SaloumPogledaj trailer!

Film

akcija, triler, horor (2021)

Saloum

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
6,3100%
Saloum

Godina:

2021

Žanr:

akcija, triler, horor

Trajanje:

84 min

Režija:

Jean Luc Herbulot

Scenarij:

Roger Sallah
, Jean Luc Herbulot


Glavne uloge:


Renaud Farah
  >  Felix
Roger Sallah
  >  Awa
Bruno Henry
  >  Omar
Yann Gael
  >  Chaka
Babacar Oualy
  >  Salamane
Marielle Salmier
  >  Sephora
Mentor Ba
  >  Minuit
Ndiaga Mbow
  >  Souleymane

Opis:


"Bangui hijene" su legendarni plaćenici za koje se priča da su i čarobnjaci. Godina je 2003. a "Hijene" prevoze narko-bosa i njegovo zlato nakon državnog udara iz Gvineje Bisao u Dakar. Kada avionu za beg ponestane goriva, trojac i njihova vredna "krava-muzara za novac" završavaju u delti Sine-Salouma, u Senegalu, gde žive "mitovi i prokleti kraljevi". To je samo za početak priče koja uključuje magiju, mitraljeze, čudovišta, kontrolu uma i bezbožne saveze sa neopisivim silama...

Obradio/la:

IgaBiva
  • Slično za pogledati
  • Komentari (7)
  • Dealer

    Dealer (2014)

    kriminalistički, akcija, triler

    Dok sanja da se preseli u Australiju sa ćerkom da postane poslastičar, pariski mali diler droge prihvata samo jednokratni, veliki posao sa kokainom. Ono što počinje kao jednostavan zadatak postaje...
  • Slash/Back

    Slash/Back (2022)

    znanstvena fantastika, avantura, horor

    Kada Maika i njeni prijatelji otkriju invaziju vanzemaljaca u svom malom arktičkom zaseoku, na njima je da spasu svet. Koristeći svoje improvizirano oružje i znanje o horor filmovima, vanzemaljci...
  • Pearl

    Pearl (2022)

    drama, triler, horor

    Radnja filma dešava se za vreme Prvog svetskog rata 1918. godine i istražuje poreklo Pearl, nevaljalice iz horor filma X. Događaji se odvijaju pre onih iz prethodnog filma i istražuju kako je koliba...
  • Mandrake

    Mandrake (2022)

    horor

    A probation officer, Cathy Madden, is tasked with rehabilitating a notorious killer named 'Bloody' Mary Laidlaw back into society following a two-decade sentence.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    03.12.2022. 19:06
    Slozio bi se Ravenom da je korektan film  i sa Joxerom u sustini sta su mu prednosti i mane, skoro pa isti utisci i to sta mi se svidelo ili u suprotnom smetalo , dodao po nesto , ali nema potrebe da dupliram.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    21.11.2022. 08:51
    Trojica plaćenika poznatih po svojim podvizima svima toliko da su već ušli u legendu, zaglave u nekoj senegalskoj pripizdini.
    Osim što naiđu na čudne ljude i čudnu zajednicu, krenu se događati i neobične stvari.

    Prva polovica filma je triler i jako mi se sviđa kako je odrađen taj dio.
    Kratki flashbackovi i snomorice, sumnje i razni motivi sa konačnim obratom i osvetničkim elementom su odrađeni da ne može nego tako.

    No film se potom pretvara u horor koji nije ispao meni po guštu.
    Vjerojatno se radi o domaćim mitovima i pričama za plašenje male djece, na žalost film nije dobro iskomunicirao detalje, kad je več pokušao to napraviti.
    Pri tome mi ne smeta ideja da se sve napravi u stilu gdje su se neki ljudi nekako izvukli, ali ono što je mistično je ostalo tamo i dalje vrebati, nepobjedivo.
    To je u redu, međutim nije trebalo nervirati sa spominjanjem entiteta ili nekakvih starih kraljeva o kojima međunarodna publika ne zna ništa.

    Postoji još jedna stvar koja mi se ne sviđa, a ta je da je razrađen u detalj samo jedan plaćenik, dok ostala dvojica, ali i glavni trilerski negativac te gluha djevojka, služe skoro samo kao ukrasi. Srećom ne skroz.

    Sve skupa meni je ovo ispalo baš dobro, moglo je biti bolje.
    Ali nije red nepoznatoj kinematografiji zamjerati sitnice, posebno kad je film interesantniji, da ne kažem bolji od većine što trilerskih što hororskih mejnstrimuša. Da, da.
    Kad se u to doda njihova domaća filmska glazba i ambijenti koje uživo neću vidjeti, znate već što ću zaključiti:
    Gledati.
  • titlovi.com
    Approval team
    20.11.2022. 22:27
    Prevod je uradio obr94 ✨

{{message}}

{{item.title}}