SouthpawPogledaj trailer!

Film

drama, sportski (2015)

Southpaw

Ocjena korisnika
Odlično!
7,460%
Southpaw

Naslov:

Lijevi kroše

Godina:

2015

Žanr:

drama, sportski

Trajanje:

124 min

Režija:

Antoine Fuqua

Scenarij:

Kurt Sutter


Glavne uloge:


Forest Whitaker
  >  Tick Wills
Jake Gyllenhaal
  >  Billy Hope
Naomie Harris
  >  Angela Rivera
Rachel McAdams
  >  Maureen Hope
50 Cent
  >  Jordan Mains (as Curtis '50 Cent' Jackson)
Dominic Colón
  >  Mikey
Lana Young
  >  Gloria
Malcolm M. Mays
  >  Gabe
Skylan Brooks
  >  Hoppy
Beau Knapp
  >  Jon Jon
Miguel Gomez
  >  Miguel 'Magic' Escobar
Victor Ortiz
  >  Ramone
Oona Laurence
  >  Leila Hope
Jose Caraballo
  >  Eli Frost
Aaron Quattrocchi
  >  Keith 'Buzzsaw' Brady

Opis:


Billy „The Great” Hope (Jake Gyllenhaal) slavan je boksač i svjetski šampion u polu teškoj kategoriji koji, čini se, ima sve – impresivnu karijeru, predivnu ženu i preslatku kćer te živi lagodnim životom. Na vrhuncu karijere, zadesi ga tragedija nakon koje ga napusti dugogodišnji menadžer i prijatelj (Curtis "50Cent" Jackson), zbog čega Billy zapadne u veliku depresiju. Odlučivši kako je vrijeme da svoj život vrati u normalu, za pomoć se obrati Ticku (oskarovac Forest Whitaker), umirovljenom borcu i treneru najboljih amaterskih boksača u gradu. I dok mu budućnost ovisi o Tickovom vodstvu i snazi, Billy se nađe u najtežoj borbi svojega života, onoj u kojoj će se morati izboriti za iskupljenje i ljubav svojih najbližih.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (11)
  • American Sniper

    American Sniper (2014)

    biografski, drama, povijesni, akcija, triler, ratni

    Poslan u Irak kako bi štitio svoje suborce Chris Kyle (Bradley Cooper) uskoro je dobio nadimak Legenda, a postao je nadaleko poznat i s neprijateljske strane te mu je ucijenjena glava. Usprkos...
  • No Escape

    No Escape (2015)

    akcija, triler

    Owen Wilson, Pierce Brosnan i Lake Bell glume u ovom akcijskom, uzbudljivom filmu. BEZ IZLAZA prati američkog poslovnog čovjeka koji se s obitelji nastanio u novom domu u Jugoistočnoj Aziji. Odjednom...
  • The Man Who Walked Between the Towers

    The Man Who Walked Between the Towers (2005)

    animirani, kratki

    Ovaj kratki animirani film govori o hodu po žici, uličnog umetnika Filipa Petija, između kula bliznakinja 1974. godine. Iste kule bliznakinje koje su srušene u terorističkom napadu 11. septembra...
  • Road House

    Road House (2024)

    akcija, triler

    Bivši UFC borac Dalton, prihvata posao kao obezbeđenje u putničkom baru na Floridskim kejevima, samo da bi otkrio da ovaj raj nije onakav kakvim se čini.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    27.04.2020. 14:28
    Forest Whitaker je glumčina. Film je odlučan. Pohvale i za glumačku ekipu Jake Gyllenhaal, 50 Cent, već spomenuti Forest i Rachel McAdamas i režija Antoine Fuqua.
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    21.09.2018. 00:20


      Imam u svojoj beležnici priličan broj filmova čija je tema sport. Među njima ima i onih o bokserima koje holivud fabrikuje a koji su priča za sebe. U ovom slučaju su podbacili svi osim  Džilenhola po kome će film ostati upamćen. Prilično razočaravajuće ako se uzme u obzir da je K.Sater potpisao scenario koji je jedan veliki kliše čija je namena da patetičnim scenama podiđe publici. Film predugo traje a neke scene koje su trebale da budu tragične i ključne su naivne i više nego smešne. Mislim na primer na smrt bokserove žene i većinu scena  u kojima je sa ćerom koju je izgubio i koju pokušava da vrati.

      Ono što je pored pomenutog Džilenhola dobro je F.Viteker u ulozi trenera i borbe u ringu koje izgledaju kao da su uzete iz nekog dobrog dokumentarca. Sam Džilenhol se svojom transformacijom i glumom najbliže približio De Niru u Razjarenom biku. Mene u ovom slučaju najviše podseća na izudaranog i starog bulterijera koji je izgubio gazdu koji ga je vodio kroz život.

      Nešto mi govori da će ovaj film koji je malo premašio prosek imati uspeha najviše zbog Džilenhola koji bukvalno ne liči na sebe. Njegova transformacija će u ovom slučaju biti važnija od filma. Hteo da ga nazovem velikim razočarenjem i to zbog Satera čiji scenario ne liči na njega. A onda sam se setio da između njega, njegovog originala i ovog što je ekranizovano stoji četa cenzora, psihologa i ko zna koliko prepravki koje su nastale posle gledanja publike koja ga je ocenila. I to onu publiku koju dovlače bukvalno sa ulice i čija je svrha samo reakcija na film koji praktično još nije završen. Čitao sam nešto o tom u slučaju filma The Champ (1979) kome su takvi stručnjaci sa ulice bukvalno izmenili kraj. Sam Džilenhol se potrudio i svoje pripreme usmerio na vežbe koje su ga izmenile a ne na glumu jer ovde ne daje ni pola od onoga što ume. Završio je na pola puta jer titulu majstora transformacije i dalje ima Bejl koji trenutno nema konkurenciju.

      U najkraćem, imali su materijal za dobar film a servirali su limunadu.
  • Alreadydead
    eXtreme member
    02.04.2017. 17:29
    Dobar filmic. Nije los scenario, prica vec vidjena. Ali vredi odgledati. Moja ocena: 7/10

{{message}}

{{item.title}}