[Rec]²Pogledaj trailer!

Film

horor (2009)

[Rec]²

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,671%
[Rec]²

Naslov:

Rec 2

Godina:

2009

Žanr:

horor

Trajanje:

85 min

Režija:

Jaume Balagueró
, Paco Plaza

Scenarij:

Jaume Balagueró
, Paco Plaza
, Manu Díez


Glavne uloge:


Martha Carbonell
  >  Sra. Izquierdo
Ariel Casas
  >  Larra
Pep Molina
  >  Padre Jennifer
Pablo Rosso
  >  Rosso
Ferran Terraza
  >  Manu
Óscar Zafra
  >  Jefe
Juli Fàbregas
  >  Bombero
Alejandro Casaseca
  >  Martos
Pau Poch
  >  Tito
Jorge-Yamam Serrano
  >  Policía Joven
Andrea Ros
  >  Mire
Àlex Batllori
  >  Ori
Claudia Silva
  >  Jennifer
Jonathan D. Mellor
  >  Dr. Owen
Rafa Parra
  >  Rosso (voice)

Opis:


Nastavak "Reca" iz 2007. godine. Grupa specijalaca predvođena liječnikom ulazi u zgradu u središtu Barcelone zaraženu opakim virusom koji se prenosi krvlju i slinom. Na vrhu zgrade pronalaze priručni laboratorij, a potom grupa upada u jedan od stanova u kojem ih napadne biće koje nije ljudsko, a nije ni zvijer...

Nakon velikog uspjeha "Reca" iz 2007. godine, već 2009. snima se nastavak, "Rec 2" u režiji istog tandema: Jauma Balagueróa i Paca Plaze. Snimljen je istim stilom kao i prethodni film, kroz kameru iz ruke koju nose protagonisti opisani su nam događaji iz zlokobne zgrade. "Rec 2" je zahvaljujući uspjehu prethodnog filma bogatijeg budžeta, što se vidi u kadrovima napada kojih u "Recu 2" ima više nego u prethodniku. Sadržajno "Rec 2" se odmah nadovezuje na završetak "Reca" te dodatno razrađuje nastanak zaraze, a zatim i pokušaj dobivanja seruma.
Za ljubitelje horora ovo će biti prava poslastica, baš kao i "Rec" iz 2007., samo što nastavak ima više krvavih scena koje tjeraju strah u kosti.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (6)
  • [Rec]³: Génesis

    [Rec]³: Génesis (2012)

    ljubavni, horor

    “REC 3: Genesis”, odnosno “[•REC]3: Génesis” je španski horor i treći u nizu film u REC serijalu, koji je svoju špansku premijeru imao 30. marta ove godine. Dok je radnja prva dva filma bila smeštena...
  • V/H/S/2

    V/H/S/2 (2013)

    triler, horor

    Tragajući za nestalim studentom, dva privatna detektiva provaljuju u njegovu kuću i nalaze kolekciju vhs kaseta. Gledajući užasne sadržaje na svakoj kaseti, shvataju da bi moglo biti mračnih motiva...
  • Natural Disasters

    Natural Disasters (2020)

    drama, komedija

    Three friends in their mid-20s struggle to navigate their professional and personal lives, colliding head on with the messy, hilarious and dreadful growing pangs of adulthood.
  • V/H/S Viral

    V/H/S Viral (2014)

    triler, horor

    A Los Angeles police chase sends a fame-obsessed man on a wild ride to save his girlfriend from a cybernetic terror.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Kampfar
    Senior translator
    19.06.2010. 03:16
    Kao neko ko je odrastao na hororima, kao sto se i primecuje kroz moje zalaganje, cenim ,Rec' koliko i efikasnost inekcije u drvenu nogu, jer ovo je izgleda postalo moderno da se koristi (kako ja to zovem) ,psihoticna kamera' da bi se nesto snimilo, skroz mi deluje neuverljivo prikazano i u recu 1 i u 2, (stavise jedan sam gledao sa drustvom i samo sam ga zato i odgledao, 2 sam poceo da gledam i uzasno me je smorio neozbiljnoscu...), ako je potrebno navesti primer kako se snima ,,live'' ili POV, evo na klasicnom primeru jedne od prvih horor igrica za koje je trailer pravljen kao live film. observe.
    http://www.youtube.com/watch?v=3jpz3V2_Jn0

    Ta 'moderna' je upropastila nastavke horor serijala Feast npr. i ako neko hoce da izgradi ukus za horor filmove, moj licni savet je da ovo preskoci, ili da odgleda radi reda.

    Stao mi je mozak u ovom momentu da se setim jos nekih slicnih naslova i nacina produkcije kao sto je ,Rec' (delimicno i zbog toga sto ne zelim da se setim), ali sve u svemu, preporucio bih skroz druge filmove kao kvalitete horor zanra, dok ovo bih svrstao u ,,gledacu Rec, eventualno .. mozda''

  • luka0037
    The Legend Of
    19.06.2010. 01:22
    Druga polovina košmara

    Kako smo se nadali, dobro smo se udali

    Đorđe Bajić





    Scenario: Jaume Balagueró, Paco Plaza, Manu Díez
    Uloge: Jonathan Mellor, Manuela Velasco, Ferran Terraza, Javier Botet
    Žanr: horor
    Trajanje: 85 minuta
    Proizvodnja: Španija, 2009.

    Da odmah na početku raščistimo - veliki sam poklonik prvog [REC]-a i smatram ga najuspešnijim lažnim dokumentaracem među hororima, daleko bolje osmišljenim i veštije snimljenim od izvikanih naslova ko što su Projekat: Veštica iz Blera i Paranormalna aktivnost. Imajući to u vidu, najava nastavka me je istovremeno odbradovala i onespokojila. Koliko god da sam izgarao da vidim šta se dogodilo sa novinarkom Ángelom Vidal (koju smo na kraju prvog dela ostavili u prilično delikatnoj situaciji), plašilo me je da nastavak neće moći da se nosi sa prvim filmom. Nije lako parirati tako vraški dobrom izvorniku.

    Utešno je bilo što su se nastavka prihvatili Jaume Balagueró i Paco Plaza, scenaristi/režiseri prvog filma, kao i što je najavljen povratak glumice Manuele Velasco koja je Ángelu Vidal učinila jednom od najomiljenijih horor heroina novog milenijuma. Ali, kada su drugi delovi u pitanju – nikad se ne zna. Setite se filmova kao što su The Matrix Reloaded, Krug 2 ili Brzina 2, gnusnih abominacija koje su pljunule u lice izvorniku. Da stvar bude još pipavija, [REC] 2 spada među one nastavke koji se direktno nadovezuju na prethodni deo (kao na primer, obe Noći veštica 2). Prvi deo u tom slučaju postaje samo prva polovina, pa na nastavak pada dodatni teret održavanja kontinuiteta i kvaliteta.

    Na sreću, ispostavilo se da je [REC] 2 jedan poletan i brz film, od prvog do poslednjeg minuta ispunjen akcijom i stravom. Uz to, nastavak dopunjuje i proširuje mitos postavljen u prvom delu, tako da i u narativnom smislu (a ne samo komercijalnom) opravdava svoje postojanje. Pretpostavljam da ponuđeno „objašnjenje“ događaja iz prvog dela neće zadovoljiti sve, ali treba odati priznanje autorima što su pokušali da serijal obogate novim momentima.

    [REC] 2, naime, definitivno odvaja serijal od hrpe zombi filmova koji su preplavili tržište, dajući mu (ranije samo ovlaš nagovešten) dodatni natprirodni sloj. Akcija kreće odmah, bez uvoda koji je postojao u prvom delu, tako da ne ostaje vremena za detaljnije predstavljanje aktera. To stvara određene dramaturške poteškoće - u prve dve trećine filma ne postoji lik za koga se možemo vezati - ali in medias res pristup ne ostavlja puno vremena za mozganje o scenarističkim nedostacima. Gledalac je, zajedno sa novim likovima (doktor Owen i kvartet specijalaca), bačen vatru i nema vremena za predah.

    Posle prvog bloka, kompaktnost filma do izvesne mere krnji nedovoljno osmišljena digresija i uvođenje tri nova (ovoga puta) maloletna junaka, ali bez obzira na zamerke, [REC] 2 uspeva da bude uspešan nastavak - krvava fešta koju će poklonici žanra sa zadovoljstvom prigrliti. Balagueró i Plaza preuzimaju sve ono po čemu je prvi deo bio poznat (POV tehnika, ista lokacija, neka prepoznatljiva lica), ali obogaćuju priču sa nekoliko sočnih iznenađenja. Istina, nema tu neke preterane originalnosti i pomerenja granica žanra - [REC] 2 sadrži prilično očigledne posvete horor klasicima kao što su Stvor, Osmi putnik, Ko ubija nedužne građane, Isterivač đavola i Demoni, ali pozajmice ne smetaju filmu da održi visoku napetost sve do odjavne špice. Naprotiv.


    Uputstvo za gledanje je jednostavno: prvo reprizirajte prvi deo, i onda odmah nastavite sa drugim. Na taj način ćete dobiti trosatnu horor zabavu i priču koja se, bez obzira na otvoren kraj, čini zaokruženom i završenom. Režiser(i) već najavljenog trećeg dela (Balagueró i Plaza će ovoga puta najverovatnije samo producirati) imaće veoma težak zadatak da kompletira(ju) tilogiju.

  • taxidell
    Senior translator
    19.03.2010. 22:33
    e upravo to...i još nešto, nekako mi se čini da su više pažnje posvetili "obezbeđivanju"kamere za nastavak filma i pri tom malo odlutali od teme...ali odgledao sam ga i slažem se da je sasvim dobar

{{message}}

{{item.title}}