PleasantvillePogledaj trailer!

Film

drama, komedija, fantazija (1998)

Pleasantville

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,584%
Pleasantville

Godina:

1998

Žanr:

drama, komedija, fantazija

Trajanje:

124 min

Režija:

Gary Ross

Scenarij:

Gary Ross


Glavne uloge:


Joan Allen
  >  Betty Parker
William H. Macy
  >  George Parker
J.T. Walsh
  >  Big Bob
Reese Witherspoon
  >  Jennifer
Jeff Daniels
  >  Bill Johnson
Tobey Maguire
  >  David
Giuseppe Andrews
  >  Howard
Marissa Ribisi
  >  Kimmy
Marley Shelton
  >  Margaret Henderson
Denise Dowse
  >  Health Teacher
Jane Kaczmarek
  >  David's Mom
Don Knotts
  >  TV Repairman
Jenny Lewis
  >  Christin
McNally Sagal
  >  Science Teacher
Paul Morgan Stetler
  >  College Counselor

Opis:


Pleasantville je svijet pedesetih, mjesto u kojem otac zna što je najbolje, a majčina je zadaća briga za domaćinstvo. U ovom hvaljenom filmu redatelja Garyja Rossa, u ulogama brata i sestre koji iz sadašnjosti otputuju u svijet nekad popularne TV-serije, nastupaju Tobey Maguire i Reese Witherspoon.

Devedesete. David (Tobey Maguire) i Jennifer (Reese Witherspoon) dane provode uglavnom bez često odsutne majke. Davidova omiljena zabava je gledanje najdraže serije- "Pleasantvillea". Kada se pokvari televizor, dolazi neobični serviser koji, nakon izvršenog posla, ostavi iza sebe "poseban" daljinski upravljač. U borbi za daljinskim, David i Jennifer iznenađeno shvate kako više nisu kod kuće, već u crno-bijelom svijetu TV-serije. David je oduševljen, no Jennifer ne dijeli taj osjećaj s njim. Brat i sestra uskoro upoznaju stanovnike izmišljenog grada u kojem nikada ne pada kiša i nikada nije hladno te, neminovno, otpočnu promjene koje će utjecati na Pleasantville zauvijek...Gary Ross poznatiji je kao producent i scenarist, no "Pleasantville" je pokazao kako se ovaj talentirani filmaš izvrsno snašao i u ulozi redatelja - što je vidno i u njegovom posljednjem filmu, "Utrka života". "Pleasantville" je film brojnih kvaliteta: pored originalne priče i natprosječne glume, izvrstan je i snimateljski rad koji je uvelike utjecao na konačan umjetnički dojam. Naime, dio filma sniman je u crno-bijeloj tehnici, dio u boji, što je iziskivalo do tada neviđene digitalne specijalne efekte. Rossu je u potpunosti uspjelo stvoriti svijet iz prošlosti, pri čemu je njegov komentar, iako uglavnom benevolentan, bio i u dobroj mjeri kritičan. Zvijezda filma je šarmantni Tobey Maguire, no ne treba zaboraviti niti ostatak zaista odlične glumačke ekipe; Joan Allen, Jeff Daniels, William H. Macy te J.T. Walsh.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Best Laid Plans

    Best Laid Plans (1999)

    drama, kriminalistički, triler

    Zaljubljeni par u nevolji, naizgled jednostavan plan i negativac loš do srži - pred vama je triler Mikea Barkera! Prateći iskonsku formulu film noira, Barker je snimio fascinantan film koji pripada u...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Boozywoozy
    The Legend Of
    17.06.2019. 11:32
    Super film.

{{message}}

{{item.title}}