Saya-zamuraiPogledaj trailer!

Film

komedija (2010)

Saya-zamurai

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,9
Saya-zamurai

Godina:

2010

Žanr:

komedija

Trajanje:

103 min

Režija:

Hitoshi Matsumoto

Scenarij:

Hitoshi Matsumoto
, Itsuji Itao
, Mitsuru Kuramoto
, Mitsuyoshi Takasu
, Tomoji Hasegawa
, Kôji Ema


Glavne uloge:


Pistol Takehara
  >  Monk (as Kazuro Takehara)
Sea Kumada
  >  Tae
Takaaki Nomi
  >  Kanjuro Nomi

Opis:


Bajka o samuraju koji posle ženine smrti odbacuje mač, a kada ga vlasti uhapse i osude na smrt, mora da pre toga prođe kroz "zadatak od 30 dana", odnosno da iz dana u dan 30 puta pokušava da zasmeje mladog gospodara koji se ne smeje od kada je ostao bez majke.

Obradio/la:

Filaret
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Milchwald

    Milchwald (2003)

    drama

    This is the story of Sylvia, who looses her stepchildren on a shopping trip in Poland. For fear of loosing her husband's love, too, she is unable to tell him what has happened and returns home...
  • Kamisama no iu tôri

    Kamisama no iu tôri (2014)

    znanstvena fantastika, triler, horor

    Pitak, zanimljiv, zabavan, potpuno jasan, a opet lud, nakrcan inspiracijom i pun japanskog čudaštva. Premisa je jednostavna. Ovo je “game of death” film (tipa Battle Royale, kad smo već na japanskom...
  • Survive Style 5+

    Survive Style 5+ (2004)

    misterij, ljubavni, fantazija, triler

    Radnja filma prezentovana nam je kroz sada već ne tako redak šablon: pet prvobitno nepovezanih narativnih tokova koji se vremenom spajaju u jedan. Prva priča prati Amana (Tadanobu Asano), čoveka koji...
  • Mibu gishi den

    Mibu gishi den (2002)

    drama

    Kanichiro Yoshimura is a Samurai and Family man who can no longer support his wife and children on the the low pay he receives from his small town clan, he is forced by the love for his family to...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Nastasja
    Translator
    11.01.2012. 09:00
    Hvala na prevodu, ovo izgleda odlično!
  • Filaret
    Senior translator
    10.01.2012. 21:54

    Saya-zamurai aka Scabbard Samurai (2010)

     Samuraj bez mača


    Japanski, 103

    Kažu da je komedija, ali je i drama

    Režija Hitoši Macumoto

     

    Uloge

    Takaaki Nomi.........Nomi Kanđuro

    Sea Kumada...........Tae


    imdb 


     Bajka o samuraju koji posle ženine smrti odbacuje mač, a kada ga vlasti uhapse i osude na smrt, mora da pre toga prođe kroz "zadatak od 30 dana", odnosno da iz dana u dan 30 puta pokušava da zasmeje mladog gospodara koji se ne smeje od kada je ostao bez majke. I ređaju se ti pokušaji do samog kraja filma i dirljive pouke o odnosu roditelja i dece. Ko nije ranije, tada će shvatiti šta je u stvari gledao.

    Samuraj Nomi Kanđuro izgleda tako da, ne da ne bi nikoga zasmejao, nego bi rastužio i najradosnijeg čoveka, a njegovi pokušaji uzeti pojedinačno nisu ni smešni ni veseli. Gotovo da iritiraju. Međutim, sve to zajedno, za divno čudo izgleda potpuno drugačije i ostavlja odličan utisak. Bogami, ume i da nasmeje.


      

     





     Film je u neku ruku sličan Simbolu, prethodnom Macumotoovom filmu i sigurno nije komedija na kakve ste navikli. Zato se neće dopasti onima koji ga budu gledali sa takvim očekivanjima. Treba mu oprostiti povremena kreveljenja i gledati ga kao bajku za odrasle.



     

     

     

     U ovom filmu nema japanskih portabl lepotica, ali tu je Sea Kumada koja igra Nomijevu ćerku Tae i kroz ceo film se ponaša kao mala žena, što devojčice doduše i jesu. Ako nastavi da se bavi filmom, ova mala će jednog dana postati velika glumica.



     

     

     

     Inače, navedena verzija (Scabbard Samurai (2011) DVDRip Eng Sub Embeeded) je u mkv formatu, sa opcionim, a ne lepljenim engl. titlovima.

     Prevod na http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=Scabbard%20Samurai&jezik=

{{message}}

{{item.title}}