SomersaultPogledaj trailer!

Film

drama, ljubavni (2004)

Somersault

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,784%
Somersault

Naslov:

Somersault

Godina:

2004

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

106 min

Režija:

Cate Shortland

Scenarij:

Cate Shortland


Glavne uloge:


Abbie Cornish
  >  Heidi
Lynette Curran
  >  Irene
Damian de Montemas
  >  Adam
Paul Gleeson
  >  Roy
Anne-Louise Lambert
  >  Martha (as Anne Louise Lambert)
Archer Lyttle
  >  Pete
Joshua Phillips
  >  Josh
Olivia Pigeot
  >  Nicole
John Sheerin
  >  Pat
Ben Tate
  >  Sean
Erik Thomson
  >  Richard
Sam Worthington
  >  Joe
Nathaniel Dean
  >  Stuart
Alex Babic
  >  Brian the barman
Hollie Andrew
  >  Bianca
Justin Martin
  >  Guy
Elizabeth Muntar
  >  Ticket Vendor
Bruce Ross
  >  Staring Man

Opis:


A young girl flees her hometown and arrives in the Australian Alps, where new experiences help her learn the differences between sex and love.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • The Girl

    The Girl (2012)

    drama, misterij, triler

    Boreći se s tim što joj je socijalna služba oduzela sina, samohrana majka iz južnog Teksasa nađe se u gotovo bezizlaznoj situaciji te ne želi prihvatiti posljedice svojih djela. Bezuspješno pokušava...
  • Horseplay

    Horseplay (2003)

    komedija

    Max Mackendrick veliki je ljubitelj konja i iz interesa se vjenča s Aliciom Coxhead, kćerkom bogatog vlasnika trkaćih konja, koji je vrlo važna osoba u konjičkom sportu i biznisu. Max se nada da će i...
  • Lore

    Lore (2012)

    drama, ljubavni, triler, ratni

    Prepušteni sebi samima, nakon što su njihova oca, časnika SS-a, i majku, nepokolebljive naciste, sahranili pobjednički Saveznici na samome kraju Drugog svjetskog rata, petero njemačke djece započinje...
  • Nam-mae-wui yeo-reum-bam

    Nam-mae-wui yeo-reum-bam (2019)

    drama

    Two kids are moving to their grandfather's house, but everything is going to change when the aunt moves there too.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    24.06.2022. 11:31
    Hajdi je šesnaestogodišnja emocionalno nezrela, zbunjena milica, koja,usamljena i osetljiva, u momentu nepažnje, željna ljudskog dodira, poseže za momkom njene majke, ova ih uvhati u strastvenom poljupcu i u napadu šoka i gneva, preplašena Hajdi odlazi od kuće u suzama. Ona napušta Kanberu i odlazi u izolovani planinski gradić, prekriven snegom, gde pokušava da se nekako sastavi, bežeći od svojih demona, proganjajuće krivice i svesti o svom lutajućem duhu. Ona i dalje poseže sa usputnim muškarcima, bilo kime, tražeći društvo, posao, mesto na kome bi prespavala, i između svog tog haotičnog potucanja u nepoznatoj sredini, Hajdi upoznaje Joe-a (Sam Worthington), podjednako neprilagođenog, konfuznog momka, koji se vezuje za milicu, no zbog pa svojih osobenosti i konflikta biva distanciran, dalek pa i hladan.


    Šta znam, ovo se iz meni ne sasvim jasnog razloga smatra bitnim australijskim filmićem, gostovao je i u Kanu, kritika je imala (mozda i previše) reči hvale, publika ga je volela, no meni je ovo, uglavnom, samo još jedna od priča o odrastanju, neprilagođenim i nezrelim društvenim otpadnicima. Da ne bude nesporazuma, film mi se uglavnom dopao, poseduje lepe tonove, finu glumu (pre svih Abbie Cornish), fin i ambijent sanjive planinske varoši pod snegom, uz kompleksne likove i nesto atipičniju ljubavnu priču, no i dalje ne vidim ni važnost priče ni kakav upadljiviji kvalitet ovde. Glavni razlozi zašto mi se uopste dopao je dakle glavna glumica i to nesto lepog (i sumornog) šmeka filma, ništa više od toga. Ako bih morao da ga ocenim, dao bih filmu **1/2  / ****, podosta toga mi je ipak delovalo nedovršeno, počev od samog lika milice, koja upadljivo ima svojih mentalnih problema, dok nas film vodi kroz priču kao da je po sredi tek naivna i nedorasla milica, što mi je sve vreme bilo prilično, pa, čudno, u najmanju ruku. Potom mi je i lik Joe-a bio prilično haotičan, ne zbog haosa koji lik nosi u sebi, vec takođe zbog scenarija, gde uporno nisam mogao da razumem njegovu vezanost/ljubav prema Hajdi, i sam je emocionalan, usamljen, gonjen svojim ambisima, no suštinski ipak emocionalno nedostupan za Hajdi, uz jos i konfuznu seksualnost, bem ti ljubav tak'u, sakatu. A navijah za njih, šta ću, siroma glupav i naivan. Ma bre...gon'te se, koliko mi se koješta dopalo ovde, toliko toga mi je bilo i daleko, šta znam, svakako vredi filmić (zbog vec navedenih kvaliteta), dok će možda (pa, sigurno) ponekome biti bliži negoli meni.


    puppet_master2022-06-24 11:45:04
  • VBojana
    Translator
    16.07.2011. 11:21


    Žanr: ljubavna drama
    Zemlja: Australija
    Jezik: engleski
    Režija/scenario: Cate Shortland
    Uloge: Abbie Cornish, Sam Worthington, Lynette Curran, Nathaniel Dean

    Nakon incidenta s majčinim partnerom, šesnaestogodišnja Heidi (Abbie Cornish) beži od kuće i odlazi u gradić na jugoistoku Australije. Kroz situacije i odnose s ljudima koje tamo upoznaje uči kako da se nosi sa svojim emocijama i seksualnošću.
    Film je 2004. godine osvojio rekordnih 13 nagrada Australijskog instituta za film; pre toga je rekord držao film The Piano, s 11 nagrada.

    IMDB
    Titlovi

    [TUBE]fU0zHux5kHc[/TUBE]

{{message}}

{{item.title}}