Ten Minutes Older: The Trumpet

Film

drama (2002)

Ten Minutes Older: The Trumpet

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,386%
Ten Minutes Older: The Trumpet

Godina:

2002

Žanr:

drama

Trajanje:

92 min

Režija:

Jim Jarmusch
, Spike Lee
, Wim Wenders
, Werner Herzog
, Kaige Chen
, Víctor Erice
, Aki Kaurismäki

Scenarij:

Jim Jarmusch
, Wim Wenders
, Werner Herzog
, Víctor Erice
, Aki Kaurismäki
, Tan Zhang


Glavne uloge:


Chloë Sevigny
  >  (segment "Int. Trailer Night")
Charles Esten
  >  Bill (segment "Twelve Miles to Trona")
Yuanzheng Feng
  >  (segment "100 Flowers Hidden Deep")
Le Geng
  >  (segment "100 Flowers Hidden Deep") (as Geng Le)
Yixiang Li
  >  (segment "100 Flowers Hidden Deep")
Kati Outinen
  >  (segment "Dogs Have No Hell")
Markku Peltola
  >  (segment "Dogs Have No Hell")
Amber Tamblyn
  >  Kate (segment "Twelve Miles to Trona")
Marko Haavisto
  >  (segment "Dogs Have No Hell")
Fernando García Toriello
  >  (segment "Lifeline")
Ana Sofia Liaño
  >  (segment "Lifeline")
Celia Poo
  >  (segment "Lifeline")
Pelayo Suarez
  >  (segment "Lifeline")
José Antonio Amieva
  >  (segment "Lifeline")
Jin Zhang
  >  (segment "100 Flowers Hidden Deep")

Opis:


Omnibus od sedam kratkih filmova vrhunskih autora o protjecanju vremena u kojem i deset minuta mogu imati presudnu ulogu.
Aki Kaurismäki u svom prepoznatljivom stilu u kojem protagonisti gotovo nikad ne ovise o protjecanju vremena u filmu "Dogs Have No Hell" prikazuje u svega osam minuta ključne trenutke o kojima ovisi budućnost njegovog glavnog lika, puštenog iz zatvora u 15:22. On mora podići novac, kupiti poklon svojoj izabranici, naći je i stići na vlak za Sibir u 15:30.
U crno-bijelom, nijemom "Lifeline" Victor Erice smješta radnju u 1940. kada se španjolski vojnici pridružuju njemačkim na istočnom frontu (vidljivo iz naslovne stranice nekih novina), ali prikazuje običan dan jedne obitelji na selu u kojem je najznačajniji događaj kad novorođenčetu prokrvari pupak.
"Ten Thousand Years Older" dokumentarac je Wernera Herzoga o indijanskom plemenu u džunglama Amazone koje prvi put dolazi u kontakt s istraživačima i preko njih sa suvremenom civilizacijom i u deset minuta preskače povijesni jaz od deset tisuća godina, te gotovo izumire zbog bolesti na koje nije otporno.
Jim Jarmusch kao da stvara još jednu priču iz svojih "Kave i cigareta" u crno-bijelom "Int. Trailer Night" o deset minuta odmora glumice na setu između snimanja dva kadra u kojem je neprestano ometaju članovi filmske ekipe i telefonski pozivi.
U "Twelve Miles to Trona" protagonist pokušava stići do bolnice nakon što je na nekom tulumu pojeo previše keksa u kojima je bila droga, što Wimu Wendersu omogućuje eksperimentiranje filmskom slikom u kadrovima koji predstavljaju subjektivni pogled glavnog junaka.
U kratkom dokumentarcu "We Wuz Robed" Spike Lee u nizu kratkih izjava novinara i sudionika zbivanja montiranih u za njega karakterističnom žestokom ritmu u službi politički angažirane kritike govore o trenucima koji su doveli do pobjede Busha na predsjedničkim izborima kroz minimalnu i po mišljenju autora krivotvorenu pobjedu na Floridi.
Chen Kaige u "100 Flowers Hidden Deep" kombinira deset minuta uobičajenog posla oko raščićavanja terena i gradnje novih zgrada s elementima fantastike u prikazu brzog rasta nove Kine i nestajanja tradicije.
Sedam kratkih tematski i stilski vrlo različitih filmova velikih suvremenih redatelja povezanih prijelazima u kojima dominira zvuk trube stvara dojmljivu i kompleksnu sliku kratkog vremenskog razdoblja koje može bitno mijenjati sudbine, a ujedno su i zanimljiv svojevrstan festival autorskog art filma uz podsjećanje gledatelja na bogatu tradiciju kratkog filma ali i nekad popularnih omnibus filmova koji danas preživljavaju još jedino u okviru specijaliziranih festivala.
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Ghost Dog: The Way of the Samurai

    Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)

    drama, kriminalistički, akcija, triler

    Duh Pas je vrhunski plaćeni ubojica koji živi i djeluje po samurajskom kodesku Bushido, te je posve odan svom, kako ga naziva, gospodaru, mafijašu Louieju, koji mu je u mladosti spasio život. Vođa...
  • Year of the Horse

    Year of the Horse (1997)

    glazba, dokumentarni

    Hronika života i muzike legendarne rok ikone, Nil Janga i njegovog benda Krejzi Hors, gledana iz perspektive čuvenog režisera Džima Džarmuša. Ovo je i dokument o njihovoj koncertnoj turneji 1966.
  • The Limits of Control

    The Limits of Control (2009)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    Misteriozni usamljenik koji ne govori španjolski je kurir mafije. Novi zadatak odvede ga u Madrid a upute koje je dobio vrlo su šture i tajnovite. Uskoro će zaprimiti kutiju šibica sa uputama na...
  • Los desafíos

    Los desafíos (1969)

    drama

    Three different episodes with the common nexus of expressing how a situation that seems normal ends up in an outbreak of violence: a father, actor of renown and owner of a luxurious mansion, who...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}