Sandome no satsujinPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, misterij (2017)

Sandome no satsujin

Ocjena korisnika
-
6,7
Sandome no satsujin

Naslov:

Treće ubojstvo

Godina:

2017

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij

Trajanje:

124 min

Režija:

Kore-eda Hirokazu

Scenarij:

Kore-eda Hirokazu


Glavne uloge:


Masaharu Fukuyama
  >  Shigemori
Isao Hashizume
  >  Shigemori Akihisa
Mikako Ichikawa
  >  Sasabara Itsuki
Yuki Saitô
  >  Yamanaka Mitsue
Kôji Yakusho
  >  Misumi
Tôru Shinagawa
  >  Watanabe
Hajime Inoue
  >  Ono Minoru
Shinnosuke Mitsushima
  >  Kawashima Akira
Aju Makita
  >  Shigemori Yuka
Suzu Hirose
  >  Sakie
Izumi Matsuoka
  >  Hattori Akiko
Kôtarô Yoshida
  >  Settsu Daisuke

Opis:


Poznati odvjetnik Shigemori brani Misumija, optuženog za tešku oružanu pljačku i ubojstvo. Misumi je nedavno izišao iz zatvora gdje je odslužio zatvorsku kaznu za ubojstvo od prije 30 godina. Šanse da Shigemori dobije ovaj slučaj su male, s obzirom na to da je njegov klijent već priznao krivnju kako bi izbjegao smrtnu kaznu. Shigemori će u nakani da razriješi slučaj pokušati pronaći Misumijevu kćer, razgovarati s članovima obitelji ubijenoga i tražiti savjet od vlastita oca, suca u mirovini, koji je Misumija osudio na zatvor i tako ga spasio smrtne kazne. Međutim, nakon brojnih razgovora s Misumijem, Shigemori počinje sumnjati u krivnju svog klijenta...
  • Slično za pogledati
  • Komentari (8)
  • Jia nian hua

    Jia nian hua (2017)

    drama

    Mia (Vicky Chen) je mlada djevojka zaposlena kao sobarica u omanjem hotelu smještenom na obali. Čineći uslugu svojoj razuzdanoj prijateljici recepcionerki, Mia jedne večeri zaprimi za goste jednog...
  • Kiseki

    Kiseki (2011)

    drama

    In Kagoshima, the boy Koichi lives with his mother Nozomi in the house of his grandparents. Koichi misses his younger brother Ryunosuke and his father Kenji, who live in Fukuoka, and he dreams of his...
  • Hikari

    Hikari (2017)

    drama, ljubavni

    Misako je strastvena spisateljica filmskih verzija za slabovidne osobe. Na projekciji susreće starijeg fotografa koji polako gubi vid. Zajedno će naučiti vidjeti blistav svijet dotad nevidljiv...
  • Kimi no suizô o tabetai

    Kimi no suizô o tabetai (2017)

    drama, ljubavni

    A dying girl meets a nonchalant boy who found out her secret. She decided to fulfill her bucket list with none-other-than the boy who couldn't care less about the world.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • aleksayu
    eXtreme member
    15.12.2022. 22:54
    Nisam vise napisao jer sam ga davno gledao pa bih morao ponovo.
  • aleksayu
    eXtreme member
    15.12.2022. 22:52
    Izvrstan nadprosecan film sa filozofskim nabojem i sadrzinom. Odlicna gluma glavnog glumca. Ocena 8/10
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    01.04.2022. 11:24
    U nekoj priči podseti me dati film od Hirokazu Kore-eda. U suštini meni je odličan film, čak mi je i tempo odgovarao, režija i gluma isto dobri.

    Nisam čitao komentare, možda nešto ponovim. E sada dosta je sadržajan, i otvara mnoga pitanja. Ne bih dužio, ukratko.
     
    Jedna od stvari koja se provlači je pravosudni sistem u Japanu ( koji je ipak kombinacija više pravosudnih sistema,  Kore-eda je tokom snimanja konsultovao i radio sa pravim tužiteljima, advokatima pa odatle akcenat i na njihov rad, itd. ), tj. krivično pravo, krivične procedure i krivične sankcije na prvom mestu.

    Druga je porodica ( imaju i tu tri različite priče i dešavanja unutar svake).

    Zanimljivo su i dijalozi kroz zatvorsko staklo,a bilo je u nekoliko kultnih filmova, koje je ovde iskorišćeno u druge svrhe i po mom mišljenju na dobar način.

    Zanimljivi su i ti različiti pogledi, ima ih u književnosti, bili su i psihološki eksperimenti, a pre nekoliko godina, pre gledanja filma, čitah jednu knjigu rumunskog akademika baš vezano za to svako priča drugačiju priču, tj. ima različita vidjenja događaja, a svaka nova "činjenica"  može da se tumači itd.

    I ovde tranzicija od ubice 'pokajnika', preko žrtve pravosudne istrage i sistema, do 'antijunaka' i pitanja šta je pravda, neke moralne dileme, kao i druge stvari ostavljene su gledaocima da promisle o njima.
    O filozofskoj priči da li je neko trebao da se rodi, živi, da li ljudi kod kojih je prisutna pshihopatologija su vredni življenja, i sve što prati te dileme, bolji svet, manje zla,  itd. ne bih komentarisao.
    U suštini  naglasak da je istina neuhvatljiva, da često izmiče, da se ponekad fabrikuje, često izvrću činjenice i tumače na različite načine u zavisnosti od interesa, istina je negde tamo, ne veruj nikom, ili pak se desi da se preko alegorije i personifikacije  istina i ubije.
    AlexDeLarge2022-04-01 12:09:06

{{message}}

{{item.title}}