Scooby-DooPogledaj trailer!

Film

misterij, obiteljski, komedija, avantura (2002)

Scooby-Doo

Ocjena korisnika
-
4,930%
Scooby-Doo

Naslov:

Scooby-Doo

Godina:

2002

Žanr:

misterij, obiteljski, komedija, avantura

Trajanje:

86 min

Režija:

Raja Gosnell

Scenarij:

Joseph Barbera
, James Gunn
, William Hanna
, Craig Titley


Glavne uloge:


Rowan Atkinson
  >  Mondavarious
Matthew Lillard
  >  Shaggy
Sarah Michelle Gellar
  >  Daphne
Linda Cardellini
  >  Velma
Mark McGrath
  >  Sugar Ray
Freddie Prinze Jr.
  >  Fred
Craig Bullock
  >  Sugar Ray
Charlie Cousins
  >  Velma's Friend
Isla Fisher
  >  Mary Jane
Charles Stan Frazier
  >  Sugar Ray
Sam Greco
  >  Zarkos
Steven Grives
  >  N' Goo Tuana
Matthew Murphy Karges
  >  Sugar Ray
Miguel A. Núñez Jr.
  >  Voodoo Maestro
Rodney Sheppard
  >  Sugar Ray

Opis:


Momci Freddie (F. Prinze Jr.) i Shaggy (M. Lillard), djevojke Daphne (S. M. Gellar) i Velma (L. Cardellini) te pas Scooby-Doo čine Mystery Inc., grupu manje-više neustrašivih lovaca na duhove. Nakon jednog uspješno riješenog slučaja taština razdvoji mlade partnere, a jedino nerazdvojni Shaggy i Scooby ostanu zajedno. Međutim, nakon dvije godine, svih petero članova opet se susretnu na otoku Spooky na kojem je smješten popularni zabavni park vlasnika Emilea Mondavariousa (R. Atkinson). Mondavarious je, naime, zabrinut zbog čudnog ponašanja mladih posjetitelja i vjeruje kako na otoku postoje duhovi. Iako nisu sretni što se opet vide, mladi istjerivači duhova odluče na neko vrijeme zaboraviti nesporazum i zajedno razriješiti misterij. Njuškajući naokolo, naiđu na trag koji ih odvede do pripadnika prastarog kulta koji hvataju posjetitelje parka i regrutiraju ih za ostvarivanje ciljeva svog tajnovitog vođe...Popularna crtana serija Scooby-Doo, u produkciji Hanne i Barbere, emitira se na američkim TV postajama još od davne 1969. Od tada je variranjem polazne ideje o skupini mladih istražitelja nadnaravnoga i njihovom prestrašenom psu oduševila brojne, uglavnom najmlađe gledatelje. Nešto više od trideset godina nakon lansiranja animiranog serijala, mrak kino dvorana ugledala je i ova igrano-animirana dugometražna filmska adaptacija koja, iako na sadržajnoj razini ne donosi novotarije, u vizualnom smislu predstavlja pravu poslasticu, kako za vjerne fanove serijala tako i za svakoga tko je raspoložen za šaroliku i dinamičnu razbibrigu. Naime, naslovni lik psa koji se junačiti može tek svojim apetitom ovdje je računalno animiran i izvrsno uklopljen u kadrove s pravim glumcima.

Scooby-Doo, premda umjetno stvoren, tako uspješno krade brojne scene čak i kad se nalazi u kadru s poznatim mladim glumcima poput F. Prinzea Jr. (Znam što si radila prošlog ljeta), S. M. Gellar (Buffy - ubojica vampira) ili M. Lillarda (Vrisak). Upravo su scene koje dijele Lillard (u ulozi simpatičnog Shaggyja) i Scooby najzaslužnije za popularnost filma kod ciljane publike, ali i vjernost filmske adaptacije crtanom originalu. Pohvale zaslužuje i režija Raje Gosnella, priznatog redatelja (Kuća velike mame) i hvaljenog montažera (Zgodna žena, Sam u kući) koji je znalački iskoristio blagodati modernih filmskih tehnika kako bi filmu podario kolorit, akciju, humor i ritam, odnosno sve odlike dostojne jedne Scooby-Doo epizode. Film je osvojio BMI Film & TV nagradu u kategoriji najbolje glazbe (David Newman), a od 5 nominacija za Teen Choice nagradu potvrdio je onu za najbolju glumicu u komediji (S. M. Gellar). Bio je također nominiran i za MTV Movie nagradu u kategoriji najbolje virtualne glumačke izvedbe (Scooby-Doo). Dvije godine nakon ovoga filma, Raja Gosnell snimio je i nastavak "Scooby-Doo 2: Čudovišta su puštena".
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • NikolaJe
    Master translator
    14.10.2014. 12:33


    Scooby-Doo (2002)


    Žanr: Avantura, Komedija, Misterija
    Režija: Raja Gosnell
    Scenario: James Gunn, Craig Titley, James Gunn, William Hanna, Joseph Barbera
    Trajanje: 86 min.
    Jezik: Engleski

    Freddie Prinze Jr. ... Fred
    Sarah Michelle Gellar ... Daphne
    Matthew Lillard ... Shaggy
    Linda Cardellini ... Velma
    Rowan Atkinson ... Mondavarious



    [TUBE]o3dbeI0BU1k[/TUBE]



    2 godine posle gorkog raspada, članovi Mystery Inc.-a su pojedinačno dovedeni na "Jezivo ostrvo" da bi istražili čudna dešavanja. Družina posećuje napušteni zamak gde doživljava razne avanture... Film je presmešan, kao i ostala 3 koji su usledili.





    NikolaJe2014-10-19 12:03:07

{{message}}

{{item.title}}