 1% žena koji su homoseksualci.

  Ima i puno onih koji su porodični ili solo ljudi a biseksualci. I uživaju u svom životu. Bez mahanja zastavama duginih boja. A država treba da reši zakonski sve što je u njenoj moći i za ovu društvenu manjinu. A državu baš zabole uvo koliko vidim.

  Dajte ljudima dobre plate i penzije, dobro zdravstvo, krov nad glavom, mogućnost da podižu i odgajaju svoju decu, jednom rečju život dostojan čoveka. Ovo je trenutno zadnja tema po aktuelnosti u Srbiji. Nema više Parade već Nedelje parade. Može i godina parade, ali da ide naizmenično. Strejt godina pa paradna godina. Da smo svi ravnopravni.

  Po svetu baš nekog briga kakva je nekome sexualna orijentacija. Bitno je kakav je čovek... pošten, vredan, radan, moralan,... bitno kakav je radnik... ovo su finese koje nikog ne trebaju da zanimaju ko šta radi u svojoj spavaćoj sobi.Danilo-Naissus2019-09-14 00:22:47
 • Boozywoozy
  The Legend Of
  13.09.2019. 21:41
  A sad malo Rocka.... Meni je film dobar,gledao sam ga dva puta. Ubjedljivo najjace su scene okupljanja jarana iz bivsih ex-yu drzava..
 • snajp
  Junior translator
  27.03.2012. 22:12

  Odgledah i ja "pederbal", ovaj paradu. :) - nemoj neko da se uvredi, taj deo populacije me inače ne zanima, nego je akcenat u filmu dat na tome, a nije trebalo tako da bude (po meni). Taj "gej" deo filma je prenaglašen, usiljen, isto kao i zadnji "govor" u filmu koji je po meni totalno bezveze ubačen, pa je i to deo "prenaglašenosti" gej poruke filma, ili šta je već "pisac hteo time da kaže". Nisam ranije uopšte čitao o filmu, niti sam znao šta je radnja filma, pa me je sadržaj bukvalno iznenadio. Realno, najbolje je svoju ulogu odigrao Nikola Kojo koji je definitivno "preneo" na svojim leđima skoro ceo film, a svideli su mi se i "susreti" sa bivšim republikama (tj. glumci koji su glumili obezbeđenje), odlazak kolima u Bosnu, Hrvatsku, itd..., kao i uloga supruga Nikole Koje koja je odlično odigrala u završnim scenama filma. Sve u svemu, utisci su polovični.