Pee Mak PhrakanongPogledaj trailer!

Film

komedija, ljubavni, horor (2013)

Pee Mak Phrakanong

Ocjena korisnika
-
7,3
Pee Mak Phrakanong

Godina:

2013

Žanr:

komedija, ljubavni, horor

Trajanje:

115 min

Režija:

Banjong Pisanthanakun

Scenarij:

Banjong Pisanthanakun
, Chantavit Dhanasevi
, Nontra Kumwong


Glavne uloge:


Pongsatorn Jongwilak
  >  Puak
Mario Maurer
  >  Mak
Kantapat Permpoonpatcharasuk
  >  Aey
Nattapong Chartpong
  >  Ter
Wiwat Kongrasri
  >  Shin
Davika Hoorne
  >  Nak
Sean Jindachot
  >  Ping

Opis:


Mak je služio vojsku tokom početaka Rattanakosin dinastije. U ratu se sprijateljio sa Terom, Puakom, Shinom i Aeyom, čije je živote spasio. Sada, kada je rat završen, Mak poziva prijatelje u svoj dom u gradu Phra Khanong i upoznaje ih sa svojom prelepom ženom Nak i tek rođenom bebom Dang. Po gradu počinje da se priča da je Nak umrla na porođaju, a kada u reci bude nađeno tela onoga ko najviše širi te glasine, četvroro prijatelja osećaju da je vreme da kažu Maku, da možda njegova žene i dete nisu zaista živi...

Obradio/la:

IgaBiva
  • Slično za pogledati
  • Komentari (4)
  • February

    February (2003)

    drama, ljubavni

    Kaewta knows her final day is fast approaching. She decides to fly to New York City to forget her painful past and spend her last four months there. Fate plays games with her again when she has an...
  • Sibha kham doan sib ed

    Sibha kham doan sib ed (2002)

    drama, komedija

    Khan, a Nong Khai native now attending university in Bangkok comes home for the annual Naga fireballs festival...
  • Nang nak

    Nang nak (1999)

    ljubavni, horor, ratni

    Based on a Thai legend. Mak leaves for Bangkok and is seriously wounded in the Chiang Toong War. When Mak returns, his wife and baby continue to live together till a revelation leads to an unexpected...
  • Khaw hai rak jong jaroen

    Khaw hai rak jong jaroen (2007)

    drama, ljubavni

    Thaen is hit by a car and loses his memories. He starts to live with the woman who hit him as she feels a bit responsible for hurting him other than the fact that she is afraid of getting into any...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    12.09.2022. 11:14
    Trazeci jedan kineski film i prevod za Suriyothai (2001) setih se datog, on me podseti da sam nesto slicno gledao davno a to je Nang nak (1999).

     Meni se on jako svideo, zanimljiv, zabavan i nasmejala me je `sasava druzina`.

     Inspirisan je pricom iz kulture Tai naroda koja se cesto veze za period iz devetnaestog veka i Rattanakosin kraljevstva ( ili vise poznatijeg kao kraljevina Sijam).

    Opis je dobar, sve je receno kako treba, zanrovi pogodjeni. Iz opisa vidite koji je period, a znimljivo sta se pominje u filmu, predmeti, neke zanimljiva mesta ( jedno mi je vrh).

     Jedino sta mi je smetalo u filmu je na dosta mesta nepotrebna vika, iritira,
    mogli su to bolje da urade ili bar da umanje intenzitet ( ili da su koristili gestikulaciju sa verbalnom komunikacijom), sto su i pokazali u nekim scenama facijalnim ekspresijama koje su komicne , a postignu isti efekat.

    Sve u svemu, preporuka.
    AlexDeLarge2022-09-12 14:15:50
  • JoxerTM
    eXtreme member
    17.04.2020. 12:24
    Sam Raimi nije snimio ovaj film. Ali djelomično ko da jest!
    Radi se o miksu komedije i horora, kulturološki različitim od holivuda, da ne kažem suprotnim, pa ćete pronaći situacije kakve se mogu naći samo u crtanim filmovima. I naravno, smijati se.

    Petorica bivših vojnika dolaze u selo gdje je jednome dom, tamo ga čeka žena, ali vrlo brzo zaključe da tu nisu čista posla. Je li ona duh? Ili je neko od njih duh. Ili možda nije niko?

    Otkrijte sami.
    Ja samo znam da se dugo nisam ovoliko smijao filmu koji za sebe tvrdi da je komedija. Barem ne u zadnje vrijeme - obično piše komedija, a ispadne da od humora nema ni h. Pee Mak nije komedija koja će razočarati.
    Nije u pitanju nezaobilazno štivo, ima trenutaka koji baš i nisu naj (na primjer namjerno bjesomučno vrištanje prije kraja kao kritika hororskim klišejima moglo je biti bolje izvedeno), ali ako se udostojite pogledati, i to još ako niste sami, neće vam biti žao.


    Dodatno:
    Titlovi su pristojni, mogli su biti zeru bolji, doduše priznajem da cijepim na detaljima ali samo zato jer je film jako dobar.
    Evo jedan primjer ili ajmoreć savjet, u notepadu prije gledanja liniju "imao sam proliv", promijenite u "imam proliv". Naime scena se kasnije ponovi, pa da ne odudara.
    JoxerTM2020-04-17 12:32:29
  • Kneginja
    The Legend Of
    03.09.2013. 00:15

    Kampfar hvala za prevod cha Wink



    Titl mozete preuzeti OVDJE



{{message}}

{{item.title}}