RatatouillePogledaj trailer!

Film

animirani, obiteljski, komedija, fantazija (2007)

Ratatouille

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
8,096%
Ratatouille

Naslov:

Ratatouille

Godina:

2007

Žanr:

animirani, obiteljski, komedija, fantazija

Trajanje:

111 min

Režija:

Brad Bird
, Jan Pinkava

Scenarij:

Brad Bird
, Jim Capobianco
, Jan Pinkava


Glavne uloge:


Janeane Garofalo
  >  Colette
Ian Holm
  >  Skinner
Peter O'Toole
  >  Anton Ego
Brian Dennehy
  >  Django
John Ratzenberger
  >  Mustafa
James Remar
  >  Larousse
Will Arnett
  >  Horst
Brad Garrett
  >  Gusteau
Tony Fucile
  >  Health Inspector
Tony Fucile
  >  Pompidou
Teddy Newton
  >  Lawyer (Talon Labarthe) (voice)
Patton Oswalt
  >  Remy
Lou Romano
  >  Linguini
Peter Sohn
  >  Emile
Jake Steinfeld
  >  Git (Lab Rat)
Julius Callahan
  >  Francois
Julius Callahan
  >  Lalo

Opis:


Ovom štakoru mjesto je u kuhinji! Štakor Remy sanja o tome da postane veliki šef kuhinje, bez obzira na želje svoje obitelji i očigledan problem – u ovoj profesiji baš i ne cijene njegovu vrstu. No Remy je uporan. Igrom slučaja nađe se u kanalizaciji ispod restorana svog velikog kulinarskog heroja Augusta Gusteaua te, usprkos tome što je neželjeni posjetitelj, Remyjeva strast za pripremanjem hrane okreće kulinarski svijet Pariza naglavačke. No itekako je svjestan svoje društvene pozicije i mora prihvatiti činjenicu da njegova vrsta i gurmanski užici ne idu jedno uz drugo. Ali, može li samo tako odbaciti snove?

Filmski kritičari i javnost jednoglasno su proglasili Disneyev, točnije Pixarov “Ratatouille” vrhuncem produkcije i remek-djelom animiranog žanra posljednjih desetak godina, dok su neki otišli toliko daleko i stavili ga na listu najboljih animacija u povijesti. Scenarij i režija pripadaju Bradu Birdu, koji nam je već donio animaciju u kojoj smo svi toliko uživali – “Izbavitelji” (The Incredibles). Univerzalna priča o tome kako treba ostati vjeran svojim snovima te ako je potrebno usprotiviti se socijalnim normama, nikada ne zastarijeva. Smiješan, dirljiv, poučan i vizualno tj. tehnički savršeno dotjeran, ovaj crtić doista ima sve. Već proglašen kultnim ostvarenjem, „Ratatouille“ je sinkroniziran na hrvatski za najmlađe gledatelje, a glasove su posudili Pjer Meničanin, Filip Šovagović, Sven Šestak, Marko Makovčić i drugi.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • CSInvestigator
    Translator
    08.08.2011. 21:12


    Ratatouille (2007)






    Žanr: Animirani, Komedija, Porodični

    Režija: Brad Bird, Jan Pinkava

    Jezik: Engleski, Francuski

    Glasovi: Patton Oswalt, Ian Holm, Lou Romano, Brian Dennehy, Peter O'Toole

    Trajanje: 111 min


    Ovaj film je rađen u koprodukciji kuća Dizni i Piksar, koje su već sarađivale na projektu "A Bug's Life" iz 1998. godine, dok je Piksar od tada samostalno radio na pet filmova; među njima su "Priča o igračkama 2" ("Toy Story 2"), "U potrazi za Nemom" ("Finding Nemo") i prošlogodišnji hit - "Automobili" ("Cars").

    Pacov po imenu Remi sanja da postane veliki francuski kuvar uprkos željama svoje porodice i očiglednog problema da je on jednostavno pogrešna živuljka za taj posao. Međutim, uskoro će sudbina umešati svoje prste i Remi će se naći u pariskoj kanalizaciji tačno ispod restorana kojeg je proslavio njegov kulinarski heroj August Gusto. I pored očigledne činjenice da bi retko koja kuhinja na svetu poželela njegovo prisustvo, Remijeva strast prema kuvanju brzo će pokrenuti seriju neobično smešnih događaja koji će potresti iz korena francuski kulinarski svet.


    Preuzeto sa: http://film.krstarica.com





    [TUBE]c3sBBRxDAqk[/TUBE]


    TITLOVI

    CSInvestigator2011-08-08 21:13:48

{{message}}

{{item.title}}